Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau ha organitzat la tercera edicio del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery

Actualitat
30/03/2023
Sant Pau ha organitzat la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery

Avui finalitza la tercera edició del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery, amb un programa científic on han intervingut ponents de renom internacional, a les Sales Polivalents de l’Hospital de Sant Pau. La formació l’ha dirigida el Dr. Cristian de Quintana, coordinador del Servei de Neurocirurgia de l’Hospital.

L’objectiu del curs Masters of Brain Ultrasound in Neurosurgery, sobretot pràctic i amb cirurgies en directe durant la segona jornada, és ensenyar les habilitats necessàries per emprar l’ecografia intraoperatòria en Neuro-Oncologia amb uns equips d’ultrasons i pràctics fantomes a disposició dels alumnes si que els permetran entrenar-se en l’orientació i interpretació de les imatges.

Actualment, l’interès per les imatges intraoperatòries en Neurocirurgia és creixent. I en Neuro-Oncologia esdevé una necessitat per avaluar el grau de resecció i la possibilitat de tumor residual i, en aquest sentit, l’ecografia neuronavegada és una eina excel·lent per les seves característiques: imatge de molt alta qualitat, ràpida adquisició, rendibilitat, portabilitat i reproductibilitat. Tanmateix, de vegades els neurocirurgians no utilitzen l’ultrasò perquè hi ha una corba d’aprenentatge en l’orientació espacial i la interpretació de les imatges.