Cursos i activitats

Cursos i activitats
 • Jan'2020
  27

  "Breathless, The Story of Life With Severe Asthma"

  Es una una proyección virtual coordinada entre los diferentes países miembros del documental " Breathless, The Story of Life With Severe Asthma" (Sin aliento, la historia de la vida con asma severa) a través de múltiples zonas horarias para el martes 28 de enero
 • Aug'2022
  01

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau amplia l’acreditació de l’ENAC per a l’estudi histopatològic de biòpsies de patologia tumoral primària d’os i parts toves

  El Servei d’Anatomia Patològica de Sant Pau ha ampliat l’acreditació de l’ENAC (Entitat Nacional d’Acreditació) per al diagnòstic de tumors d’os i parts toves. Aquesta ampliació inclou l’abast flexible d’immunohistoquímica, fet que demostra la competència tècnica del Servei per a la incorporació de nous anticossos o la realització de canvis en els ja existents adquirint la condició d’acreditat de forma automàtica.
 • Jan'2016
  06

  Sis segles d’assistència hospitalària a Barcelona: de Santa Creu a Sant Pau

  S’ha editat el llibre “Sis segles d’assistència hospitalària a Barcelona: de Santa Creu a Sant Pau”, escrit per Isabel Fargues i Roser Tey. Es tracta d’un estudi que dibuixa un recorregut molt acurat sobre el paper de la infermeria i la seva evolució al llarg dels temps cap a la seva professionalització. Aquesta obra posa de manifest el paper que ha tingut l’Hospital de la Santa Creu, primer, i de la Santa Creu i Sant Pau després, en l’atenció als més necessitats. Amb el rerefons d’una institució que és part indestriable de la vida de la ciutat, fa referència a tots els canvis socials, polítics i científics que ha experimentat Barcelona des de l’Edat Mitjana. El llibre el trobareu a la botiga del Recinte Modernista.
 • Jan'2016
  24

  Publicació del Servei de COT a International Orthopaedics

  El Dr. Ion Carrera Fernandez, coordinador de la Unitat Funcional de l'Aparell Locomotor del Servei de COT, ha publicat l’article “Fixation of a split fracture of the lateral tibial plateau with a locking screw plate instead of cannulated screws would allow early weight bearing: a computational exploration”, a la revista de la Societat Internacional de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, International Orthopaedics. Podeu consultar l’article en el document adjunt.
 • Feb'2016
  08

  Efectes cocaïna en el cervell humà

  Un estudi de Sant Pau, l’Idibell i la UAB demostra per primera vegada que els consumidors de cocaïna presenten alteracions en la funció i estructures del seu cervell.
 • Jan'2016
  25

  Sant Pau al New England

  El Servei d'Hematologia de Sant Pau ha participat en un estudi publicat aquest mes de gener al New England Journal of Medicine amb el títol Antilymphocyte Globulin for Prevention of Chronic Graft-versus-Host Disease. L’estudi demostra que la administració de globulina anti-timocítica amb la teràpia de preparació d’un trasplantament hematopoètic de germà HLA-idèntic en malalts amb leucèmia aguda disminueix a la meitat la incidència de malaltia de l’empelt contra l’hoste (MECH) crònica. Aquesta darrera complicació afecta molt negativament la qualitat de vida i es causa de morbiditat i mortalitat. L’estudi també mostra que el grup tractat amb ATG va tenir millor supervivència lliure de MECH crònica i recaiguda.
 • Feb'2016
  07

  Sant Pau publica a Addiction Biology

  Un nou estudi publicat a la revista Addiction Biology, la de major impacte en el camp de les addiccions, ha demostrat la presència d’alteracions en la funcionalitat i estructura cerebral dels consumidors de cocaïna. L’estudi ha estat liderat pel grup d’investigació en Neuropsicofarmacologia Humana de l’Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), en col·laboració amb la Unitat de Conductes Addictives del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, el grup de Plasticitat Cerebral de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (Idibell) i el Departament de Farmacologia i Terapèutica, de la UAB.
  Podeu consultar l’article clicant aquí
 • Feb'2016
  17

  El TNC porta a escena l'esquizofrènia

  La Vanguardia del 17 de febrer de 2016
 • Feb'2016
  17

  Plos One publica un article que descriu el Portal Diana Salut

  La revista Plos One ha publicat un article on es descriu el portal DianaSalud de lliure accés, creat pel Servei d´Epidemiologia Clínica-Centre Cochrane de Sant Pau amb una ajuda parcial del CIBERESP, en el marc de la iniciativa MAPAC (Millora de l'Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica) de l’Hospital. Podeu consultar l’article en el document adjunt
 • Feb'2016
  17

  Visita Institucional de la Sra. Gemma Tarafa a Sant Pau

  La Sra. Gemma Tarafa, patrona de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau en representació de l’Ajuntament de Barcelona i comisionada de Salut del mateix ajuntament, ha fet una visita institucional a diferents àrees de l’Hospital acompanyada pel Dr. Albert Salazar, director gerent de Sant Pau, la Dra. Gemma Craywinckel, directora assistencial, i la Sra. Margarita Esteve, directora infermera.
 • Feb'2016
  18

  Jornada de portes obertes per futurs residents

  El dimecres 30 de març a les 12h tindrà lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital la Jornada de portes obertes informativa per a futurs residents a Sant Pau.
 • Feb'2016
  22

  Sant Pau rep l’únic guardó de l’Estat de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) per un projecte que identifica el risc trombòtic

  L'equip de l’IIB Sant Pau, liderat pel Dr. José Manuel Soria, ha estat reconegut com a un dels 5 projectes de tot el món per formar part del programa de Beques per a la Innovació en Recerca Mèdica de la ESC. Els cinc guanyadors han estat seleccionats entre més de 550 candidatures presentades per investigadors i instituts capdavanters de tot el món. Les beques han estat atorgades a projectes de recerca que tracten de resoldre àrees de necessitat mèdica no cobertes en malalties tromboembòliques amb una dotació de 400.000€ a cadascun.
 • Feb'2016
  23

  Sant Pau millora la cura d’addiccions

  El Periódico 26 de febrer de 2016
 • Feb'2016
  24

  El Servei de COT publica a la revista Injury

  La Unitat de traumàtics del Servei de COT de Sant Pau ha publicat l'article "Antiresorptive treatment, when initiated after a first hip fracture, may not protect of a second contralateral episode in elderly population: A study with 685 patients" a la revista Injury, de referència internacional en l’àmbit de l’atenció i la cirurgia de la patologia traumàtica. Els autors de l’article que posa en qüestió la utilitat del tractament antirresortiu per a la prevenció d’una segona fractura de fèmur en els pacients que n’han patit una prèvia, són la Dra. Marina Besalduch, el Dr. Ion Carrera, la Dra. Mireia Gómez-Masdeu i el Dr. Julio de Caso.
 • Feb'2016
  24

  Sant Pau inaugura les noves instal·lacions de la seva Unitat de Conductes addictives del Servei de Psiquiatria

  La Unitat de Conductes Addictives de Sant Pau és una de les més antigues de Catalunya i la que inclou la unitat d’hospitalització amb més activitat assistencial. A més a més és l’única que ofereix tractament en règim d’Hospital de Dia
 • Feb'2016
  25

  Inaugracio Unitat Conductes Addictives

  8 al Dia 26 de febrer de 2016
 • Feb'2016
  25
 • Feb'2016
  25
 • Feb'2016
  25
 • Feb'2016
  25

Contacte Cirurgia Toracica

Ubicació i contacte
Ubicació

Secretaria de Pneumologia i Cirurgia Toràcica

Despatxos: 4ª planta mòdul 2

Sala d’hospitalització: sala C2

Consultes externes: planta 3ª, mòdul 5.

Contacte

Servei de Cirurgia Toràcica

Telèfon: 93 556 57 44