Coordinadors

null coordinador acte 2 de maig 2

Teresa Ramón y Cajal
Oncòloga mèdica de la Consulta de Càncer Familiar. Hospital de Sant Pau

La Dra. Teresa Ramón y Cajal és metgessa adjunta i responsable de l'Àrea de Càncer Hereditari i Assessorament Genètic del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital de Sant Pau.

Al llarg de la meva carrera professional i en el context de la meva experiència clínica en càncer de mama, tumors endocrins i càncer hereditari, he participat en la redacció de la Guia de Pràctica Clínica de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de càncer de mama, tumor diferenciat de tiroides i medul·lar de tiroides, feocromocitomas i neoplàsia endocrina múltiple. En l'àmbit nacional, com vocal a la secció del Grup Espanyol en Càncer Hereditari de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM), he participat en la redacció de la Guia de Consell i Assessorament en Càncer Hereditari de Catalunya en el 2006 i en el LLibre de Càncer Hereditari de la SEOM del 2019.

En l'àmbit de la recerca, la meva labor s'ha centrat en assajos clínics en càncer de mama i epidemiològics en el camp del càncer de mama i càncer de mama i còlon hereditaris.

En l'àmbit internacional, col·laboro en projectes multicèntrics de recerca en el garbellat de càncer de pròstata (IMPACT trial) o epidemiològic prospectiu de factors de risc associats al càncer de mama i ovari hereditaris i en el nacional, he col·laborat al llarg dels últims 10 anys en projectes del Centre Nacional de Recerques Oncològiques i altres unitats hospitalàries de Consell Genètic i en l'actualitat, en un projecte de garbellat i estudi de la base genètica del càncer de pàncrees per a individus amb predisposició hereditària. La meva línia de recerca personal es va iniciar amb el projecte multicèntric DDM-BRCA que valora la densitat mamogràfica en dones amb predisposició hereditària a càncer de mama, objecte de la meva Tesi Doctoral i en la qual col·laboro actualment adscrita a un projecte intramural del Carles III coordinat per la Dra. Marina Pollán que valora la relació entre en càncer de mama, la densitat mamogràfica i dieta.

Ponents

doctor no és un tipus de visualització.

Entre Nosaltres

Programa Acte científic

+
Descarrega't el programa de l'Acte Científic