Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau, al 7è Congrés Mundial d’esclerosi sistèmica o esclerodèrmia
  06/03/2022

  Sant Pau, al 7è Congrés Mundial d’esclerosi sistèmica o esclerodèrmia

  El Dr. Ivan Castellví, coordinador de la Unitat Funcional de Malalties Autoimmunes Sistèmiques del Servei de Reumatologia de Sant Pau, forma part del comitè científic del 7è Congrés Mundial d’Esclerosi Sistèmica o Esclerodèrmia, que tindrà lloc del 10 al 12 de març en format virtual. Més de 20 ponències d’especialistes de tot el món, sessions de pòsters i cursos per posar-se al dia sobre els darrers avenços en l’abordatge d’aquesta malaltia autoimmunitària sistèmica i minoritària, crònica, discapacitant i que actualment no té cura.
 • Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH)
  03/03/2022

  Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà (VPH)

  Avui, 4 de març, és el Dia Internacional de la lluita contra el Virus del Papil·loma Humà. El VPH és la infecció de transmissió sexual més comuna entre els joves sexualment actius. Sant Pau s’adhereix a la campanya d’enguany per contribuir a la conscienciació entorn d’aquesta infecció de transmissió sexual.
 • La Dra. Webb rep el reconeixement de la Plataforma de Malalties Minoritàries
  02/03/2022

  La Dra. Webb rep el reconeixement de la Plataforma de Malalties Minoritàries

  La Dra. Susan Webb, consultora sènior del Servei d’Endocrinologia de l’Hospital de Sant Pau i coordinadora del grup de recerca de Malalties de la Hipòfisi, de l’Institut de Recerca de Sant Pau, ha rebut recentment el reconeixement per part de la Comissió Gestora de la Plataforma de Malalties Minoritàries a la seva trajectòria i compromís professional a favor d’aquest tipus de patologies.
 • Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica
  02/03/2022

  Jornada Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica

  El pròxim 4 de març, tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital, la jornada “Actualitzacions en Pneumologia i al·lèrgia pediàtrica”, organitzada pel Servei de Pediatria de Sant Pau i coordinada per la Dra. Gemma García del Cerro, adjunta d’aquest Servei i responsable de Pneumologia i al·lergologia pediàtrica. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Torna la Cursa científica de l’Hospital de Sant Pau
  02/03/2022

  Torna la Cursa científica de l’Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 26 de març, tindrà lloc la 33a. edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau. La cita és a les 10 h, als jardins i al Recinte Modernista de Sant Pau. Una cursa organitzada amb el suport del Club Dir, la Fundació Cors Units, el Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat del Vallès (CAR) i Championchip.
 • Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Sant Pau
  27/02/2022

  Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Sant Pau

  L’Hospital s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries, que enguany té com a lema “Comparteix els teus colors”. I ho fa com a centre referent a Catalunya i a l’Estat espanyol en l’atenció multidisciplinària i integral.
 • Ultrasound Training in Neurosurgery
  23/01/2022

  Ultrasound Training in Neurosurgery

  El pròxim 25 de març tindrà lloc, a les sales polivalents de l’Hospital, la segona edició del curs “Ultrasound Training in Neurosurgery”. Un curs pràctic, dirigit pel Dr. Cristian De Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de Sant Pau, orientat a l’ensenyament de les habilitats per utilitzar ultrasons intraoperatoris en Neurooncologia. La principal diferència entre aquest curs és que cada participant utilitzarà un simulador d'ultrasons cerebrals a través d'una aplicació mòbil, molt útil en els primers passos en ultrasons per a l'orientació i localització de fites anatòmiques.
 • Simulacions clíniques a Urgències Pediàtriques
  24/02/2022

