Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau collabora en el video Respirant de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopatica

Actualitat
20/09/2022
Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

L’Hospital de Sant Pau, la Càtedra Inspira-UAB i l’associació A Tot Pulmó han presentat el vídeo divulgatiu “Respirant” per donar visibilitat a la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI). Hi intervenen el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, i l’Anna Alonso, infermera gestora de casos, tots dos de Sant Pau, i també dos pacients de FPI: el Jaume i el Vicente. Pots veure el vídeo en la web de divulgació mèdica sanitària Farmacosalud

La malaltia pulmonar idiopàtica intersticial és un grup de trastorns d’origen divers que tenen en comú el fet que el teixit que envolta els alvèols del pulmó, l’interstici, es torna rígid i cicatritzat. Com a conseqüència, els alvèols no poden fer amb normalitat la seva funció d’absorbir oxigen. Aquestes patologies afecten entre 15 i 110 de cada 100.000 persones i el trastorn més prevalent i amb més mortalitat és la FPI.

La Fibrosi Pulmonar Idiopàtica no té encara un tractament curatiu i la supervivència al cap de cinc anys del diagnòstic se situa només entre el 20% i el 40%, segons els estudis. Malgrat això, l’aparició dels dos primers fàrmacs antifibròtics, capaços d’endarrerir el deteriorament cicatritzant de l’interstici pulmonar, és un dels elements que estan aconseguint allargar l’esperança de vida i millorar la qualitat de vida de les persones afectades.