Actualitat

null -acreditacio enac

Actualitat
01/08/2022
El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves

El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau ha ampliat l’acreditació de l’ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per al diagnòstic de tumors d’os i parts toves. Aquesta ampliació inclou l’abast flexible d’immunohistoquímica, fet que demostra la competència tècnica del Servei per a la incorporació de nous anticossos o la realització de canvis en els ja existents adquirint la condició d’acreditat de forma automàtica.

Annex tècnic de l’abast de l’acreditació disponible en aquest enllaç:

https://www.enac.es/documents/7020/f31b6de8-6948-480f-9b5b-a2e6e44ca72f

Imatges de recurs:

https://flic.kr/s/aHBqjA1qCB

L'Hospital Sant Pau, centre de referència nacional per al diagnòstic i tractament de les lesions malignes d'os i parts toves, ha acreditat totes les etapes per arribar a l'estudi microscòpic, la qual cosa inclou tècniques complementàries com la immunohistoquímica, la hibridació in situ amb sondes fluorescents (FISH) i l’anàlisi de mutacions genètiques per PCR/seqüenciació Sanger.

Segons el Dr. Enrique Lerma, director del Servei d'Anatomia Patològica de Sant Pau, “volem garantir que totes les biòpsies i citologies de les lesions tumorals d'os i parts toves es processen adequadament al llarg de les nombroses fases del procés de diagnòstic anatomopatològic: des de l'obtenció de la mostra en el pacient fins a la seva recepció en el Servei i tots els passos intermedis que duem a terme de manera sistemàtica tot l’equip, incloent-hi l'edició final dels informes perquè siguin clars i complets”.

L'estudi de les biòpsies d'os i parts toves (teixit gras, muscular, tendons, vasos sanguinis, nervis i teixits profunds de la pell), juntament amb la integració de les dades clíniques i radiològiques, permet el diagnòstic definitiu del tumor i és d'utilitat per al tractament i pronòstic del pacient. “L’acreditació suposa que hem hagut d’aprendre a treballar de forma més sistemàtica per al diagnòstic d'os i parts toves", afirma el Dr. Lerma. “I també que hem modificat la manera d'entendre la nostra feina que, conscientment i inconscientment, intentarem aplicar per al diagnòstic de les altres malalties. Els pacients tindran la seguretat que el diagnòstic és el millor segons els coneixements científics de cada moment”.

En obtenir l'acreditació, després d'haver superat el rigorós procés d'avaluació establert per l’ENAC, el Servei d'Anatomia Patològica de Sant Pau ha demostrat la seva competència tècnica per a l'estudi histopatològic de biòpsies d'os i parts toves, garantint amb això la fiabilitat dels resultats emesos. D'aquesta manera, els professionals sanitaris de l'Hospital poden tenir la seguretat que les seves decisions clíniques es basen en informació fiable, augmentant la confiança i la seguretat diagnòstiques i minimitzant els riscos en la seguretat del pacient.

 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat