Breadcrumb

Events

null La complexitat de la cirurgia de base de crani centra una nova edicio de la Skull Base Week

Events
08/03/2022
La complexitat de la cirurgia de base de crani centra una nova edició de la Skull Base Week

El curs internacional Skull Base Week, que es desenvolupa entre avui dimecres i el divendres 11 de març, abordarà els darrers procediments en el tractament quirúrgic de tumors de base de crani.

 

Més informació

 

Organitzat per les Unitats de Base de Crani de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB) i la de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-Hospital del Mar, el curs està conformat per una part teòrica d’anatomia descriptiva, que després es posarà en pràctica al laboratori, i una altra de cirurgies en viu. D’aquesta forma, el darrer dia del curs, els participants podran seguir des de la sala d’actes de l’HUB dues intervencions en directe que es duran a terme de forma simultània a Sant Pau i a Bellvitge.

 

Els neurocirurgians Albert Torres, de l’HUB, i Fernando Muñoz, del servei mancomunat entre l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital del Mar, dirigeixen el curs i seran els encarregats de realitzar i comentar les dues intervencions en directe, que constitueixen una de les principals novetats de l’edició d’aquest any, primera postpandèmia.      

El tractament dels tumors de base de crani és d'alta complexitat i no exempt de complicacions importants. Requereixen un molt bon coneixement anatòmic i de la tècnica quirúrgica. Tenen un evident caràcter multidisciplinari i per això els equips mèdics que duen a terme aquestes intervencions estan integrats per neurocirurgians, otorinolaringòlegs i cirurgians maxil·lofacials.

La Unitat de Base de Crani de l’Hospital de Sant Pau és referència nacional per al tractament dels pacients afectats per aquest tipus de tumors. L’any 2021  va realitzar 59 cirurgies de basi de crani, de les quals l'any més de 30 van ser d’alta complexitat.

El curs anual de cirurgia de base de crani fa més d’una dècada que es porta a terme, però aquesta és una edició especialment rellevant en tractar-se de la represa després de la pandèmia, tot estrenant la denominació Skull Base Week que referma el seu caràcter internacional, i allargant la seva durada per configurar un programa més complet. Amb aquest seguit de novetats, el curs  ha estat rebut amb una gran expectació i ja fa dos mesos que va exhaurir totes les seves places.

 

Més información sobre el curs