Cartera de serveis Cirurgia Plastica

Cartera de serveis

Cirurgia reparadora de la mama

El cirurgià pretén crear una mama el més similar possible a la seva forma natural, en el tacte i també en la seva evolució posterior, i busca fer-ho amb el mínim sacrifici possible per a la pacient, és a dir, busca reconstruir sense destruir. No obstant això, per sota d'aquests dos objectius específics, existeix un gran objectiu més ampli, el de reconstruir a la dona que ha patit un càncer de mama.

Veure més

Cirurgia reparadora facial

La cirurgia reparadora facial abasta múltiples tècniques que van associades als blocs de patologies: congènita i adquirida.

Degut a la complexitat a nivell funcional i espacial de la cara, les tècniques reparadores aplicades en aquest territori anatòmic són, possiblement, les més complexes i les més sofisticades dins de la cirurgia plàstica reparadora.

Veure més

Cirurgia reparadora de les extremitats

Tant la reconstrucció de les extremitats superiors com inferiors presenten unes particularitats mèdiques pel que fa a l'etiologia, l'anatomia i la tècnica completament diferenciades.

Veure més 

Cirurgia reparadora de cap i coll

Avui dia, els penjalls lliures microquirúrgics són els més utilitzats i acceptats per a la reconstrucció de cap i coll després de l'extirpació del tumor. La reconstrucció després del càncer intenta restaurar l'aparença i la funcionalitat de les part del cos afectada com poden ser la cara, les orelles, el nas, la boca, la llengua, la gola i les glàndules de la cara i el coll després de la radioteràpia.

Veure més 

Cirurgia reparadora urogenital

L'àrea genital masculina i femenina són unes zones anatòmicament complexes per realitzar la seva reconstrucció. S'ha de tenir en compte no només els aspectes estètics i estructurals de cada òrgan sinó també la seva funcionalitat.

Per aquest motiu l'enfocament adequat per tractar les alteracions d'aquesta zona corporal s'ha de fer d'una forma multidisciplinària. El Servei de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica treballa en estreta col·laboració amb la Fundació Puigvert per aconseguir els millors resultats en aquests tipus de reconstruccions. Així doncs, poden pal·liar les seqüeles dels càncers genitals, els traumatismes perineals, les alteracions congènites i del desenvolupament genital i els canvis morfològics que necessiten les disfòries de gènere.

Veure més

Cirurgia reparadora de les tumoracions cutànies

La pell és l'òrgan més gran del cos humà. En les cavitats es transforma en mucoses, canviant substancialment les seves característiques viscoelàstiques.

Donada la seva gran superfície, està sotmesa de manera constant, i depenent de la regió corporal, als factors externs de l'entorn amb el que ens relacionem.

Les patologies associades són molt variades, destacant les adquirides (traumatismes i tumoracions).

Veure més

Cirurgia reparadora del limfedema

El limfedema és una acumulació de líquid (limfa) en una extremitat degut a una interrupció o a una alteració del sistema limfàtic. El limfedema de l'extremitat superior pot ser congènit, encara que la causa més freqüent en el nostre entorn és degut a les seqüeles del tractament de certs tipus de càncer (càncer de mama, melanoma, sarcomes...). Altres causes menys freqüents són certs processos infecciosos com la fil·lària.

Fins fa poc temps, el limfedema s'abordava únicament amb tractaments conservadors, com massatges i aplicació d'embenats. Actualment, disposem d'unes noves tècniques quirúrgiques que presenten uns resultats realment esperançadors.

Veure més

HOSSPAU Menu

Contacte i ubicacio Cirugia Plastica

Contacte
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Sant Quintí, nº 89
08041 Barcelona

 

Telèfon: 93 291 90 00

Fax: 93 556 56 07

Correu electrònic: cir_plastica@santpau.es

 

Hospital del Mar

Passeig Marítim 25-29
08003 Barcelona

Telèfon: 93 248 39 71

Fax: 93 248 33 13

Correu electrònic: hospitaldelmar@parcdesalutmar.cat

www.parcdesalutmar.cat

Project Manager European School of Reconstructive Microsurgery

Elena Mohedano
Correu electrònic: elena.mohedano@uab.es
Telèfon: 00 34 93 5565505