Events

Events
 • Sant Pau és el primer hospital de l’Estat acreditat per l’ENAC per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves
  18/07/2021

  Sant Pau és el primer hospital de l’Estat acreditat per l’ENAC per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves

  El Servei d'Anatomia Patològica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha obtingut l'acreditació ISO 15189 emesa per l’Entidad Nacional de Acreditación (ENAC), per al diagnòstic histològic, immunohistoquímic i genètic de les biòpsies de patologies tumorals primàries d'os i parts toves. Sant Pau és doncs l’Hospital amb el primer Servei d'Anatomia Patològica de l'Estat que s'ha acreditat en aquesta àrea diagnòstica, especialment complexa. Aquesta acreditació contribuirà a reforçar la Unitat Funcional per a l'atenció dels tumors mesenquimals ossis i de parts toves (sarcomes), que és una de les àrees d'excel·lència de Sant Pau reconeguda com a CSUR del Sistema Nacional de Salud (SNS).
 • Concert homenatge als sanitaris i a les víctimes de la Covid als Jardins del Recinte Modernista
  13/07/2021

  Concert homenatge als sanitaris i a les víctimes de la Covid als Jardins del Recinte Modernista

  La Fundació Pau Casals va retre homenatge al personal sanitari i a les víctimes de la pandèmia amb un concert als jardins del Recinte Modernista de Sant Pau. L’acte va comptar amb el parlament de Roser Torrents, infermera de l’UCI de l'Hospital de Sant Pau, qui va explicar com va viure l'esclat de la pandèmia de la covid-19. El concert sota el títol 'Essencials' va comptar amb l'orquestra simfònica Vozes, un projecte musical i social que treballa per la integració social de nens i adolescents. Sota la batuta de Pablo González van poder sentir obres de Mozart, Haydn i Brahms.
 • Sant Pau participa al webinar de Foment del Treball
  06/07/2021

  Sant Pau participa al webinar de Foment del Treball

  El Dr. José Román Escudero, director del Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular dels Hospitals Sant Pau i Dos de Maig, el Dr. Rafael Padrós, responsable del Servei de Riscos Laborals de Sant Pau i el Dr. José Manuel Soria, president d’Activa’tt i director de la Unitat Genòmica de Malalties Complexes de l’Institut de Recerca de Sant Pau, participen al webinar organitzat per Foment del Treball. La sessió “Eines per a la prevenció de les malalties vasculars en l’entorn laboral” tindrà lloc el proper dimarts 13 de juliol de 9.30 a 11.00 h.
 • Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021
  07/07/2021

  Infermeria de Sant Pau destaca al congres RITMO 2021

  Isabel Ramírez de Diego i Laura Sánchez Martín, infermeres del Servei Cardiologia de Sant Pau, especialitzades en control de marcapassos-desfibril·ladors a l’Hospital han estat premiades com a 1er i 2on premi al Congrés RITMO 2021 celebrat el passat juny.
 • Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE
  06/07/2021

  Sant Pau lidera el projecte europeu d’innovació TIQUE

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és l’impulsor i coordinador del projecte TIQUE, finançat per la Unió Europea i amb un pressupost total de més de 6 milions d’euros, en el que hi participen 8 socis de 5 països que tenen l’objectiu de crear i validar noves solucions d’atenció integral i integrada per a persones amb insuficiència cardíaca avançada i necessitats d’atenció complexes. Les solucions han de permetre millorar els serveis d’atenció d’aquests pacients, mitjançant la tecnologia, per poder oferir respostes ràpides i personalitzades a través de l’atenció integrada.
 • Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau destacats al Congrés de la SCACVE
  05/07/2021

  Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau destacats al Congrés de la SCACVE

  La Dra. Cristina Tello, la Dra. Laia Sánchez i el Dr. Quim Jubert, del Servei de Cirurgia Vascular i Endovascular de Sant Pau, han estat guardonats per les seves presentacions al Congrés anual de la Societat Catalana d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular (SCACVE) celebrat recentment a Barcelona.
 • Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació
  16/05/2021

  Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació que permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat, una sala de visionat i transmissió que facilita la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres centres, i a estudiants avançats que volen millorar les seves tècniques en aquest tipus d’intervencions. Aquest equipament ha estat possible gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu, que ha donat l’import per l’equipament tecnològic de la sala, i la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que ha sufragat la despesa de l’adequació d’aquest espai.
 • El Dr. Belvis nomenat assessor del Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d’aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol
  01/07/2021

  El Dr. Belvis nomenat assessor del Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d’aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol

  El Dr. Robert Belvis, del Servei de Neurologia de Sant Pau ha estat nomenat assessor pel Ministeri de Sanitat per avaluar la futura normativa/llei d´aplicació de la Telemedicina a l’Estat espanyol en el contexte del Plan Anual de Trabajo de la Red Española de Agencias de Evaluación de Tecnologías Sanitarias y Prestaciones del SNS (RedETS).
 • L’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia torna a la seva ubicació habitual
  30/06/2021

  L’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia torna a la seva ubicació habitual

  A partir de demà, 2 de juliol, l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia estarà ubicat al mòdul 7 de la planta 0, del Bloc A.
 • Adrià Comella, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGSHSCSP)
  29/06/2021

  Adrià Comella, director gerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (FGSHSCSP)

