null

Publicador de continguts

null ed-Torrego A

Xavier Borràs
Alfons Torrego Fernández
Director Mèdic

Metge especialista en Pneumologia. Premi final de Residència l'any 2000. Ha treballat a l'Hospital Clínic de Barcelona, en el Royal Brompton Hospital de Londres, i des de gener de 2006 és mèdic de plantilla del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, darrerament com a cap clínic de la Unitat de Broncoscòpies i Procediments Pleurals.

Ha estat tutor de residents del 2009 al 2019, i ha participat en diverses comissions hospitalàries, destacant la Presidència del Comitè de Noves Tecnologies Diagnòstiques i Terapèutiques. A més, ha estat president electe del Consell Directiu del Cos Facultatiu de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, de 2014 a 2016.

En l'àmbit pneumològic la seva tasca assistencial s'ha desenvolupat en les àrees de la pneumologia intervencionista, l'asma greu i el càncer de pulmó, i ha estat pioner en la introducció de tècniques broncoscòpiques com la criobiòpsia pulmonar, la termoplàstia bronquial o la navegació electromagnètica bronquial.

Va ser premi a Pneumòleg Jove de l'Any per la Societat Espanyola de Pneumologia (SEPAR). Ha estat coordinador del Grup de Treball de Broncoscòpies la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP), així com president del Comitè Científic de la SEPAR i actualment és el coordinador de l'Àrea de Tècniques i Trasplantament d'aquesta societat.

Més informació