foto grup oftalmologia

oftalmo-presentacio

Presentació

El Servei d'Oftalmologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau proporciona atenció mèdica i quirúrgica a pacients de totes les edats amb problemes oftalmològics en l'àrea de les parpelles, còrnia, cataractes, glaucoma, retina, neurooftalmologia i oftalmopediatria. 

El Servei ha reforçat l'estructura en quatre àrees de coneixement (seccions de segment anterior, segment posterior, oculoplàstica i oftalmopediatria) augmentant el rigor i la capacitat de resolució davant les patologies del seu àmbit.

Dins de les xifres d'activitat del Servei destaquem les aproximadament 47.000 visites/any, les prop de 5.000 intervencions/any i les més de 3.400 altes/any.

El Servei d'Oftalmologia té tres àmbits de treball: assistència, docència i investigació.  

A nivell assistencial, a més de portar a terme tota l'oftalmologia, té definides cinc grans àrees d'excel·lència:

1. La rehabilitació funcional del pacient intervingut de cirurgia de cataractes.
2. El trasplantament de còrnia lamel·lar.
3. La cirurgia vitreoretiniana.
4. Els dispositius de drenatge en el tractament quirúrgic del glaucoma.
5. Tractament mèdic de la degeneració macular associada a l'edat (DMAE).

A nivell docent el Servei s'ocupa de l'ensenyament de pregrau a la UAB en Medicina i Infermeria; de la formació d'especialistes (MIR); de la formació continuada dels oftalmòlegs mitjançant l'organització de múltiples activitats i cursos; de l'ensenyament en el Màster d'Infermeria Perioperatòria, a la UAB; de l'ensenyament en el Màster d'Optometria mitjançant un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

Finalment, a nivell de recerca, el Servei treballa com a línia preferent en recerca traslacional (en col·laboració amb laboratoris d'investigació bàsica) en farmacogenètica de la DMAE.

Una altra línia d'investigació amb llarg recorregut és l'avaluació de la qualitat visual en les seves múltiples vessants, de les lents multifocals intraoculars. Aquest treball es realitza mitjançant un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya, pel que el grup d'òptica aplicada i processament d'imatge (GOAPI) col·labora amb el Servei a l'apartat de banc òptic. 

Els especialistes del Servei treballen conjuntament amb altres especialistes de l’Hospital per oferir el millor tractament als seus pacients en una projecció assistencial transversal. Lloc destacat d’aquesta col·laboració ocupen els serveis de: Genètica, Neurologia, Oncologia Mèdica, ORL, Hematologia, Reumatologia, Pediatria, Dermatologia i Endocrinologia.

HOSSPAU Menu

oftalmo-contacte

Ubicació i contacte
Ubicació
Servei d’Oftalmologia

Bloc I, planta 0

Contacte

Telèfon: 93 553 74 90
Fax: 93 553 74 89

Correu electrònic: oftalmologia@santpau.cat