  Simulacions clíniques a Urgències Pediàtriques

  Durant el mes de febrer, l’equip d’Urgències Pediàtriques, han posat en marxa el projecte de simulacions clíniques pediàtriques en el context de les sessions de formació per a residents d'aquesta especialitat. L’objectiu d’aquesta iniciativa es poder fer-ho extensiu a la resta de l'equip mèdic i d'infermeria en els propers mesos.
 • La Dra. Escorsell, presidenta de la Societat Catalana de Digestologia
  23/02/2022

  La Dra. Escorsell, presidenta de la Societat Catalana de Digestologia

  La Dra. Àngels Escorsell, directora del Servei de Patologia Digestiva de Sant Pau, ha estat recentment elegida presidenta de la Societat Catalana de Digestologia, entitat sense ànim de lucre, lligada a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears.
 • El Dr. Narcís Cardoner, director del Servei de Psiquiatria
  21/02/2022

  El Dr. Narcís Cardoner, director del Servei de Psiquiatria

  En la reunió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, celebrada el 22 de febrer de 2022, es va acordar per unanimitat el nomenament del Dr. Narcís Cardoner Àlvarez, com a director del Servei de Psiquiatria.
 • La Dra. Tibau, oncòloga de Sant Pau, membre del Consell Assessor del Pla Director d’Oncologia
  17/02/2022

  La Dra. Tibau, oncòloga de Sant Pau, membre del Consell Assessor del Pla Director d’Oncologia

  La Dra. Ariadna Tibau, adjunta del Servei d’Oncologia Mèdica de Sant Pau, ha estat escollida membre del Consell Assessor del Pla Director d’Oncologia, òrgan consultiu del Departament de Salut que té per objectiu assessorar en l’elaboració, implantació, avaluació i actualització del Pla i està format per professionals de referència de tots els àmbits oncològics.
 • Sant Pau lidera el major estudi de l’Estat espanyol sobre suport respiratori no invasiu en pacients Covid-19 ingressats a les UCI
  16/02/2022

  Sant Pau lidera el major estudi de l’Estat espanyol sobre suport respiratori no invasiu en pacients Covid-19 ingressats a les UCI

  L’Hospital de Sant Pau ha liderat l’estudi més gran fet fins ara a Espanya sobre les dades d’intubació i mortalitat de tres tècniques de suport respiratori en pacients amb Covid-19 ingressats en el 80% de les UCI catalanes entre el 14 de març i el 15 d’abril de 2020, durant el primer pic de la pandèmia. Les tres tècniques analitzades en aquest treball observacional, multicèntric i retrospectiu liderat pel Dr. Jordi Mancebo, director del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau són la màscara d’oxigen convencional, la ventilació mecànica no invasiva i la cànula nasal d’alt flux. “Amb la qual cosa tenim una foto molt precisa del què va passar a Catalunya durant la primera onada de la pandèmia”, explica el doctor.
 • Sant Pau s'acredita a les Xarxes Europees de Referència (ERN) en malalties rares d’hipotàlem i d’hipòfisi
  15/02/2022

  Sant Pau s'acredita a les Xarxes Europees de Referència (ERN) en malalties rares d’hipotàlem i d’hipòfisi

  El Grup de patologia complexa d’hipotàlem-hipofisiària en adults, liderat per la Dra. Susan Webb, ha rebut recentment l’acreditació de les Xarxes Europees de Referència (ERN) en malalties rares. Aquesta certificació europea assenyala a l’Hospital com a centre de referència i excel·lència europeu en el diagnòstic, tractament i maneig dels pacients afectats per aquestes patologies.
 • Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte
  13/02/2022

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau es vesteix de conte

  Urgències Pediàtriques de Sant Pau s’ha convertit aquests dies en un espai oníric de fantasia ple de personatges de conte a l’espera del Carnestoltes. Una iniciativa més de les moltes que l’equip d’Infermeria d’Urgències Pediàtriques realitza al llarg de l’any, i que formen part del seu programa d’humanització d’espais assistencials. Una forma bonica i màgica de treure la por als petits que necessiten ser atesos al Servei.
 • Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents
  07/02/2022

