Cursos Radiofisica

Cursos i Activitats

 

Actualització en Radiofísica i Radioprotecció (Programa d'activitats i ponents)

Els múltiples avenços que es produeixen en la especialitat de Radiofísica Hospitalària (la qual compren la radioteràpia, el radiodiagnòstic, la medicina nuclear i la protecció radiològica), fan impossible mantenir-se al dia, especialment en àrees diferents al propi àmbit de treball de cada un dels seus professionals. Cada any, i tenint en compte els qüestionaris d’opinió de l’any anterior, es proposen temes a tractar en funció de la previsió d’incorporació de nova tecnologia i/o noves tècniques assistencials, de les novetats normatives, o de les noves recomanacions de les societats científiques de l’àrea. Els temes tractats estan relacionats amb les activitats assistencials com poden ser revisions de protocols, posada en marxa de nou equipament o noves tècniques. Tot això repercuteix en millores assistencials. També es discuteixen els projectes de recerca i les col·laboracions que duu a termini el servei.

 

Curs de supervisors en el camp d’aplicació de radioteràpia

Del 25 de juny al 5 de juliol de 2024. Periodicitat anual.

Curs de capacitació per supervisors d’instal·lacions radioactives organitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Orientat en la formació en protecció radiològica dels facultatius que treballen en radioteràpia. Curs homologat pel CSN per obtenir la llicència corresponent.

 

Col·laboracions amb altres institucions docents

Cursos d’operadors de instal·lacions radioactives: àrea de radioteràpia, de medicina nuclear i de laboratoris 

A demanda.

Orientat en la formació en protecció radiològica del personal d’infermeria (infermes/tècnics) que treballa en aquestes àrees. Curs homologat pel CSN per obtenir la llicència corresponent.

 

Curs per dirigir i/o operar en instal·lacions de radiodiagnòstic 

A demanda.

Orientat en la formació en protecció radiològica del personal (facultatiu i d’infermeria) que treballa amb RX. Curs homologat pel CSN per obtenir l’acreditació corresponent (dirigir/operar).

 

Curs autoformatiu de radioprotecció multiprofessional (CARAM 2019) 

 Campus virtual Delta de la Direcció General d'Ordenació Professional i Regulació Sanitària (Generalitat de Catalunya).

Formació sanitària especialitzada.

Periodicitat anual.

Orientat en la formació bàsica en protecció radiològica per a metges, farmacèutics, infermeres internes residents de familiar i comunitària, pediatria i obstètric ginecològic (llevadora).

Amb  autoria i tutoria per part de membres del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

 

Programa de cooperació tècnica de l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica 

Continua colaboració  en el programa de cooperaciò tècnica de  l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) per  a l'entrenament de becaris i  visites científiques. 

rad-contacte

Ubicació i Contacte
Ubicació
Radiofísica i Radioprotecció
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
C. Sant Quintí, 89
BLOC F, planta -2
08041 Barcelona

 

Contacte

Correu electrònic: Radiofisica_Radioproteccio@santpau.cat
Telèfon: 93 553 77 43
Fax: 93 553 77 44