Pneumologia

Neumología y Alergia
Neumología y Alergia

NOTICIAS

NOTICIAS
 • Dia Mundial de l’Asma
  02/05/2024

  Dia Mundial de l’Asma

  El pròxim dimarts, 7 de maig, vine al vestíbul de l’Hospital i participa de les diferents activitats organitzades per la Unitat d’Asma i Al·lèrgia del Servei de Pneumologia de Sant Pau organitzades amb motiu del Dia Mundial de l’Asma.
 • Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya
  22/02/2024

  Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural (UPP) multidisciplinària especialitzada a atendre pacients amb aquesta patologia, que afecta a més d’un milió i mig de persones cada any a Espanya i que es produeix per un excés de líquid que s’acumula a l’espai que envolta els pulmons. El seu objectiu és oferir una atenció transversal i d’excel·lència a aquests pacients millorant els circuits assistencials, el diagnòstic i els tractaments. Aquesta nova Unitat l’integren professionals dels diferents Serveis que intervenen en l’abordatge d’aquesta patologia: Pneumologia, Cirurgia Toràcica, Anestesiologia, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, i els equips d’Infermeria de les diferents àrees.
 • L’Hospital de Sant Pau incorpora una tecnologia pionera que permet confirmar el càncer de pulmó en zones fins ara inaccessibles
  21/02/2024

  L’Hospital de Sant Pau incorpora una tecnologia pionera que permet confirmar el càncer de pulmó en zones fins ara inaccessibles

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha incorporat una tecnologia pionera que permet confirmar o descartar el càncer de pulmó en zones que fins ara eren inaccessibles. Es tracta de la broncoscòpia per navegació electromagnètica (NEB), un projecte finançat pel Departament de Salut a través del Programa Compra Pública d’Innovació en Salut. Fins ara, se n’han beneficiat més de 50 pacients.
 • El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica
  07/11/2023

  El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica

  iaGEMA és un xatbot -similar al famós ChatGPT- que orienta el professional que vol resoldre dubtes sobre el maneig del pacient asmàtic basant-se en la Guia Espanyola de Maneig de l’Asma (GEMA)
 • 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau
  20/10/2023

  51è Curs de Pneumologia de Sant Pau

  Els propers 26 i 27 d’octubre, el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau organitza el 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau, unes formacions que pretenen donar a conèixer les últimes novetats en el diagnòstic i tractament de pacients amb malalties respiratòries.
 • Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)
  13/09/2023

  Sant Pau participa en el Congrés Internacional de la Societat Europea de Respiratori (ERS)

  L’Hospital de Sant Pau ha presentat fins a cinc pòsters i una comunicació oral en el Congrés Internacional de l’European Respiratory Society (ERS), celebrat a Milà entre el 9 i el 13 de setembre i que ha reunit els experts més importants del món en aquesta especialitat.
 • La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR
  19/07/2023

  La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR

  La Comissió d'Acreditació d'Unitats d'Endoscòpia i Pneumologia Intervencionista de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit l'Acreditació d'Alta Complexitat a la Unitat de Pneumologia Intervencionista de l'Hospital de Sant Pau coordinada per la Dra. Virginia Pajares.
 • 8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia
  07/07/2023

  8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia

  Segons les últimes estadístiques, Catalunya està experimentant un augment notable en el nombre de persones que pateixen malalties al·lèrgiques. Actualment, hi ha un total de 2,5 milions de catalans afectats per algun tipus d'al·lèrgia, i aquesta xifra es preveu que es duplicarà al 2050.
 • El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR
  12/06/2023

  El Dr. David de la Rosa, elegit nou president de la SEPAR

  El Dr. David de la Rosa, responsable de la consulta d’Infeccions Respiratòries del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha estat escollit nou president electe de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) en el marc del 65è Congrés de l’entitat, celebrat aquest cap de setmana a Granada.
 • 2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau
  25/04/2023

  2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

  El proper dimarts dia 2 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Asma, una jornada que té l’objectiu de informar i conscienciar sobre una malaltia que afecta a milions de persones en tot el món. I a l’Hospital de Sant Pau no ens quedem enrere.
— 10 Resultados por página
Mostrando el intervalo 1 - 10 de 60 resultados.

HOSSPAU Menu

Actualidad

Contacto Pneumo

Contacto
Ubicación
Secretaría: Bloque A, 4º Planta
 
Raquel Nogales Soriano
Secretaria Pneumologia i Cirurgia Toràcica
Telf. 935565972
Fax. 935565601
FGS Hospital de la Santa Creu Sant Pau
 
 

Consultas externas y pruebas complementarias: Bloque A, 3º Piso, Módulos 5 y 6
Sala Hospitalización: Bloque C, Planta 2ª
Hospital de Día de respiratorio: Bloque A, Planta 0
Rehabilitación Respiratoria: Bloque A, Planta 3

Contacto

Teléfono: 93 556 59 72
Fax: 93 556 56 01
Correo electrónico: pneumologia@santpau.cat

 

Enlace Directo Información al Usuario Enfermedad Alérgica