Ruta de navegació

Actualitat

null La Unitat Transversal dEpilepsia de lHospital de Sant Pau i de lHospital del Mar designada unitat dexpertesa clinica en malalties minoritaries amb epilepsia

Actualitat
21/04/2022
La Unitat Transversal d’Epilèpsia de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital del Mar, designada unitat d’expertesa clínica en malalties minoritàries amb epilèpsia

El Departament de Salut ha inclòs la Unitat conjunta dels dos Hospitals com una de les quatre reconegudes com a centres de referència en aquest tipus de patologia. La Unitat va iniciar la seva tasca a finals de l’any 2020.

La Unitat Transversal d’Epilèpsia conjunta entre l’Hospital de Sant Pau i  l’Hospital del Mar ha estat inclosa pel Departament de Salut com a Unitat d’expertesa clínica per a malalties minoritàries amb epilèpsia. Només altres tres unitats catalanes han estat reconegudes, les de l’Hospital Germans Trias i Pujol, la de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i la de l’Hospital Sant Joan de Déu amb l’Hospital Clínic.

Un fet que el seu coordinador, el Dr. Rodrigo Rocamora destaca apuntant que “la creació de la XUEC d'Epilèpsia va ser una iniciativa nostra davant el CatSalut que, afortunadament, va ser ben acollida i ha portat a la creació d'aquesta xarxa, que organitzarà la prestació assistencial a les malalties minoritàries amb epilèpsia a Catalunya”. D’aquesta manera, la Unitat, que també és Centre de Referència Nacional de Salut (CSUR) i forma part de la Xarxa Europea de Referència (ERN) en epilèpsia, es converteix en referent per a pacients pediàtrics i adults en malalties genètiques amb epilèpsia, epilèpsies estructurals i altres tipus d’epilèpsia.

Les Xarxes d’Unitats d’Expertesa Clínica tenen com a objectiu col·laborar i compartir coneixement entre elles. Es coordinen amb els nivells assistencials de salut i de l’àmbit social més propers al domicili dels pacients per oferir-los el servei més personalitzat i eficient.

 

Unitat Transversal d’Epilèpsia

L’octubre del 2020, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Hospital del Mar van signar el conveni per a la creació de la Unitat Transversal d’Epilèpsia conjunta entre els dos centres. Entre elles, s'optimitza l'impacte territorial de l'activitat en epilèpsia en sumar les àrees de referència d’ambdós centres, abastant pràcticament la meitat de la població de Barcelona. D’aquesta manera, es vol col·laborar per garantir l’expertesa dels serveis de diagnòstic i tractament d’aquesta patologia, coordinant a nivell assistencial els dos serveis de Neurologia, els de Pediatria i el Servei Mancomunat de Neurocirurgia.