Ruta de navegació

Actualitat

null Inauguracio de l exposicio Crossing Lives de la Creu Roja a Sant Pau

Actualitat
13/12/2022
Inauguració de l’exposició “Crossing Lives” de la Creu Roja a Sant Pau

Avui, dimecres 14 de desembre, s’ha inaugurat al vestíbul de Sant Pau l’exposició de la Creu Roja “Crossing Lives-Històries de persones. Retrats d’Humanitat”. Aquesta mostra de 77 imatges en blanc i negre neix d'un treball d'any i mig de coordinació entre la fotògrafa Mónica Das Neves i l’Àrea  de Salut de Creu Roja Catalunya, amb l'objectiu de sensibilitzar i visibilitzar la tasca comunitària i de suport en matèria de Salut als col·lectius en situació de major vulnerabilitat, no només per millorar la salut des d'una perspectiva física  sinó també des de la perspectiva emocional.

Aquesta exposició està dedicada a totes aquelles persones que formen part de la Creu Roja i ens ajuden a fer la seva tasca, a construir ponts entre històries de vida difícils "creuant vides" de vegades invisibles en la societat.

Està dedicada al voluntariat, personal tècnic, socis i sòcies que, amb la seva dedicació i entrega, permeten dur a terme iniciatives per millorar la vida i la salut de les persones.  A tot aquell engranatge de la societat sense el qual l’ajuda de la Creu Roja i la seva tasca comunitària i de suport als serveis públics no podria existir. A totes les persones guiades per la seva “humanitat”. 

En el cas d'aquesta exposició, les activitats estan emmarcades en l'àmbit de la salut: projectes d'atenció a persones amb addiccions, tant en el tractament per a l'abstinència com en la reducció de riscos durant el consum; atenció a persones amb VIH/Sida i situació d'alta vulnerabilitat; suport a dones que exerceixen la prostitució, per prevenir malalties de transmissió sexual, i a dones que pateixen violència o són víctimes de tràfic d'éssers humans. I també l'acompanyament a persones grans amb dificultats de mobilitat que, altrament, no podrien sortir dels seus domicilis; i intervencions per millorar la salut de les persones sense llar o per facilitar l'accés a tractaments farmacològics i productes sanitaris a persones amb pocs recursos.