Breadcrumb

Events

null Sant Pau guardonat als Premis Ennova 2023 amb un projecte de realitat virtual

Events
21/11/2023
Sant Pau guardonat als Premis Ennova 2023 amb un projecte de realitat virtual

L’Hospital de Sant Pau en col·laboració amb NTT Data ha estat guardonat als Premis ENNOVA Health 2023 en la categoria de Transformació Digital. Uns guardons organitzats per Diario Médico i Correo Farmacéutico, per impulsar la transformació digital en l'àmbit de la salut. El projecte premiat consisteix en el desenvolupament d'un prototip de realitat virtual dissenyat per abordar els reptes associats a les malalties mentals, amb un enfocament inicial en l'esquizofrènia.

 

En aquest prototip de realitat virtual (RV) han col·laborat el Servei de Psiquiatria de Sant Pau, el Centre de Validacions Clíniques de Solucions Digitals (Unitat de Salut Digital de Sant Pau/Barcelona Health Hub) i el Digital Health Institute de NTT DATA per millorar la funcionalitat dels pacients amb esquizofrènia. Una iniciativa que ha estat elogiada com a referent impulsor de la cultura de la transformació digital en la salut.


El prototip vol avaluar el seu impacte en la salut i el benestar dels pacients, amb esquizofrènia, especialment en les seves rutines més bàsiques. El projecte de realitat virtual permet crear experiències immersives combinant escenes, elements interactius i continguts. Aquest enfocament té com a objectiu proporcionar als pacients entorns segurs que els ajudin a relaxar-se, meditar i mitigar l'ansietat, alhora que ofereixen informació clau sobre la malaltia i recomanacions de comportament. La col·laboració entre NTT DATA i l'Hospital de Sant Pau busca abordar aquest desafiament, aprofitant el potencial de la realitat virtual per complementar els tractaments i millorar la qualitat assistencial.

Més informació sobre els premis