Actualidad

Actualidad
 • L'Institut de Recerca de Sant Pau fa front a la pandèmia: reptes dels professionals de la Recerca per mantenir l'activitat
  25/11/2020

  L'Institut de Recerca de Sant Pau fa front a la pandèmia: reptes dels professionals de la Recerca per mantenir l'activitat

  L'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, ajustant-se al lema d'enguany “recerca pel canvi”, vol mostrar com s'ha adaptat a la situació de crisi sanitària mundial provocada pel nou coronavirus pel que fa l'activitat científica de l'Institut en relació a la Covid-19. Les activitats seran conduïdes pels científics de l'Institut de Recerca de Sant Pau mostrant com han focalitzat la recerca en la Covid-19 aprofitant la seva relació amb els malalts, o com una àrea de l'Institut de Recerca s'ha convertit en Hospital oncohematològic per atendre amb tota seguretat malalts immunodeprimits. Per això ha organitzat un seguit d’activitats que podeu consultar al veure més
 • Xerrades de la Nit de la Recerca
  24/11/2020

  Xerrades de la Nit de la Recerca

  Per tercer any consecutiu, se celebra a Catalunya l’esdeveniment de divulgació de la Nit Europea de la Recerca, que tindrà lloc el 27 i 28 de novembre. Més de 50 entitats científiques de totes les províncies organitzen xerrades, tallers, jocs, experiments i moltes altres activitats per a tots els públics. Sant Pau ha organitzat un seguit d’activitats com les microxerrades sobre els seus projectes de recerca i curiositats sobre la seva àrea d’expertesa o xerrades divulgatives a les escoles. Trobareu la informació al veure més.
 • Almirall anuncia col·laboracions amb la Fundació Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i amb la Universitat de South Austràlia (Unisa)
  24/11/2020

  Almirall anuncia col·laboracions amb la Fundació Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i amb la Universitat de South Austràlia (Unisa)

  AlmirallShare, la plataforma d'innovació oberta d'Almirall, SA (ALM), anuncia dues noves col·laboracions amb la Fundació Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Universitat de South Austràlia (Unisa) amb l'objectiu de trobar noves vies de tractament per al càncer de pell i la dermatitis atòpica.
 • El Dr. Julve impartirà la propera sessió dels Dilluns de Ciència
  23/11/2020

  El Dr. Julve impartirà la propera sessió dels Dilluns de Ciència

  El Dr. Josep Julve, investigador a càrrec del programa Miguel Servet (Instituto de Salud Carlos III) a l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau impartirà la propera sessió dels “Dilluns de Ciència” amb la conferència titulada “Potencial anti-inflamatori de molècules precursores de NAD+ en models experimentals de diabetis mellitus”. La conferència tindrà lloc el pròxim dilluns 30 de novembre a les 18 hores.
 • 28è curs de Tumors de l’aparell locomotor
  24/11/2020

  28è curs de Tumors de l’aparell locomotor

  El proper 26 de novembre la Unitat de Cirurgia Ortopèdica Oncològica, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau, organitza el 28 curs de Tumors de l’aparell locomotor. Un curs dirigit a residents i adjunts de Traumatologia, Oncologia Mèdica, Radioteràpia, metges de família o qualsevol especialitat interessada en el diagnòstic i tractament de tumors muscoloesquelètics. Enguany en format webinar. Adjunt trobareu la informació de la jornada.
 • El Robot Pol del Barça torna a Sant Pau
  22/11/2020

  El Robot Pol del Barça torna a Sant Pau

  El Robot Pol torna a l'Hospital de Sant Pau i permet que els infants hospitalitzats puguin gaudir de l'experiència de visitar el Museu del Futbol Club Barcelona a través d'un robot teledirigit per ells mateixos.
 • Ajudes a la Recerca Infermera 2020
  22/11/2020

  Ajudes a la Recerca Infermera 2020

  Dos projectes de recerca liderats per les professores Eva M. Roman i Rosalia Santesmases, de l’EUI-Sant Pau, han estat seleccionats per a ser finançats en la Convocatòria d’Ajudes a la Recerca de la Fundació Infermeria i Societat 2020.
 • La Dra. Garrido guardonada amb el Young Investigator Award
  19/11/2020

  La Dra. Garrido guardonada amb el Young Investigator Award

  La Dra. Carmen Garrido, coordinadora del procés de part-puerperi, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, ha rebut el premi Young Investigator Award pel seu treball “Angiogenic factors and long-term cardiovascular risk in women that developed pre-eclampsia during pregnancy”, al Congrés Mundial d’Ecografia Obstètrica i Ginecològica (ISUOG Virtual World Congress) celebrat del 16 al18 d'octubre 2020.
 • El Dr. Alonso Coello, investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau, entre els més citats del món
  18/11/2020

  El Dr. Alonso Coello, investigador de l’Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau, entre els més citats del món

  Pablo Alonso Coello, responsable del Grup de recerca d’Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau és des de 2016 un dels investigadors que figura en la llista “Highly Cited Research” dels científics més influents del món, publicada per Clarivate Analytics. La llista, una de les classificacions més reputades entre la comunitat acadèmica i científica internacional, identifica els expertes que es troben en l’1% més citat de la seva especialitat en diverses àrees d’estudi.
 • Recerca de Sant Pau participa en el projecte d’una prova diagnòstica per millorar la vigilància i l'atenció als pacients de COVID-19
  17/11/2020

  Recerca de Sant Pau participa en el projecte d’una prova diagnòstica per millorar la vigilància i l'atenció als pacients de COVID-19

  L’equip del Grup de recerca Patologia Molecular i Terapèutica de les Malalties Aterotrombòtiques i Isquèmiques “Programa ICCC Cardiovascular”, liderat per la Dra. Lina Badimon, de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau, participa en el projecte COVIRNA, que coordina el Luxembourg Institute of Health (LIH). Aquest és un dels 23 projectes de recerca que s'han adjudicat en el marc de la convocatòria Horizon 2020 call for Expression of Interest. El treball té com a objectiu fomentar el desenvolupament d'una nova prova diagnòstica per predir els resultats de la COVID-19 per als pacients i millorar la cooperació entre institucions de recerca europees per enfortir la resposta a la pandèmia.
 • Investigadors de Sant Pau i FIDMAG, adscrits al CIBERSAM, realitzen el primer estudi al món en el que s’aplica l’estimulació cerebral profunda (DBS) a pacients amb esquizofrènia resistent al tractament
  16/11/2020

  Investigadors de Sant Pau i FIDMAG, adscrits al CIBERSAM, realitzen el primer estudi al món en el que s’aplica l’estimulació cerebral profunda (DBS) a pacients amb esquizofrènia resistent al tractament

  La Unitat d'esquizofrènia resistent del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, liderada per la Dra. Iluminada Corripio, el Grup de recerca en Psiquiatria Clínica de l'Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau, liderat per la Dra. Maria J. Portella, i el Grup de recerca sobre Trastorns Mentals Greus de FIDMAG Germanes Hospitalàries, liderat per la Dra. Edith Pomarol-Clotet, tots adscrits al Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM), han publicat el primer assaig en el món sobre l'aplicació de la tècnica quirúrgica d'estimulació cerebral profunda (DBS, per les sigles en anglès) en pacients amb esquizofrènia resistent al tractament, que suggereix que aquest procediment pot ser beneficiós en alguns pacients que no responen adequadament a qualsevol altre tractament.
 • La Dra. Olivé impartirà la propera sessió dels Dilluns de Ciència
  16/11/2020

  La Dra. Olivé impartirà la propera sessió dels Dilluns de Ciència

  El proper dilluns, 23 de novembre, a les 18 hores, tindrà lloc la conferència: "El llarg camí per descriure una nova malaltia muscular" a càrrec de la Dra. Montse Olivé Plana. La Dra. Olivé és membre del Grup de recerca en Malalties Neuromusculars de I‘Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau i especialista a la Unitat de Malalties Neuromusculars del Servei de Neurologia de l'Hospital de Sant Pau. Aquesta sessió forma part del cicle Dilluns de Ciència i es farà en streaming.
 • La majoria dels pacients amb diabetis tipus 2 tenen un alt risc de patir un atac cardíac o una trombosi cerebral
  15/11/2020

  La majoria dels pacients amb diabetis tipus 2 tenen un alt risc de patir un atac cardíac o una trombosi cerebral

  El 93% dels pacients amb diabetis tipus 2 tenen un risc alt o molt alt de patir esdeveniments fatals com atacs al cor o trombosi cerebrals en una dècada. Així ho conclou un estudi publicat a l’European Journal of Preventive Cardiology, revista de la Societat Europea de Cardiologia (ESC), on han participat investigadors de l’Institut de Recerca de Sant Pau- IIB Sant Pau. A la vista d'aquestes dades, la prevenció d'atacs cardíacs i accidents cerebrovasculars en pacients amb diabetis tipus 2 tractats en atenció primària ha de ser una prioritat urgent.
 • La Dra. Morollón guardonada amb una beca a la Reunió Anual de la SEN
  12/11/2020

  La Dra. Morollón guardonada amb una beca a la Reunió Anual de la SEN

  La Dra. Noemí Morollón, neuròloga de la Unitat de Cefalees i Neuràlgies, del Servei de Neurologia de Sant Pau, ha rebut una beca per la comunicació presentada a la LXXII Reunió Anual de la Sociedad Española de Neurologia (SEN), en la categoria de cefalees.
 • Lídia Puertas i Saray Varona, premiades en la primera convocatòria de vídeos #QueSigaLaCiencia del CIBER
  12/11/2020

  Lídia Puertas i Saray Varona, premiades en la primera convocatòria de vídeos #QueSigaLaCiencia del CIBER

  Combatre els dolents implicats en l'aneurisma d'aorta abdominal és el repte que les supercientífiques expliquen en el seu vídeo d'un minut, el que ha rebut la major puntuació del jurat del CIBER en la convocatòria #QueSigaLaCiencia. Lídia Portes, de Grup de recerca Mecanismes Reguladors del Remodelat Cardiovascular de l’Institut de Recerca de Sant Pau-IIB Sant Pau i Saray Varona investigadora del CIBER de Enfermedades Cardiovasculares (CIBERCV) al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) es converteixen així en superheroïnes que combaten aquesta malaltia cardiovascular.
 • Sant Pau s’adhereix al Dia mundial de la Pneumònia
  11/11/2020

  Sant Pau s’adhereix al Dia mundial de la Pneumònia

  Avui, 12 de novembre, se celebra el dia Mundial de la Pneumònia. Sant Pau s’adhereix a aquesta iniciativa recordant que és clau seguir invertint en recerca per millorar la salut dels pacients.
 • El Dr. Martínez-Horta guardonat amb la millor comunicació oral en la Reunió Anual de la SEN
  11/11/2020

  El Dr. Martínez-Horta guardonat amb la millor comunicació oral en la Reunió Anual de la SEN

  Saül Martínez-Horta, neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de Sant Pau, i del Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson i altres Trastorns del Moviment de l’Institut de Recerca Sant Pau -IIB Sant Pau, ha estat premiat amb la millor comunicació oral presentada a la LXXII Reunió Anual de la Societat Española de Neurologia (SEN), en la categoria de Trastorns del Moviment.
 • Amalia Sillero participa en les conferències sobre salut de Centre Cívic Navas
  11/11/2020

  Amalia Sillero participa en les conferències sobre salut de Centre Cívic Navas

  El proper 18 de novembre, a les 18.30 h, la Dra. Amalia Sillero, infermera quirúrgica de l’Hospital de Sant Pau i investigadora del Grup de recerca en cures infermeres de l’Institut de Recerca de Sant Pau – IIB Sant Pau, impartirà la conferència “Aplicació dels valors del magnetisme a l’àrea quirúrgica d’un hospital d’alta tecnologia” tema de la seva tesi doctoral. La sessió es farà en streaming.
 • Sant Pau participa en un estudi sobre l’impacte de la Covid-19 en persones amb Síndrome de Down
  10/11/2020

  Sant Pau participa en un estudi sobre l’impacte de la Covid-19 en persones amb Síndrome de Down

  La Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de Sant Pau i el Grup de recerca en Neurobiologia de les Demències de l’Institut de Recerca de Sant Pau, liderat pel Dr. Alberto Lleó, han participat en un estudi sobre l’impacte de la Covid-19 en individus amb Síndrome de Down. Un treball que ha estat desenvolupat i realitzat pel grup de treball T21RS COVID-19. L’informe conté informació sobre símptomes, factors de risc i resultats després d’un diagnòstic de COVID-19 en persones amb síndrome de Down.
 • I Curs VATS en model animal
  09/11/2020

  I Curs VATS en model animal

  El 10 i 11 de novembre se celebra a Sant Pau el “I Curs VATS en model animal”. Un curs destinat a cirurgians especialment interessats en la cirurgia toracoscòpica que combina la tècnica en el model animal amb la retransmissió d’una cirurgia en directe. Participen com a professors els doctors/res Belda, Cladellas, Martínez i Trujillo-Reyes, tots ells del Servei de Cirurgia Toràcica de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa del curs.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacto Comunicación
Jefe de Prensa

Abraham del Moral

Teléfono: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Alquiler de espacios

Teléfono: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat