Ruta de navegació

DocenciaResidencia

Vam triar Sant Pau perquè és un Hospital de tercer nivell, amb molts dels tractaments i tècniques més innovadors. A més, és molt familiar i té una localització immillorable al centre de la ciutat

 

DescobreixNostresTestimonis

T'ho expliquem en primera persona

FAQS residents 2

Preguntes freqüents

Es fa una mitjana de 4 guàrdies al mes, no sobrepassant les 24 guàrdies en 6 mesos. Si és necessari i vols, pots fer una 5a guàrdia voluntàriament.

A Sant Pau les guàrdies les organitzen els mateixos residents, i la lliurança de l’endemà és obligatòria. A més, també es pot lliurar el dilluns post-guàrdia de dissabte.

El sou s’incrementa cada any de residència, tant l’hora ordinària com les guàrdies, però l’R1 cobra uns 1.400€/bruts/mes, que amb una mitjana de 4 guàrdies puja al voltant de 2.500€ -2.700€/bruts/mes. Les IIR de primer any cobren uns 1.350€/bruts/mes.

A l’Hospital de Sant Pau la relació residents i personal assistencial és molt propera, i el/la tutor/a t’acompanyarà en tot el teu procés d’aprenentatge. Donem molta importància a la supervisió que rebeu per part del personal durant les vostres actes assistencials i no us sentireu mai sols!

Com a Hospital terciari i amb molta activitat assistencial, la pràctica totalitat de les especialitats que oferim poden fer-se íntegrament dins el pla de formació al mateix Hospital, sense necessitat de fer rotacions externes. Així i tot, la majoria d’Unitats docents ofereixen la possibilitat de fer una rotació optativa externa a Sant Pau, i fora del programa de rotacions obligatòries, per aprofundir en algun aspecte que sigui del vostre interès i/o veure una manera diferent de treballar.

A banda de les rotacions, als diferents itineraris formatius veureu el programa de sessions de cada Unitat docent, les activitats formatives no assistencials de l’especialitat a les que van els residents i les activitats de recerca. Hi ha també un seguit de cursos de formació en competències genèriques, organitzats per la Comissió de Docència per als residents de totes les especialitats. Finalment, hi ha un programa de formació basat en la simulació i de tallers d’habilitats tècniques, que va creixent any rere any.

La simulació d’escenaris clínics i l’entrenament en habilitats són eines docents imprescindibles per a millorar la qualitat assistencial i la seguretat clínica. Disposem de 2 espais de simulació i habilitats a l’Hospital, en els que estem fent una inversió important tant en equipament com en personal. Tenim un seguit d’activitats dirigides tant exclusivament a residents com a equips assistencials, amb una oferta que no para de créixer

A l’Hospital de Sant Pau treballem cada vegada més per processos, amb moltes Unitats funcionals i on es fomenta el treball en equip i multidisciplinari. Hi ha molts comitès i sessions clíniques multiserveis, en les que els residents participeu activament.

A l’Hospital es realitza una intensa activitat de recerca, disposant del nostre propi institut, l’Institut de Recerca de Sant Pau, i els residents sou convidats a participar progressivament en les línies de recerca de les vostres Unitats Docents. Podeu consultar també la informació al respecte al darrer apartat dels itineraris formatius de cada especialitat.

Estem situats al centre de Barcelona, concretament a l’Eixample Dret i a tocar de la Sagrada Família, amb molt bona comunicació amb transport públic. Si vens amb metro, les parades més properes són la Línia 4 – Guinardó/Hospital de Sant Pau i la Línia 5 – Sant Pau/Dos de Maig. Si vens amb autobús, les línies que paren a prop de l’Hospital són: 19, 47, 117, 191, 192, D50, H6, H8, N0, N1, N4 i V23.

ContactaAmbDocencia

Contacta amb Docència

Imatge Direccio
St. Antoni M. Claret, 167 Pavelló 16 (St. Frederic), 1a planta (veure plànol)
08025 Barcelona
Imatge Telefon
93 553 79 38 / 79 92
Imatge Email
docencia@santpau.cat
Imatge Horari
Horari d'atenció: dilluns a divendres de 8 h a 14 h