Events

null Diabetis

Events
13/11/2022
Dia Mundial de la Diabetis. Educar per protegir el futur

Es calcula que una de cada deu persones pateixen diabetis, afectant a una població de més de 500 milions a tot el món. A més, s’estima que un 50% de les persones que presenten aquesta patologia no tenen constància de la seva malaltia, un perillós desconeixement que dona encara més importància al lema del Dia Mundial de la Diabetis d’enguany: Educar per protegir el futur.

Precisament en motiu del Dia Mundial de la Diabetis i sota el lema d’enguany, Educar per protegir el futur, l’Hospital de Sant Pau ha organitzat aquest mató diverses xerrades informatives per a pacients al vestíbul per conscienciar la població vers aquesta patologia tan comuna en la societat i, durant tot el dia, hi haurà una taula informativa sobre la diabetis. 

La Dra. Rosa Corcoy, directora de la Unitat d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau ha destacat la importància d’educar la població torn a tres vessants: promoure hàbits de vida saludables, donar a conèixer els símptomes de la malaltia i fomentar l’ús d’eines necessàries entre els pacients. “Una dieta saludable, la pràctica d’exercici físic regular, dormir bé, no fumar i promoure la lactància materna són algunes de les recomanacions per ajudar a prevenir la diabetis ”, afirma la Dra. Corcoy.

A més, afegeix que “tenir més set i més gana de l’habitual, o presentar pèrdues de pes no justificades, poden indicar la presència de diabetis. En aquest sentit, és molt important educar els pacients, perquè tinguin constància dels símptomes i consultin si es presenten”. Els professionals no tant sols han de reconèixer aquests símptomes sinó conèixer i aplicar un cribratge adequat”.

Finalment, és molt important que els pacients un cop diagnosticats tinguin totes les eines necessàries per controlar la malaltia en el seu dia a dia, per a que els afecti com menys millor i al mateix temps evitar les complicacions tardanes que pot tenir associades.

Tot i l’existència de  diferents tractaments que permeten controlar la malaltia, tots els professionals que han participat en la jornada d’avui celebrada al vestíbul de Sant Pau coincideixen en la importància de detectar la malaltia de forma precoç per tal d’oferir als pacients una millor la qualitat de vida.