Vés enrere

Dia Mundial de la Miastenia

Actualitat
02/06/2021
Dia Mundial de la Miastènia

Avui, 2 de juny, és el Dia Mundial de la Miastènia Gravis una malaltia minoritària, de causa autoimmune i crònica, més freqüent en dones, que provoca debilitat o fatiga muscular perquè afecta els músculs esquelètics del cos. Allò dificulta o impedeix a aquests realitzar tasques que en condicions normals es fan amb facilitat. És, de facto, incurable i la pateixen una de cada 50.000 persones.

Fins el 20% de casos d’aquesta malaltia venen associats amb la presència de tumors tímics i, Sant Pau, és l’únic centre de tot l’Estat que té un Grup multidisciplinari per a l’abordatge quirúrgic de la miastènia i els tumors tímics, una tècnica que potencia l’eficàcia de la intervenció i millora les complicacions postquirúrgiques. El seu Comitè multidisciplinari inclou especialistes d’Anatomia Patològica, Oncologia, Radioteràpia, Diagnòstic per la Imatge, Medicina Nuclear, Cirurgia Toràcica i Neurologia.

L’Hospital és a més Centre de referència (CSUR) en aquesta patologia amb la Unitat Funcional de Malalties Neuromusculars (UMNM) i lidera el banc de dades d’aquesta patologia.

Més informació per als pacients

Asociación Miastenia de España (AMES) 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat