Cartera de Serveis Psiquiatria

Cartera de Serveis

Atenció a urgències de Psiquiatria general i Addiccions: 24 hores al dia amb dos boxes polivalents d’observació. Es tracta del primer dispositiu professionalitzat que es va implementar a Barcelona. Atén a la mateixa àrea poblacional que la sala per a pacients aguts.

Atenció a pacients psiquiàtrics aguts:  34 llits, atén un àrea de Barcelona de prop de 400.000 habitants: Dreta de l’eixample, Gràcia, Guinardó i la zona de Encants Nous i Viviendas del Congrés.

Consultes externes de Psiquiatria General: Conté una sèrie de programes suprasectorials acreditats i reconeguts pel Departament de Sanitat, especialment rellevant és el Programa de prevenció del suïcidi.

Unitat de Psicoteràpies: Tota aquesta activitat és ambulatòria. Actualment és un centre de referència per a tota Catalunya, la resta de  l’Estat, sud d’Europa i Amèrica del sud a través de la seva prestigiosa Escola de Teràpia Familiar. La cartera de serveis dintre de la Unitat de Psicoteràpia inclou: teràpia familiar, teràpia de parella, mediació familiar, coaching sistèmic i intervenció en multiculturalitat.

Atenció dels Trastorns de la Dieta Alimentària: és un dispositiu de l’Hospital de Dia per a 10 places. Finançat per Catsalut des de l’any 2000. Té cobertura suprasectorial amb àrea d’influència en el barcelonès. Atén preferentment pacients adults amb programes específics per a l’anorèxia nerviosa, bulímia nerviosa i trastorn per afartament. 

Atenció a Trastorn Límit de la Personalitat (TLP): es tracta d’un programa assistencial punter finançat per Catsalut des de 2006. Inclou un dispositiu proper a l’Hospital de Dia i formació per a d’altres especialistes. En el àmbit d’actuació és també suprasectorial abastint tot el sector sanitari.

La cartera de Serveis dintre de la Unitat inclou:

 • Avaluació diagnòstica i estudi psicomètric. 
 • Teràpia grupal d’orientació dialèctica-conductual.
 • Intervenció psicoterapèutica individual.
 • Seguiment psiquiàtric, control farmacològic.
 • Intervenció en crisi.
 • Suport familiar.
 • Entrenament en “mindfulness”.

Atenció en consultes externes a pacients amb trastorns d’addiccions. Compren els següents programes: atenció integral a pacients adults que presenten addiccions a substàncies legals (per exemple, tabac o alcohol) o il·legals (per exemple, cocaïna o heroïna), a les addicions sense substància o comportamentals (per exemple, joc patològic) i als trastorns duals (és a dir, la combinació d’una addicció amb un altre trastorn mental) en règim ambulatori (Centre d'atenció i seguiment Sant Pau / CAS Sant Pau) o en condicions d’hospitalització parcial (Hospital de Dia) o total (Unitat hospitalària de desintoxicació). 

Flux de l’activitat de la Unitat d’addiccions. Un resum del flux d’activitat que es porta terme a la Unitat de conductes addictives. Veure imatge

 

Recursos comunitaris: atenen un sector de població diferent dels dispositius ubicats en el interior del recinte de l’Hospital General. Això és degut a que constitueix la “herència” del que va ser l’antic Institut Mental de la Santa Creu. És centre de referència del districte de Nou Barris, Horta i Sant Martí Nord per a aquest tipus de recursos. Tots ells finançats de forma mixta per Sanitat i Benestar Social. Compren els següents dispositius:

 • Centre de Dia. 151 usuaris.
 • Centre Especial de Treball (CET). Al voltant de 20 places. Actualment s’ha externalitzat la gestió laboral.
 • Club social. Carta de Serveis
 • Pisos assistits. Oscil·la al voltant de 14.
 • Residència per a pacients psiquiàtrics. 30 usuaris.

 

HOSSPAU Menu

Contacte Psiquiatria

Contacte
Servei de Psiquiatria

Correu electrònic

Psiquiatria@santpau.cat

Telèfon: 93 553 78 41

Fax: 93 553 78 42

Teràpia Familiar

Telèfon: 93 553 78 46

Fax: 93 553 78 47

Unitat d'Addiccions

recepcioaddiccions@santpau.cat

Telèfon: 93 553 76 64

hdia_addiccions@santpau.cat

Telèfon: 93 553 76 73

psiquiatria_addiccions@santpau.cat

Telèfon: 93 553 76 65

Fax:  93 553 76 66

Centre de dia

Telèfon: 93 553 78 81

Fax: 93 553 78 83

Banner DSAS

DSAS
+
Després del Suïcidi

Associació de Supervivents