Ruta de navegació

Actualitat

null Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamerica IIB Sant Pau un dels mes rellevants per a lAtencio Primaria

Actualitat
22/06/2022
Un estudi liderat pel Centre Cochrane Iberoamericà – IIB Sant Pau, un dels més rellevants per a l’Atenció Primària

La revista oficial del Col·legi de Metges de Família de Canadà, “Canadian Family Physician”, ha publicat la llista dels 10 articles o guies més rellevants per a l’assistència sanitària en Atenció Primària del 2021. Un d’aquests articles és el liderat per investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Sant Pau (IIB Sant Pau) sobre prescripció diferida d’antibiòtics en nens i publicat a la revista científica Pediatrics.

L’estudi, realitzat en 39 centres de salut de l’Estat espanyol, demostra que la prescripció diferida d’antibiòtics és segura i efectiva per tractar les infeccions respiratòries no complicades en nens. De fet, aquesta estratègia, comparada amb la prescripció immediata d’antibiòtics, redueix notablement l’ús d’aquests medicaments i és igual de satisfactòria per als pares, segons els resultats obtinguts.

La primera signant de l’article, la Gemma Mas-Dalmau, infermera de l’Àrea de Recerca i Avaluació de l’Hospital de Sant Pau, assenyala que no s’han observat diferències pel que fa a la durada i gravetat dels símptomes de les infeccions respiratòries (faringitis, rinosinusitis, otitis mitja aguda o bronquitis aguda) comparant tres estratègies: receptar un antibiòtic, no receptar-lo o fer una prescripció diferida.

 

Podeu llegir l’article en aquest enllaç

Per consultar la llista dels 10 articles més rellevants del 2021 aquí