Els alumnes de lescola Mas Casanovas fan el recorregut de la Cursa Cientifica de lHospital de Sant Pau
Un grup 22 alumnes de l’escola Mas Casanovas, amb la que Sant Pau hi té una aliança a través del projecte Magnet, han realitzat una cursa-simulacre en el circuit en el qual es desenvoluparà la XXXIII Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau el pròxim dissabte 26 de març.
Més informació +
Abans de la cursa-simulacre, els alumnes han escoltat al Dr. Ricard Serra Grima, del Servei de Cardiologia de Sant Pau i impulsor de la Cursa Científica, qui els hi ha explicat els detalls organitzatius de la cursa. Montse Banquells, infermera del Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat els hi han parlat de com l’esport millora la qualitat de vida de les persones i, per altra banda, l’empresa Championchip ha proveït els dorsals de la cursa als alumnes.
Els alumnes de l’escola Mas Casanovas han marxat amb una samarreta commemorativa de la cursa, una bossa i material educatiu.
La Cursa Científica de Sant Pau
Des de l’any 1989 l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitza la Cursa Científica. Ho fa amb dos objectius: conèixer els efectes de l’esport sobre la salut i que la societat sigui conscient de la necessitat de fer exercici. En aquests 31 anys s’han impulsat una vintena d’investigacions que han demostrat científicament que l’esport és bo per a la salut i que la pràctica de l’exercici físic és recomanable per a totes les persones, incloses les malaltes, sempre que s’adeqüi l’esforç a l’edat i característiques.
Els resultats d’aquests estudis, fets a partir de l’experiència dels més de 2.000 corredors que hi han participat, demostren que fer exercici regularment no comporta cap perjudici per als pacients que han tingut problemes de cor i que estan estabilitzats clínicament. L’exercici també és bo per als que han de prevenir i controlar la diabetis del tipus II, per als que tenen hipertensió o altres alteracions de tipus metabòlic com la hipercolesterolèmia. En les darreres edicions de la Cursa científica hi han participat pacients que han tingut un problema de cor, però que han seguit un programa de rehabilitació.
El programa Magnet
El programa Magnet acompanya els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte en aliança amb una institució d’excel·lència. Aquesta col·laboració entre el centre educatiu i la institució ha de permetre al centre desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.
Inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, a Catalunya està impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB.
https://magnet.cat/que-son-les-aliances-magnet/