Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • XLVIII Curs de Pneumologia a Sant Pau
  16/10/2016

  XLVIII Curs de Pneumologia a Sant Pau

  El proper 4 de novembre tindrà lloc el XLVIII Curs de Pneumologia, a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau, organitzat pel Servei de Pneumologia de l’Hospital. Aquesta edició vol oferir una exposició actualitzada sobre els avenços terapèutics i diagnòstics en la patologia respiratòria, i donar respostes pràctiques i actualitzades a aspectes del diagnòstic i tractament dels principals processos pneumològics que afecten a la nostra comunitat.
 • Infermeres de Sant Pau guanyen ajudes per a la recerca
  16/10/2016

  Infermeres de Sant Pau guanyen ajudes per a la recerca

  Silvia Vicente Pérez, infermera especialista pediàtrica i Alba Villalobos Abelló, infermera de cardiologia, han estat guardonades amb ajudes per desenvolupar els seus projectes de recerca. Els guardons lliurats pels projectes “Eficàcia de la contenció posicional durant el procediment del pes per disminuir l’estrès dels nadons preterme” i “Grau de satisfacció sobre l’educació rebuda en un programa d’educació al pacient trasplantat de cor durant l’ingrés hospitalari” han estat concedits per la Fundació Infermeria i Societat, fundació del COIB, en el marc de la convocatòria d’ajudes a projectes de recerca 2016.
 • El vicepresident i el conseller de Salut del govern visiten Sant Pau
  12/10/2016

  El vicepresident i el conseller de Salut del govern visiten Sant Pau

  El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i el conseller de Salut, Antoni Comín, van visitar ahir, 12 d’octubre, les Urgències i la Unitat de Semicrítics de l’Hospital. Durant la seva estada els responsables del govern van defensar la llei d’accés universal a la Sanitat.
 • El nou Campus Sant Pau entra en funcionament
  10/10/2016

  El nou Campus Sant Pau entra en funcionament

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ha inaugurat les noves instal·lacions del Campus Sant Pau. Amb aquest projecte la Unitat docent de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a l’Escola Universitària d’Infermeria (EUI –Sant Pau), adscrita a la UAB estrenaran noves aules, un àrea de simulació i laboratoris d’habilitats dotats amb l’última tecnologia, així com nous espais de suport i d’administració.
 • Acte Institucional 2016 de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)
  21/09/2016

  Acte Institucional 2016 de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC)

  Entrega d'ajuts destinats al Grup Associat de recerca del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
 • VII Jornada Infermeria dels 5 hospitals terciaris de Barcelona
  04/10/2016

  VII Jornada Infermeria dels 5 hospitals terciaris de Barcelona

  El pròxim 21 de novembre tindrà lloc la I Jornada sobre el malalt crític, dins del marc de la VII Jornada Infermeria dels 5 hospitals de Barcelona Ciutat, en el marc de col•laboració del programa intercanvi 1x1 impulsat per la direcció Infermera. La jornada es celebrarà al Parc de Salut Mar.
 • Xerrades de sensibilització entorn el càncer: El càncer s'hereta?
  02/10/2016

  Xerrades de sensibilització entorn el càncer: El càncer s'hereta?

  Dintre de les activitats de l’octubre amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama, el proper dia 4 es celebrarà, aquest cop a l’Hospital, la sessió “El càncer s’hereta?” a càrrec de Consol López, infermera del Consell Genètic del Servei d’Oncologia Mèdica. Aquesta és la vuitena xerrada de sensibilització entorn del càncer, una iniciativa que va començar el passat mes de juliol impulsada pel grup de dones “Activity girls” actualment en tractament a Sant Pau per aquesta malaltia. La sessió, que és oberta a tothom, tindrà lloc a les 16 hores a la Sala Polivalent de l’Hospital.
 • La prevenció del càncer de còlon al Recinte Modernista
  27/09/2016

  La prevenció del càncer de còlon al Recinte Modernista

  El proper 2 d’octubre, com tots els primers diumenges de mes, se celebrarà una nova jornada d’accés gratuït al Recinte Modernista. En aquesta ocasió, s’ha convidat al Programa de prevenció del càncer de còlon i recte de Barcelona –en el que l’Hospital de Sant Pau hi participa activament– per ubicar-hi diferents punts informatius en què professionals del Programa explicaran com prevenir aquest càncer. També es projectarà un vídeo i es podrà visitar una exposició sobre el càncer colorectal i la seva prevenció.
 • Acte d’Inauguració oficial curs acadèmic 2016-2017 de l’EUI-Sant Pau
  28/09/2016

  Acte d’Inauguració oficial curs acadèmic 2016-2017 de l’EUI-Sant Pau

  L’Escola Universitària d’Infermeria de Sant Pau, celebrarà l’Acte d’Inauguració oficial del curs acadèmic 2016-2017, el dimecres 5 d’octubre a les 12.00h, a la Sala d’Actes de l’Hospital. La lliçó inaugural que porta el títol: “Filosofia de la infermeria” anirà a càrrec del Dr. Josep Maria Esquirol, professor de filosofia de la UB i autor de La resistència íntima (Premi Ciutat de Barcelona, 2015).
 • En marxa contra la fragilitat!
  24/09/2016

  En marxa contra la fragilitat!

  Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, el dissabte 1 d’octubre, de 10 a 14 hores, la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia organitza la jornada “En marxa contra la Fragilitat!” que es realitzarà simultàniament a diferents llocs de Catalunya. A l’Hospital de Sant Pau professionals sanitaris de la geriatria oferiran una valoració gratuïta i breu de la fragilitat i donaran a aquelles persones que s’apropin al vestíbul del carrer Sant Quintí algunes recomanacions generals sobre com prevenir-la i tractar-la.
 • I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya
  22/09/2016

  I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya

  Organitzat per l’Associació Catalana de Direccions Infermeres (ACDI), el I Congrés d’Infermeres Directives de Catalunya es celebrarà el proper 27 i 28 d’octubre al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquest esdeveniment vol ser una trobada per compartir diferents experiències, debatre i ampliar coneixements en l’àmbit de la gestió.
 • Jornada amb motiu de la setmana internacional de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica
  21/09/2016

  Jornada amb motiu de la setmana internacional de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica

  La plataforma de Malalties Minoritàries i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau organitzen la Jornada de la Fibrosis Pulmonar Idiopàtica amb motiu de la setmana internacional d’aquesta malaltia. L’acte tindrà lloc avui a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau.
 • L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama
  28/08/2016

  L’Institut de Recerca de Sant Pau rep ajudes a la recerca de l’AECC per investigar noves estratègies en el tractament del càncer de mama

  La Fundació Científica de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha concedit a l’Institut de Recerca de Sant Pau finançament per desenvolupar el projecte "Avaluació de les noves estratègies d’irradiació en el tractament del càncer de mama i la seva implantació clínica”. Aquest projecte està liderat pel grup de Recerca en Radiofísica i Radioprotecció, liderat per la Dra. Montserrat Ribas, directora del Servei de Radiofísica i Radioprotecció de l’Hospital de Sant Pau.
 • Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal
  24/07/2016

  Investigadors del Centre Cochrane Iberoamericà publiquen al British Medical Journal

  El Dr. Pablo Alonso, investigador Miguel Servet del Grup de Recerca d'Epidemiologia Clínica i Serveis Sanitaris de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-l'IIB-Sant Pau, adscrit al CIBERESP i col·laborador del Centre Cochrane Iberoamericà, és el primer firmant de dos articles recentment publicats a The British Medical Journal que presenten els "Marcs de l’Evidència a la Decisió (EtD)"
 • Entrevista al dr. Rafael Blesa
  20/07/2016

  Entrevista al dr. Rafael Blesa

  Butlletí de la Societat Catalana de Neurologia (Juliol 2016)
 • Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca
  05/07/2016

  Sant Pau a l’avantguarda tecnològica en Recerca

  Sant Pau serà l’únic hospital europeu que realitzarà assaigs clínics amb el nou escàner ocular, OSCANN, que pot avançar el diagnòstic del Parkinson, l’autisme o el TDAH i altres malalties entre tres i cinc anys. L’escàner permet mesurar de manera precisa els moviments oculars i oculoencefàlics per detectar certs biomarcadors característics d’alguns desordres neurològics.
 • El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau
  21/06/2016

  El grup de treball de l’European Cancer Leagues (ECL) es reuneix a Sant Pau

  Els representants d’entitats pertanyents a l’European Cancer Leagues (ECL) de 15 països assistiran el 21 i 22 de juny a la reunió del grup de treball “Patient Support Working Group” que s’organitza a la seu de la Fundació Enriqueta Villavecchia, situada al pavelló de Santa Victòria de Sant Pau.
 • 16/06/2016

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria

  Entrevista al Dr. Pablo Carrasco del diari Heraldo de Soria
 • Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)
  14/06/2016

  Visita a Sant Pau del president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC)

  El Dr. A. Allen Seals, president del Consell de Governadors de l'American College of Cardiology (ACC) ha fet una visita de tres dies (del 15 al 17 de juny 2016) al Servei de Cardiologia de Sant Pau. En el context d'un acord signat recentment entre l'ACC i la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC) el Dr. Seals ha escollit el nostre centre per conèixer de primera ma l'atenció cardiològica terciària a l’Estat.
 • Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia
  07/06/2016

  Sant Pau incorpora la imatge 4K a la cirurgia d’Otorinolaringologia

  L’Hospital de Sant Pau és el primer de tot Catalunya en incorporar una torre d’imatge amb tecnologia 4K al quiròfan destinat a Otorinolaringologia (ORL). Aquesta tecnologia proporciona la més alta definició en imatge que hi ha actualment en el mercat a les cirurgies que es fan amb endoscopi i permet diferenciar molt millor als cirurgians la diferència entre els teixits sans i els afectats per un tumor. En principi aquest sistema 4K s’implantarà en els quiròfans destinats a ORL i s’anirà estenent a d’altres serveis quirúrgics, com Cirurgia general o Ginecologia.