Events

Events
 • La Dra. Lorena Martín guanya el premi “Richard A.C. Hughes” de la Peripheral Nerve Society
  11/08/2021

  La Dra. Lorena Martín guanya el premi “Richard A.C. Hughes” de la Peripheral Nerve Society

  La Dra. Lorena Martín Aguilar, investigadora del Grup de Malalties Neuromusculars de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, ha estat reconeguda amb el Premi Richard A.C. Hughes en el marc de la reunió anual de la Peripheral Nerve Society.
 • Investigadors de Sant Pau avancen en el coneixement de la neuropatia inflamatòria crònica més comuna
  10/08/2021

  Investigadors de Sant Pau avancen en el coneixement de la neuropatia inflamatòria crònica més comuna

  La Dra. Elba Pascual-Goñi, investigadora del Grup de Malalties Neuromusculars de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau ha descrit un nou subgrup de pacients amb poliradiculoneuropatia desmielinitzant inflamatòria crònica basant-se en característiques clíniques i immunològiques. Els seus resultats acaben de publicar-se a la prestigiosa revista Brain, la publicació més antiga en neurologia.
 • Neurocirurgia destaca a l’informe Top Metges.Cat 2021
  09/08/2021

  Neurocirurgia destaca a l’informe Top Metges.Cat 2021

  El Dr. Cristian de Quintana i el Dr. Fernando Muñoz, ambdós del Servei Mancomunat de Neurocirurgia de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, han estat escollits entre els 10 millors professionals de Catalunya en l’informe “Top Metges.Cat 2021 – neurocirurgians”
 • El Dr. Juan Fortea, reconegut amb el Premi de León en Neuroimatge
  02/08/2021

  El Dr. Juan Fortea, reconegut amb el Premi de León en Neuroimatge

  El Dr. Juan Fortea, membre del Grup de neurobiologia de les demències de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i cap de la Unitat Alzheimer-Down del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha estat guardonat amb el Premi de León al científic sènior en Neuroimatge en la Conferència Internacional de l’Alzheimer’s Association que s’ha celebrat del 26 al 30 de juliol de 2021 a Denver (US) i online.
 • Investigadors de Sant Pau demostren l’eficàcia d’un biomarcador en plasma per detectar Alzheimer en persones amb síndrome de Down
  21/07/2021

  Investigadors de Sant Pau demostren l’eficàcia d’un biomarcador en plasma per detectar Alzheimer en persones amb síndrome de Down

  L’equip liderat pel Dr. Albert Lleó al Grup de neurobiologia de les demències a l’Institut de Recerca i a la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital, acaba de publicar diversos estudis sobre la malaltia d’Alzheimer i la síndrome de Down.
 • Sant Pau destaca en un estudi mundial sobre Mindfulness
  22/07/2021

  Sant Pau destaca en un estudi mundial sobre Mindfulness

  Un estudi publicat a la prestigiosa revista Mindfulness, analitzant les tendències i desenvolupament en recerca d’aquesta disciplina durant 55 anys, destaca el grup de treball de l’Hospital de Sant Pau, la Universitat de Saragossa i la Universitat de València, com els segons del món. L’estudi destaca també al Dr. Joaquin Soler, psicòleg clínic del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, com el 10è del món en nombre de publicacions d’aquesta disciplina.
 • La Dra. Serra escollida per formar part del grup d’experts de l’International Eczema Council
  21/07/2021

  La Dra. Serra escollida per formar part del grup d’experts de l’International Eczema Council

  La Dra. Esther Serra, adjunta del Servei de Dermatologia de Sant Pau, ha estat escollida per formar part de l’International Eczema Council (IEC). L’IEC és una organització global sense ànim de lucre liderada per experts en Dermatologia, en dermatitis atòpica. El seu objectiu és fer extensiva la comprensió d’aquesta malaltia i a promoure la seva gestió òptima a través de la recerca, l'educació i l'atenció pacient/familiar.
 • Sant Pau compta amb una consulta multidisciplinària de rehabilitació post-Covid
  20/07/2021

  Sant Pau compta amb una consulta multidisciplinària de rehabilitació post-Covid

  Sant Pau compta amb una consulta multidisciplinària de rehabilitació post-Covid per aquelles persones que pateixen seqüeles importants després de passar la malaltia. Aquesta és una iniciativa sorgida en 2020 de la mà de diferents professionals del Servei de Pneumologia, la Dra. Ma Rosa Güell, i Macarena Segura, del Servei de Medicina Física i Rehabilitació, el Dr. Jean Claude Perrot i la Dra. Marta Beranuy, sota la tutela dels seus directors respectius. Avui dia s’ha fet ja el seguiment de 168 malalts, la majoria de la primera onada.
 • Sant Pau és el primer hospital de l’Estat acreditat per l’ENAC per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves
  18/07/2021

  Sant Pau és el primer hospital de l’Estat acreditat per l’ENAC per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves

