Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

Actualitat
14/09/2023
Sant Pau prepara activitats pel Dia Mundial de la Seguretat del Pacient

Amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat del Pacient, que se celebra el pròxim 17 de setembre, la Comissió de Seguretat disposarà, el dimarts 19 de setembre, al vestíbul de l’Hospital taules informatives sobre les pràctiques segures a l’Hospital, dirigides als usuaris i als seus acompanyants. 

El pròxim dimarts, 19 de setembre, de 9.30 a 13.30 hores, els usuaris trobaran al vestíbul de Sant Quintí punts informatius on els nostres professionals, de diferents àrees, informaran sobre pràctiques segures de prevenció de temes com la identificació activa del pacient, el trasllat, les transfusions de sang, el check list quirúrgic, les infeccions nosocomials o l’administració de la medicació. Com cada any el Banc de Sang també hi serà. 

 

La Comissió de Seguretat del Pacient de l’Hospital de Sant Pau


Un dels valors que identifiquen a l’Hospital de Sant Pau és el seu compromís en garantir la qualitat i seguretat en l’atenció sanitària que els seus professionals ofereixen. Des de fa onze anys la Comissió de Seguretat del Pacient treballa de forma proactiva la identificació de riscos de l’atenció sanitària i prevenció d’esdeveniments adversos evitables fomentant la notificació dels incidents. El seu principal objectiu és detectar els aspectes de millora dels processos assistencials; aprendre dels errors, resoldre’ls i posar mesures per prevenir que no es repeteixin en el futur. A més, promou la participació del pacient i de la seva família en la seva seguretat perquè de forma conjunta s’arribi a l’excel·lència amb una atenció segura i de qualitat.


Precisament enguany la campanya organitzada per l’OMS porta per lema “Incloguem els pacients en la seva seguretat”, en reconeixement del paper crucial dels pacients, de les seves famílies i dels cuidadors en la seguretat de l'assistència sanitària. 


Més informació