  Els patrons de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en la reunió celebrada el passat 29 de juny, van acordar nomenar al Dr. Adrià Comella i Carnicé, director gerent de la FGSHSCSP.
 • Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable
  28/06/2021

  Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable

  Demà, 30 de juny, a les 10 hores se celebrarà la presentació i debat sobre la “Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable”.
 • Dia Mundial de l’esclerodèrmia
  28/06/2021

  Dia Mundial de l’esclerodèrmia

  Avui, 29 de juny, és el Dia Mundial de l’Esclerodèrmia. L’esclerodèrmia o esclerosi sistèmica és una malaltia autoimmunitària i minoritària amb un gran impacte tant mèdic com social. És una patologia rara d’origen desconegut que pot afectar a qualsevol òrgan del cos. L’esclerodèrmia no té cura, però sí que es poden tractar precoçment algunes de les seves complicacions.
 • Sant Pau, primer hospital a Catalunya amb un navegador bronquial electromagnètic per pacients amb lesions pulmonars perifèriques
  27/06/2021

  Sant Pau, primer hospital a Catalunya amb un navegador bronquial electromagnètic per pacients amb lesions pulmonars perifèriques

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un dels pocs centres europeus i el primer de Catalunya que comptarà amb un navegador electromagnètic per realitzar broncoscòpies que utilitza una combinació d’imatges del mateix pacient per arribar a les zones perifèriques del pulmó i, així, evitar la cirurgia per abordar-les. Aquest equipament ha rebut un ajut del Fons Europeu de Desenvolupament Regional – FEDER – de la Unió Europea i és un projecte compartit de risc entre la indústria i l’Hospital.
 • Xerrades sobre esclerosi múltiple
  22/06/2021

  Xerrades sobre esclerosi múltiple

  El proper 30 de juny, a les 16 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa per a pacients “Esclerosi múltiple i memòria; què puc fer” a càrrec la Dra. Anna Gil, neuropsicòloga a la Unitat d'Esclerosi Múltiple de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida. Una sessió online, organitzada per la Unitat Neurologia Autoimmune, del Servei de Neurologia de Sant Pau.
 • Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable
  19/06/2021

  Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable

  El pròxim 30 de juny se celebrarà la presentació i debat sobre la “Transformació assistencial al segle XXI: una necessitat irrenunciable”. Un reconeixement a la col·laboració de la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu amb l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • Nou punt de vacunació contra la COVID-19 a Sant Pau
  18/06/2021

  Nou punt de vacunació contra la COVID-19 a Sant Pau

  L’antic recinte de l’Hospital de Sant Pau compta amb un nou punt de vacunació contra la COVID-19, amb accés pel Carrer Sant Antoni Maria Claret amb Independència. Des de divendres passat, s’han administrat 1.500 dosis i es preveu arribar a les 12.000 setmanals. Aquest punt de vacunació està atès per professionals de l’Hospital de Sant Pau, entre setmana, i professionals de l’Institut Català de la Salut (ICS), els caps de setmana.
 • Els alumnes de l’escola Mas Casanovas han comprovat el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  17/06/2021

  Els alumnes de l’escola Mas Casanovas han comprovat el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Un grup d’alumnes de l’escola Mas Casanovas, amb la que Sant Pau hi té una aliança a través del projecte Magnet, han realitzat una cursa-simulacre en el circuit en el qual es desenvoluparà la XXXII Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau el pròxim dissabte 19 de juny.
 • La companyia de Pi i Molist participa a l’Altre Festival
  17/06/2021

  La companyia de Pi i Molist participa a l’Altre Festival

  La companyia de teatre de Pi i Molist, Cheers, ha estat seleccionada per participar enguany en l’Altre Festival amb l’obra "CocoTeràpia". Actuaran el pròxim diumenge 27 de juny a les 12.45 h.
 • Farmàcia de Sant Pau premiat en la XXVI Jornada de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica
  16/06/2021

  Farmàcia de Sant Pau premiat en la XXVI Jornada de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica

  El Dr. Noé Garín, adjunt del Servei de Farmàcia de Sant Pau, ha estat guardonat pel seu treball “Estandardització i registre dels processos d’atenció farmacèutica en la pràctica clínica per a la millora en l’atenció de pacients ingressats en especialitats mèdiques” durant la XXVI Jornada de la Societat Catalana de Farmàcia Clínica. Aquest premi forma part de la convocatòria de la "Ruta de la Innovació 2021", un projecte que pretén impulsar la qualitat i la innovació en els serveis de farmàcia hospitalària, compartint projectes de valor innovadors que hagin demostrat resultats assistencials rellevant i que es puguin implantar en altres, que atorga la SCFC i està patrocinat per Roche. El projecte reflecteix l'activitat clínica multidisciplinar i compta amb la col·laboració dels equips de Medicina Interna, Geriatria i Pneumologia.
 • Workshop de Cirurgia Colorectal
  15/06/2021

  Workshop de Cirurgia Colorectal

  El pròxim 23 de juny tindrà lloc, en format virtual, el 54 Workshop de Cirurgia Laparoscòpia Colorectal “Controvèrsies en cirurgia colorectal: Hemicolectomia dreta expandida (D3) i anastomosi intracorpòria”. Una formació per a cirurgians, amb coneixements bàsics i mitjans, interessats en la cirurgia avançada. La cirurgia serà retransmesa des de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal de l’Hospital de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa del curs.