Ruta de navegació

Actualitat

null Jornada amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritaries a Catalunya

Actualitat
13/02/2018
Jornada amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya

La Comissió Gestora del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries a Catalunya (integrada per associacions de pacients, la Federació Catalana de Malalties Minoritàries, FEDER delegació Catalunya i la Plataforma de Malalties Minoritàries) organitza amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Minoritàries,  la seva 11a edició el proper 28 de febrer.

Sota el lema “Fem pinya, Fem recerca” el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries dedica un any més aquesta jornada a la investigació. Enguany fa èmfasi en la importància de la recerca com a motor del canvi. Així mateix, es posa l’accent en portar la recerca a nivell internacional, per garantir la investigació en malalties minoritàries de forma eficient per un millor i més ràpid diagnòstic, i per reduir el nombre de persones a tot el món que s'enfronten al repte diari de viure amb una malaltia minoritària no diagnosticada.

La jornada començarà amb una taula dedicada apropar les accions que s’estan fent des de les European National Networks (ERNs). Seguit d’una taula dedicada a la recerca bàsica i clínica, on s’abordaran diferents projectes sobre aquestes patologies de baixa prevalença.

La Dra. Pilar Magrinyà, directora general de planificació en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, lliurarà a la cloenda els reconeixements que la Comissió Gestora del dia Mundial atorga als professionals que destaquen per la seva trajectòria i compromís professional en favor de les Malalties Minoritàries.

Per assistir

La jornada tindrà lloc el dimecres 28 de febrer, de 9:30h a 15:00 h, a la Sala d'actes del Pavelló Docent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron - Passeig de la Vall d’Hebron, 119-129 Barcelona.

La inscripció és gratuïta i es pot realitzar online clicant aquí.