NOTÍCIES

NOTÍCIES
 • La Dra. Teresa Franco-Leyva, millor Comunicació Oral del 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia
  14/06/2023

  La Dra. Teresa Franco-Leyva, millor Comunicació Oral del 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia

  El Servei d’Immunologia de l’Hospital de Sant Pau ha guanyat el primer Premi a la Millor Comunicació Oral presentada en el 44 Congrés de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI 2023), celebrat al Palau de Congressos Euskalduna, a Bilbao. La primera autora signant de la comunicació, titulada “Three mutations in BCL11B with immune dysregulation phenotypes” és la Dra. Teresa Franco-Leyva, metgessa del Servei qui, a més, el 2022 va guanyar una de les Beques Post Residents de Sant Pau.
 • El Servei d'Immunologia de Sant Pau renova un any més l'acreditació de l’European Federation for Immunogenetics
  20/02/2023

  El Servei d'Immunologia de Sant Pau renova un any més l'acreditació de l’European Federation for Immunogenetics

  El Servei d’Immunologia de l’Hospital de Sant Pau ha obtingut de nou l’acreditació de l’European Federation for Immunogenetics (EFI) que manté des de l’any 2001. L’objectiu d’aquesta acreditació és garantir que Sant Pau compleix els estàndards de màxima qualitat que l’EFI exigeix per a la realització dels estudis de compatibilitat HLA (Human Leukocyte Antigen). Tenir-la és imprescindible perquè els resultats siguin reconeguts per altres laboratoris i centres que fan trasplantaments internacionals.
 • Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau renoven la certificació ISO 9001
  10/01/2023

  Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau renoven la certificació ISO 9001

  Els Laboratoris i Extraccions de Sant Pau (LabSantPau) han renovat per cinquena vegada la certificació segons la norma ISO 9001 amb la novetat que enguany s’ha ampliat el seu abast amb la inclusió del Servei d’Anatomia Patològica. La certificació reflecteix el compromís de millora continuada de LabSantPau, garanteix el compliment dels requisits, paràmetres i estàndards de qualitat que exigeix aquesta normativa i certifica l’excel·lència en l’estructura del sistema de gestió de la qualitat.
 • El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)
  22/09/2022

  El Dr. Óscar de la Calle Martín escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI)

  El Dr. Óscar de la Calle Martín, consultor del Servei d’Immunologia de Sant Pau, ha estat escollit secretari de la Societat Espanyola d’Immunologia (SEI), càrrec que ostentarà fins al Congrés Nacional de 2026. En la seva nova responsabilitat, serà l’encarregat de l’organització de l’activitat habitual de la SEI; congressos, cursos (A-WISH, UIMP), reunions de la Junta Directiva i dels grups de treball, així com de les relacions amb altres organitzacions tant nacionals (COSCE, FACME, altres societats científiques) com internacionals amb les quals estan integrats (IUIS, EFIS) o són part activa (EFI, ESID, FOCIS).
 • Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia
  28/07/2022

  Els limfòcits T precoçment diferenciats prediuen pronòstic en pacients amb pneumònia

  Investigadores de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i del Servei d'Immunologia i la Unitat de Geriatria del Servei de Medicina Interna del mateix hospital han identificat que l'augment dels nivells de limfòcits T CD28+ CD27+ precoçment diferenciats s'associa amb un millor pronòstic en els pacients de més de 65 anys que ingressen per una pneumònia.
 • Dia Mundial contra el Càncer
  03/02/2022

  Dia Mundial contra el Càncer

  El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC), amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció. Sant Pau se suma al lema d’enguany, “Per unes cures més justes”, posant al centre de la seva feina les persones i, com sempre, oferint una assistència transversal integral del pacient on tots els especialistes implicats en la seva cura fan seguiment de la malaltia dins les seves disciplines i participen en els diferents moments del procés.
 • I Congreso Nacional COVID19
  30/12/2021

  I Congreso Nacional COVID19

  Del 13 al 19 de septiembre del 2020 está teniendo lugar el I Congreso Nacional Interdisciplinar COVID19, que se está celebrando en modo virtual. Nuestra R3 Teresa Franco Leyva ha participado en la mesa 3: Respuesta Inmunitaria frente a SARS-Cov2, con una comunicación oral titulada: "Comparación de poblaciones linfocitarias entre pacientes post-COVID y otras neumonías". Este trabajo ha sido realizado conjuntamente con el servicio de Medicina Interna de nuestro hospital. Esta colaboración ha dado fruto a otra comunicación en formato poster titulada "Seguimiento nutricional de los pacientes tras neumonía COVID mayores de 65 años: ¿es más importante que tras otra neumonía adquirida en la comunidad?" Para más información, podeis entrar en la web del congreso.
 • Laboratoris de Sant Pau aconsegueix el certificat del sistema de Gestió de Qualitat AENOR
  02/12/2019

  Laboratoris de Sant Pau aconsegueix el certificat del sistema de Gestió de Qualitat AENOR

  Els Serveis de Bioquímica, Immunologia, Microbiologia, Genètica, el Laboratori Core, les Unitats d'Hemostàsia, de Diagnòstic Hematològic i d'Extraccions aconsegueixen la 4ª renovació de la certificació ISO 9001: 2015 de tots els laboratoris, així com el certificat IQNet.
 • 17th Biennal Meeting of European Society for Immunodeficiencies
  01/03/2016

  17th Biennal Meeting of European Society for Immunodeficiencies

  El Servei d’Immunologia de l’Hospital de Sant Pau, juntament amb altres hospitals, organitza el 17th Biennal Meeting of European Society for Immunodeficiencies que tindrà lloc del 21 al 24 de setembre d’aquest 2016 a Barcelona.

HOSSPAU Menu

Actualitat

imm-Contacte

Contacte
Ubicació

Servei d’Immunologia

Laboratoris Bloc B, planta -2

Contacte

Correu electrònic: inmunologia@santpau.cat

Telèfon: 93 553 72 65

@ImmunologiaH