Activitats EntreNosaltres2019

Activitats i Exposicions

Activitats a la Rambla

12.00h
CASTELLERS DE BARCELONA 


12.00 h
BATUCADA A CÀRREC DE L'ESCOLA TOKEM X TU

 

Exposicions (Sala Domènech i Muntaner)


“IDENTITAT EZCULPIDA” - Mar Hdez Plana

 

IDENTITAT ESCULPIDA part d'una experiència personal de salut, de creixement vital.
És un projecte que abraça diferents àmbits i que va començar el 2014 aCastellar del Vallès i a Barcelona amb la seva exposició.
IDENTITAT ESCULPIDA és l'expressió d'un procés de canvi de la persona, de la dona; des del càncer de mama.
L'obra acaba sent la pròpia persona, el mateix cos, en com es veu transformat per un procés agressiu de malaltia i de tractament i com neix un nou ésser.
Amb la esponsorización i el suport de moltes marques vol incidir en un canvi d'actitud positiva cap a la malaltia i amb els processos de recuperació mitjançant l'esport; en convivència fins i tot amb els tractaments, per a poder millorar el benestar, la recuperació posterior i l'autoestima de les persones afectades.
Mar Hdez Plana, l'autora del projecte, és diagnosticada de càncer mama als trenta-sis anys. A partir d'aquí i gràcies al diagnòstic i al fet d'haver de passar per cirurgia i radioteràpia es recolza en el recurs de la bicicleta i descobreix l'esport.
El canvi i els canvis que experimenta l'ajuden a millorar i també a afrontar el segon diagnòstic al cap de cinc anys.
Una vegada passat el segon procés, aquest més difícil, amb doble mastectomia i quimioteràpia, fent tractament i practicant el que l'apassiona, la bici; decideix que ha de poder donar sortida a l'experiència viscuda, a com ho ha afrontat i compartir-la per a poder ajudar altres persones.
El projecte té tres vessants, l'artística, la metgessa i social i també l'esportiva.
Aquest treball s'ha realitzat amb el suport de l'Ajuntament de Castellar de Vallés i la Generalitat de Catalunya, i té una finalitat totalment divulgativa, pedagògica i social.