Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau obre una nova unitat per realitzar assajos clinics en fase I dOncoHematologia

Actualitat
03/03/2021
Sant Pau obre una nova unitat per realitzar assajos clínics en fase I d’Onco-Hematologia

Avui, 4 de març de 2021, es posa en marxa la nova Unitat d’assajos fase I d’Onco-Hematologia de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, integrada en el Centre d’Investigació del Medicament (CIM). Sant Pau, amb una llarga trajectòria i experiència en la Recerca Clínica i Aplicada i amb una nombrosa participació i generació d’assajos clínics ha detectat la necessitat d’aquesta nova unitat per donar resposta al progressiu increment del nombre d’estudis, sobretot en fases primerenques.

La primera pacient que es tractarà a la nova unitat participa en un estudi clínic  basat en una alteració molecular que presenten alguns  tumors que els fan més susceptibles a respondre a la immunoteràpia. Això ha permès oferir al pacient una teràpia del tot personalitzada.

Els assajos fase I són, cada vegada, més importants donat que no només validen la tolerància i toxicitat dels medicaments sinó que també permeten identificar sovint,  en primera instància,  l’eficàcia prèviament no detectada.

Actualment el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau té 7 estudis en Fase I, oberts en fase de reclutament. Fins ara, els pacients inclosos en aquests estudis, s’han coordinant i tractat a l’Hospital de Dia d’Oncologia i Hematologia.  “L’oportunitat d’oferir alternatives d’innovació terapèutica en pacients amb malalties oncològiques avançades des d’aquesta unitat enforteix la capacitat dels grups de recerca i els serveis clínics de l’Hospital de Sant Pau. Avui comencem amb aquest tractament i tenim previst desenvolupar fins a 10 assajos més en tumors sòlids i, en col·laboració amb el Servei d’Hematologia Clínica, tenim la voluntat de portar-ne a terme uns quants més”, explica el Dr. Agustí Barnadas, cap del Grup de recerca clínica en Oncologia a l’Institut de Recerca i director del Servei d’Oncologia Mèdica a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.  

“Comptar amb aquest equipament ens permet fer un pas endavant i consolidar la recerca translacional, facilitant el desenvolupament de nous fàrmacs i l’accés a teràpies avançades i personalitzades per als pacients”, afirma el Dr. Jordi Surrallés, director científic de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau. “Iniciatives com aquesta donen sentit al nostre nou edifici de recerca, que impulsa aquesta col·laboració estreta entre la recerca i la pràctica clínica i assistencial”, conclou.

La nova unitat consta d’un espai de 150 m2 dedicats a assajos clínics de fase I en onco-hematologia, que se sumen als 880 m2 que l’Institut de Recerca ja dedica a assajos clínics de fase I amb voluntaris sans. La Fundació Privada de l’Hospital ha col·laborat en la construcció del nou espai que disposa de 7 punts de tractament, un equip mèdic format per oncòlegs i hematòlegs, d’infermeria especialitzada i de personal  administratiu i de coordinació. S’estima que la unitat acollirà fins a una trentena d’estudis aquest any i podria oferir teràpies avançades i innovadores a més de 150 pacients oncològics.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat