cursos i activitats Ginecologia

PMASTERCLASS ADVANCED ICARECTG (26 i 27 Novembre 2021)

L'Hospital de Sant Pau acull el 1r curs avançat en interpretació de registre cardiotocogràfic (MasterClass Advanced iCareCTG). Dirigit a tots aquells ginecòlegs, llevadores, i residents que hagin realitzat una icareCTG Masterclass prèvia i desitgin aprofundir el seu coneixement.

Programa de el curs.  Més informació al següent enllaç. 

 

JORNADA CONTROVÈRSIES EN INSEMINACIÓ ARTIFICIAL EN EL S XXI EN LA SANITAT PÚBLICA (1 Octubre 2021)

El principal objectiu d'aquest curs és actualitzar els coneixements d'una tècnica de reproducció assistida: la Inseminació Articial basant-nos en l'experiència i en l'evidència mèdica disponible, combinant ponències amb casos clínics.

 

Altres objectius són: valorar aquesta tècnica en el context de la sanitat pública catalana (criteris d'inclusió i d'exclusió de la cartera de Serveis del Catsalut), repassar el model de derivació i els circuits de les dones sense parella masculina que desitgen gestació així com adquirir la capacitat d'estudiar les parelles/dones o homes trans i interpretar les diferents proves diagnòstiques.

El curs està dirigit a professionals implicats en el seu dia a dia en la salut de dones i homes en edat reproductiva. Inclou ginecòlegs que tractin pacients/parelles estèrils, residents.

Programa del curs (català)

 

 

I JORNADA D'ATENCIÓ INTEGRAL AL PART DE NATGES (18 Juny 2021)

El servei d'Obstetrícia de l'Hospital Sant Pau es caracteritza per la seva àmplia trajectòria en l'assistència integral a el part de natges mitjançant una atenció multidisciplinària.
L'objectiu d'aquesta jornada és donar a conèixer l'assistència a el part de natges i les seves alternatives, així com qualificar als professionals que ho desitgin per atendre un part de natges i aprendre a resoldre possibles complicacions. Per a això comptarem amb expertes internacionals amb àmplia experiència en l'assistència a el part de natges.

Programa del curs.

Inscripció Jornada complerta. Inscripció mòdul teòric. Més informació : nalgas@santpau.cat.

 

CURS D'ATENCIÓ INTEGRAL A LA GESTANT AMB PREECLAMSIA GREU (23-25 Nov 2020)

L'objectiu del curs és que l'alumne adquireixi la competència de la gestió de la gestant amb preeclàmpsia greu, tant en la seva prevenció, com al seu diagnòstic, però principalment en el maneig matern i fetal durant el seu ingrés a la Unitat de Cures Intensives obstètrics, així com de les complicacions sistèmiques que es derivin d'aquesta patologia.

Programa del curs.

Inscripcions a ginecologia_obstetricia@santpau.cat
 

 

JORNADA DE PART RESPECTAT I VIOLÈNCIA REPRODUCTIVA (16 Oct 2020)

Que s'entén per "part respectat"? Quan i com la nostra intervenció pot interpretar-se com una acció violenta? Ja fa temps que el terme "violència obstètrica" ??és comú entre col·lectius activistes i en la literatura de gènere,
i recentment la relatora especial de les Nacions Unides per a la violència contra la dona ha emès un informe que reconeix el concepte.


Les nostres pacients expressen cada vegada més dubtes sobre certs protocols d'actuació i donen veu pública a experiències traumàtiques i doloroses. Es fa urgent obrir amb elles un espai per a l'escolta i un diàleg obert. Comprendre aquesta problemàtica, aprendre a reconèixer-la i actuar per prevenir-la és un repte per a l'obstetrícia moderna que busca protegir la sexualitat de la dona, la fisiologia de el part i la vinculació.

Programa del curs. Inscripcions a través del següent enllaç.

Contacte Gine

Ubicació i contacte
Urgències Obstètriques

Entrada Sant Quintí, 87

Hospitalització

Bloc D - Planta 2

Sala de parts

Planta - 1

Consultes Externes

Bloc A - Planta 2 - Mòdul 5

Secretaria

Bloc A - Planta 5

Telèfon

93 553 70 41

Fax.

93 553 70 57

ASSIR Guinardó
3a planta del CAP Guinardó
Cr. Teodor Llorente, 26 - 08041 Barcelona
93 348 99 05