Ruta de navegació

Actualitat

null Taules informatives als vestibuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevencio del Suicidi

Actualitat
08/09/2022
Taules informatives als vestíbuls de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi

L’Associació Després del suïcidi - Associació de Supervivents (DSAS) organitza avui, 9 de setembre, amb motiu del Dia Mundial de la Prevenció del Suïcidi, taules informatives de 9.30 a 13.30 hores als vestíbuls de l’Hospital. Víctor Serrano i Thais Tiana, del Servei de Psiquiatria atendran a primera hora als usuaris que s’apropin a les taules informatives i els voluntaris de la DSAS oferiran també informació sobre el fenomen del suïcidi amb l’objectiu de canviar les idees falses o els mites que l’envolten i d’informar sobre signes d’alerta que poden ajudar a detectar, en el moment inicial, persones en risc. 

 


Després del Suïcidi-Associació de Supervivents (DSAS)

És una entitat pionera que ha ofert atenció a més de 1.900 Supervivents. Té com a objectiu donar suport per afrontar el dol. Va néixer fa més de 7 anys amb el propòsit de contribuir a un canvi en la forma de parlar del suïcidi i  de les seves terribles conseqüències i perquè millorin els sistemes de prevenció. “El suïcidi és una mort ignorada socialment, que encara suscita uns temors enormes, una ignorància incomprensible, sobretot un terrible silenci que cau amb tot el seu pes sobre els que han sofert una pèrdua per aquesta causa. Ningú que hagi mort a causa del suïcidi no es mereix que el qualifiquin tota la seva vida per aquest acte. No hi ha ningú que sigui simplement suïcida. És una reducció injusta, fruit de la ignorància i el temor” puntualitzen des de l’Associació.

Des de l’activitat de suport de la DSAS, es treballa amb perseverança en les tasques necessàries per a la prevenció: trencant amb les falses creences i els mites entorn del suïcidi, trencant l’estigma, oferint  suport per a un procés de dol saludable en una població de risc, ja que dins del sistema sanitari hi ha una falta de recursos professionals per a la seva atenció necessària. 

 

www.despuesdelsuicidio.org