Asset Publisher

null ct-Belda Sanchis Josep

Dr. Josep Belda Sanchís
Dr. Josep Belda Sanchís
Coordinador científic
  • Metge especialista en Cirurgia Toràcica des de 1998.
  • Professor Associat Mèdic del Departament de Cirurgia i Especialitats Quirúrgiques de la UB  des de 1994 i del Departament de Cirurgia de la UAB des de 2020. 
  • Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona des de 2002.
  • Cap de Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (2004-2009) i del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica (Hospitals Universitari MútuaTerrasa, Santa Creu i Sant Pau de Barcelona i Mar de Barcelona,  2009). Des de març 2020, cap del Servei Mancomunat de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau  i de l'Hospital del Mar de Barcelona.
  • Coordinador de l’Àrea d’Oncologia de la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica (2012-15)  i  membre del Comité de Calidad de la mateixa societat  (2015-18). Codirector de les quatre edicions de l'International Joint Meeting on Thoracic Surgery, Barcelona (darrera 2018) , i de les dos edicions del Curso de Exploración Quirúrgica del Mediastino celebrades en Terrassa, sota l’auspici de la SEPAR.
  • Membre de les societats  SEPAR, SECT, SCCT, ESTS,  Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, ITMIG, IASLC, ALAT, AIACT  i SOCAP.
  • Membre del Consell editorial de la revista Archivos de Bronconeumología, òrgan oficial de la SEPAR. Revisor de més de 10 revistes científiques  entre elles el Journal of Thoracic Oncology, Lung Cancer, i l’European Journal of Cardiothoracic Surgery.
  • La principal línia d'investigació que ha seguit ha estat l’estadificació i tractament quirúrgic del càncer de pulmó. Va formar part del Grup de Treball que va elaborar les Guies de Pràctica Clínica en Càncer de Catalunya, Oncoguia de Càncer de Pulmó, Generalitat de Catalunya, Departament de Salut, 2008 i del I Grupo Cooperativo Carcinoma Broncogénico SEPAR, 2001. És autor o coautor de més de 20 articles científics relacionats amb aquesta línia de treball i de més de 150 articles, comunicacions i ponències nacionals e internacionals. 
  • Ha fet diverses estades formatives a l’estranger, entre elles una de 3 mesos al National Cancer Center Hospital de Tòquio per aprendre la tècnica de tractament quirúrgic desenvolupada pel Prof. H. Asamura anomenada MIOS (Minimal Invasive Open Surgery) i altra, de dos mesos, a l’Hospital Royal Papworth Hospital NHS Foundation Trust de Cambridge, Anglaterra, per aprendre la tècnica del trasplantament de pulmó sota la tutela del professor John Wallwork.
  • Al 2017 el Col·legi de Metges de Barcelona em va atorgar el Premi a l’Excel·lència Professional, en l’àmbit de la Medicina d’Atenció Hospitalària.

HOSSPAU Menu

oncologia mèdica-contacte

Ubicació i contacte
Ubicació

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
C/ Sant Quintí, 89
08041 Barcelona

Contacte

Telèfon: 93 556 56 71
Fax: 93 556 56 08
Correu electrònic: cirurgia_general@santpau.cat