  El Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha obtingut l'acreditació ISO 15189 emesa per l’Entidad Nacional de Acreditación (ENAC), per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves. Sant Pau és doncs l’Hospital amb el primer Servei d'Anatomia Patològica de l'Estat que s'ha acreditat en aquesta àrea diagnòstica, especialment complexa. Aquesta acreditació contribuirà a reforçar la Unitat Funcional per a l'atenció dels tumors mesenquimals ossis i de parts toves (sarcomes), que és una de les àrees d'excel·lència de Sant Pau reconeguda com a CSUR del Sistema Nacional de Salud (SNS).
 • Concert homenatge als sanitaris i a les víctimes de la Covid als Jardins del Recinte Modernista
  13/07/2021

  Concert homenatge als sanitaris i a les víctimes de la Covid als Jardins del Recinte Modernista

  La Fundació Pau Casals va retre homenatge al personal sanitari i a les víctimes de la pandèmia amb un concert als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte va comptar amb el parlament de Roser Torrents, infermera de l’UCI de l'Hospital de Sant Pau, qui va explicar com va viure l'esclat de la pandèmia de la covid-19. El concert sota el títol 'Essencials' va comptar amb l'orquestra simfònica Vozes, un projecte musical i social que treballa per la integració social de nens i adolescents. Sota la batuta de Pablo González van poder sentir obres de Mozart, Haydn i Brahms.
 • Sant Pau participa al webinar de Foment del Treball
  06/07/2021

  Sant Pau participa al webinar de Foment del Treball

  El Dr. José Román Escudero, director del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular dels Hospitals Sant Pau i Dos de Maig, el Dr. Rafael Padrós, responsable del Servei de Riscos Laborals de Sant Pau i el Dr. José Manuel Soria, president d’Activa’tt i director de la Unitat Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de Sant Pau, participen al webinar organitzat per Foment del Treball. La sessió “Eines per a la prevenció de les malalties vasculars en l’entorn laboral” tindrà lloc el proper dimarts 13 de juliol de 9.30 a 11.00 h.
 • Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021
  07/07/2021

  Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021

  Isabel Ramírez de Diego i Laura Sánchez Martín, infermeres del Servei Cardiologia de Sant Pau, especialitzades en control de marcapassos-desfibril·ladors a l’Hospital han estat premiades com a 1er i 2on premi al Congrés RITMO 2021 celebrat el passat juny.
 • Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE
  06/07/2021

  Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és l’impulsor i coordinador del projecte TIQUE, finançat per la Unió Europea i amb un pressupost total de més de 6 milions d’euros, en el que hi participen 8 socis de 5 països que tenen l’objectiu de crear i validar noves solucions d’atenció integral i integrada per a persones amb insuficiència cardíaca avançada i necessitats d’atenció complexes. Les solucions han de permetre millorar els serveis d’atenció d’aquests pacients, mitjançant la tecnologia, per poder oferir respostes ràpides i personalitzades a través de l’atenció integrada.
 • Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau destacats al Congrés de la SCACVE
  05/07/2021

  Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau destacats al Congrés de la SCACVE

  La Dra. Cristina Tello, la Dra. Laia Sánchez i el Dr. Quim Jubert, del Servei de Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau, han estat guardonats per les seves presentacions al Congrés anual de la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular (SCACVE) celebrat recentment a Barcelona.
 • Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació
  16/05/2021

  Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació que permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat, una sala de visionat i transmissió que facilita la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres centres, i a estudiants avançats que volen millorar les seves tècniques en aquest tipus d’intervencions. Aquest equipament ha estat possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que ha donat l’import per l’equipament tecnològic de la sala, i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha sufragat la despesa de l’adequació d’aquest espai.
 • El Dr. Belvis nomenat assessor del Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d’aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol
  01/07/2021

  El Dr. Belvis nomenat assessor del Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d’aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol

  El Dr. Robert Belvis, del Servei de Neurologia de Sant Pau ha estat nomenat assessor pel Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d´aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol en el contexte del Plan Anual de Trabajo de la Red Española de Agencias de Evaluación de Tecnologías Sanitarias y Prestaciones del SNS (RedETS).
 • L’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia torna a la seva ubicació habitual
  30/06/2021

  L’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia torna a la seva ubicació habitual

  A partir de demà, 2 de juliol, l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia estarà ubicat al mòdul 7 de la planta 0, del Bloc A.
 • Adrià Comella, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGSHSCSP)
  29/06/2021

  Adrià Comella, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGSHSCSP)

  Els patrons de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en la reunió celebrada el passat 29 de juny, van acordar nomenar al Dr. Adrià Comella i Carnicé, director gerent de la FGSHSCSP.
 • Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable
  28/06/2021

  Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable

  Demà, 30 de juny, a les 10 hores se celebrarà la presentació i debat sobre la “Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable”.
 • Dia Mundial de l’esclerodèrmia
  28/06/2021

  Dia Mundial de l’esclerodèrmia

  Avui, 29 de juny, és el Dia Mundial de l’Esclerodèrmia. L’esclerodèrmia o esclerosi sistèmica és una malaltia autoimmunitària i minoritària amb un gran impacte tant mèdic com social. És una patologia rara d’origen desconegut que pot afectar a qualsevol òrgan del cos. L’esclerodèrmia no té cura, però sí que es poden tractar precoçment algunes de les seves complicacions.