  Sant Pau realitza una innovadora tècnica per a la cura dels quists sacres en adolescents

  L’equip de Cirurgia Pediàtrica de Sant Pau realitza una innovadora tècnica d’abordatge endoscòpic, amb la tècnica PEPSiT (Pediatric Endoscopic Pilonidal Sinus. Treatment), per a la curació de la malaltia pilonidal, comunament anomenada “quist sacre” especialment en pacients adolescents. Gràcies a aquesta tècnica, menys invasiva, el pacient rep l’alta al cap de poques hores de la intervenció, el postoperatori és pràcticament indolor, es redueix el sagnat i el pacient s’incorpora molt abans a la vida diària.
 • L’Hospital Dos de Maig de Barcelona inaugura una nova planta d’hospitalització d’aguts amb 29 llits gestionada conjuntament amb Sant Pau
  06/02/2022

  L’Hospital Dos de Maig de Barcelona inaugura una nova planta d’hospitalització d’aguts amb 29 llits gestionada conjuntament amb Sant Pau

  La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, ha inaugurat aquest matí una nova unitat d'hospitalització de 29 llits d'aguts a la ciutat de Barcelona. El dispositiu, ubicat físicament a la tercera planta de l’Hospital Dos de Maig, és gestionat conjuntament amb l’Hospital de Sant Pau tant en l’àmbit directiu com de professionals, en el marc d’un conveni específic.
 • Dia Mundial contra el Càncer
  03/02/2022

  Dia Mundial contra el Càncer

  El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció. Sant Pau se suma al lema d’enguany, “Per unes cures més justes”, posant al centre de la seva feina les persones i, com sempre, oferint una assistència transversal integral del pacient on tots els especialistes implicats en la seva cura fan seguiment de la malaltia dins les seves disciplines i participen en els diferents moments del procés.
 • El Pla de naixement de Sant Pau
  02/02/2022

  El Pla de naixement de Sant Pau

  Els equips del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital, juntament amb els de l’ASSIR Dreta i ASSIR Guinardó han elaborat un llibret del naixement que es dóna a totes les embarassades que vénen a parir a Sant Pau. El “Pla de naixement” és un document en el qual es recullen les preferències de les futures mares, els seus desitjos i expectatives sobre el procés del part, el puerperi precoç i les cures de la criatura. Una eina útil creada amb un objectiu doble: en primer lloc, que les famílies pensin en el procés de part i com els hi agradaria ser atesos segons la informació sobre l’assistència al naixement que apareix en el document i, en segon lloc, que sigui una via de comunicació entre les professionals i les famílies.
 • Diumenge solidari a benefici d’Activa’tt
  01/02/2022

  Diumenge solidari a benefici d’Activa’tt

  El proper 6 de febrer, de 10 a 17 h, al Recinte Modernista de Sant Pau, podreu participar en el “Diumenge Solidari” que, en col·laboració amb l’Associació ACTIVA’TT, es dedicarà a la lluita contra la trombosi. La recaptació obtinguda aquest dia anirà destinada a finançar projectes científics que es desenvolupen a l’Institut de Recerca de Sant Pau al voltant d’aquesta afecció.
 • Codi Medicament
  01/02/2022

  Codi Medicament

  Els professionals sanitaris de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i el Consorci de Salut i Social de Catalunya han desenvolupat la iniciativa Codi Medicament. Es tracta d'un programa territorial de prevenció secundària de problemes de salut derivats de l'ús incorrecte de medicaments o a causa de la seva falta d'utilització quan es requereixen, situacions que poden ser evitables si s'aborden de manera preventiva. Consisteix a detectar les necessitats dels pacients més vulnerables en el triatge del Servei d'Urgències i oferir-los una assistència multidisciplinària que inclou també l'atenció farmacèutica. L'objectiu últim és poder implementar aquests protocols en totes les àrees de salut, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida i salut d'aquests pacients.