Actualitat

null Residents

Actualitat
23/05/2023
Benvinguts i benvingudes a la Familia Sant Pau!

En un acte presentat i moderat per la periodista Cristina Puig, Sant Pau ha donat la benvinguda als 123 nous residents que ahir es van incorporar l’Hospital. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista i a la tarda es va traslladar a la Sala d’Actes de l’Hospital.

Un grup de 123 residents, compost per 93 residents, 20 residents de Medicina Familiar, 5 de la Fundació Puigvert i 5 d’Atenció Primària, van ser rebuts ahir a l’Hospital de Sant Pau en un acte de benvinguda que va començar a les 12h del matí i es va allargar durant tota la jornada.

Després de la recepció i entrega del pack de benvinguda, els residents van tenir l’oportunitat d’escoltar els consells més personals de la directora assistencial, Xènia Acebes, el director mèdic, Alfonso Torrego, la directora infermera, Eugènia Masip, i la coordinadora de Docència, Gemma Carreras. Els van animar a preguntar-ho tot i no quedar-se amb cap dubte. A més, els professionals van recordar els primers dies de les seves residències, explicant com es van impregnar de l’esperit d’equip, i destacant la il·lusió i les amistats amb què van donar els seus primers passos.

A continuació, es va presentar el programa d’Acollida, una eina pràctica pels nouvinguts, i la Comissió de Docència dels residents actuals va oferir tot el seu suport per acompanyar-los en aquests primers mesos d’adaptació.

Però a l’Hospital també hi ha altres professionals que, tot i que no formen part del dia a dia assistencial, lideren uns serveis imprescindibles que sovint queden en segon pla i que també seran un punt de referència pels nous residents. Vols descobrir qui son? Clica aquí

A l’hora de dinar, els tutors corresponents van fer d’amfitrions dels residents a cada una de les Unitats Docents respectives, explicant-ne les seves particularitats. I a la tarda es va reprendre l’acció a la Sala d’Actes, amb la intervenció de la Comissió de Salut i Gènere. Una petita representació teatral va subratllar la importància de mantenir la perspectiva de gènere en el dia a dia de l’assistència i va servir per introduir un tema d’importància cabdal. Així, els residents es van començar a familiaritzar amb una manera de treballar intrínseca de Sant Pau, ja que va ser un dels primers hospitals en aplicar la perspectiva de gènere i el primer centre català en traçar una línia de recerca específica de biaix de gènere.

Durant la cloenda, Adrià Comella, el director de l’Hospital, va dirigir unes paraules als residents: “Ara formeu part d’un hospital amb una llarga història compromès amb un tracte humà i de respecte per les persones. Confio que vosaltres sereu una nova baula del avenços mèdics que representen Sant Pau.” Així es va tancar un acte molt complet on els nous integrants de l’Hospital van rebre un càlid acolliment per part dels referents que els acompanyaran al llarg d’un període que comença a avui.  

Vols conèixer els residents que ahir es van incorporar a l’Hospital? En el següent vídeo te’n presentem alguns!