Ruta de navegació

Oferta formativa de grau i postgrau

Sant Pau Docent
oferta formativa de grau i postgrau
Amb l’objectiu de promoure l’aprenentatge al llarg de la vida, us convidem a consultar l’oferta formativa de grau i postgrau dels centres vinculats a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

 

• Unitat Docent Medicina Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

La Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que es va inaugurar l’any 1968, és un centre universitari públic, els objectius del qual són formar metges amb els coneixements, les habilitats i les actituds sobre la salut i la malaltia que requereix la societat actual i que capaciten per a l’exercici professional d’acord amb la normativa vigent. Consta de cinc unitats docents, una d’elles localitzada al campus de Bellaterra i les altres quatre a l’Hospital de la Santa Creu i de Sant Pau, a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, a l’Hospital del Mar i a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Més informació

• Escola Universitària d’Infermeria (EUI)

L’Escola Universitària d’Infermeria de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va ser creada l’any 1953 com a Escola d’Infermeres, i va funcionar com a Escola d’Ajudants Tècnics Sanitaris (ATS), des de 1955 fins a la integració d’aquests estudis a la Universitat l’any 1977.

El 17 de febrer de 1978 l’Escola d’ATS de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau es converteix en Escola Universitària d’Infermeria adscrita de la UAB. En l’actualitat, les línies principals de l’EUI són la docència, la recerca i l’extensió universitària.

La seva ubicació en el context de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau a Barcelona facilita un paper diferenciat, i afavoreix la relació entre l’àmbit docent i assistencial i alhora permet desenvolupar un model de pràctiques referent a nivell nacional.

Més informació
 

• Escola Clínica de Neuropsicologia i Patologia del Llenguatge

Recurs de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona que ofereix recursos assistencials i formació especialitzada en Neuropsicologia, Neurociències i Logopèdia.

Ofereix un model assistencial que dona cobertura als trastorns del neurodesenvolupament i l’aprenentatge, la patologia del llenguatge i la neuropsicologia.

Com a centre docent vinculat a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - Universitat Autònoma de Barcelona, l'Acadèmia ECNPL ofereix a les seves diferents Unitats Docents, una àmplia oferta formativa de primer nivell en els àmbits de la neuropsicologia, les neurociències i la logopèdia. Els nostres programes incorporen una extensa oferta de pràctiques presencials i de programes de rotació.

Manté una forta vinculació i compromís amb la recerca i per això, des de les diferents unitats, coordina, lidera i executa projectes de recerca en les diferents àrees del coneixement que abasta l’ECNPL.

Més informació
 

• Escola de Teràpia Familiar

Neix durant els anys vuitanta, a la Unitat de Psicoteràpia del Servei de Psiquiatria de l’Hospital de Sant Pau.

L’escola va ser fundada per Juan Luis Linares i Carmen Campo, els quals fan convergir les influències sistèmiques apresses de figures com Minuchin, Sluzki i Colapinto en les seves visites a Barcelona a finals dels anys setanta, i de les estades de Juan Luis Linares a Palo Alto, Milà i Roma a principis dels anys vuitanta.

El pensament sistèmic de l’Escola es nodreix dels fonaments estructurals i comunicacionalistes de la teràpia familiar i s’ha desenvolupat en un context clínic-psiquiàtric i d’educació universitària. A això es va afegir una sensibilitat social i crítica, ressonància dels anys previs a la lluita per la reforma psiquiàtrica.

El nostre principal objectiu és capacitar als alumnes per les Intervencions Sistèmiques en contextos no clínics (Social, educatiu, sanitari, judicial, institucional…) i, especialment, la seva formació professional en Teràpia Familiar i de Parella.

Més informació