Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Dia Mundial de la Diabetis, 14 de novembre
  14/11/2023

  Dia Mundial de la Diabetis, 14 de novembre

  Cada any, se celebra aquesta jornada amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre què és i com afecta aquesta malaltia a tot el món. En aquesta edició s’ha escollit el lema Coneix el teu risc, coneix la teva resposta, posant el focus en la importància de revisar-se un mateix gràcies a l’educació terapèutica i formació donada per l’equip infermeria i buscar suport amb els primers signes d’alerta.
 • Sant Pau promou la Consciència en el Dia Mundial de la Diabetis
  10/11/2023

  Sant Pau promou la Consciència en el Dia Mundial de la Diabetis

  Amb motiu del proper Dia Mundial de la Diabetis, que se celebra el 14 de novembre de 2023, Sant Pau prepara una jornada informativa especial al vestíbul de l'Hospital. L'objectiu és sensibilitzar els pacients que pateixen aquesta malaltia i la població en general sobre la importància de mantenir uns hàbits de vida saludables.
 • Task Force Healthcare i Sant Pau: una trobada internacional per la innovació
  10/11/2023

  Task Force Healthcare i Sant Pau: una trobada internacional per la innovació

  La voluntat del sistema de de salut neerlandès d’avançar, connectar-se i mantenir-se a l’avantguarda ha impulsat una aquesta trobada amb l'Hospital de Sant Pau. Una sinergia entre emprenedors, professionals de la medicina i diversos experts del sector, amb el suport de Task Force Healthcare, que busca explorar solucions intel·ligents per als reptes de la salut del futur.
 • Reconeixement als professionals de Farmàcia de Sant Pau durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària
  10/11/2023

  Reconeixement als professionals de Farmàcia de Sant Pau durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària

  L’equip de professionals del Servei de Farmàcia de Sant Pau han rebut diversos reconeixements durant el 68 congrés de Farmàcia Hospitalària, celebrat recentment a Bilbao.
 • Tres professionals de Sant Pau, Premis a l’Excel·lència Professional del COMB
  09/11/2023

  Tres professionals de Sant Pau, Premis a l’Excel·lència Professional del COMB

  La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació; la Dra. Lydia Navarro, cap clínic del Servei de Salut i Seguretat Laboral; i el Dr. Joaquín López-Contreras, director de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna, han estat guardonats amb els Premis a l’Excel·lència Professional del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB) que reconeixen les seves trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.
 • El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica
  07/11/2023

  El Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia, impulsa la primera IA d’una guia de pràctica clínica

  iaGEMA és un xatbot -similar al famós ChatGPT- que orienta el professional que vol resoldre dubtes sobre el maneig del pacient asmàtic basant-se en la Guia Espanyola de Maneig de l’Asma (GEMA)
 • L’Hospital de Sant Pau fa la primera reconstrucció d’abdomen que recupera totalment la seva funcionalitat
  07/11/2023

  L’Hospital de Sant Pau fa la primera reconstrucció d’abdomen que recupera totalment la seva funcionalitat

  Aquesta intervenció és la millor opció reconstructora en pacients oncològics (sarcomes) que requereixen reseccions molt grans de la paret abdominal que afecten el múscul o que tenen greus defectes arrel de complicacions per cirurgies anteriors, radioteràpia o traumatismes. No existeix cap evidència científica que aquesta intervenció s’hagi fet a cap altre lloc del món.
 • Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau
  07/11/2023

  Reconeixement a l’excel·lència assistencial de l’equip de la Unitat Al·lèrgia de Sant Pau

  L’equip de la Unitat Al·lèrgia, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, ha renovat recentment l’acreditació d’excel·lència que atorga la SEAIC, pels pròxims 5 anys. En paral·lel, durant el passat Congrés Nacional d’Al·lergologia SEAIC celebrat a Santiago de Compostela, l’equip ha guanyat també una beca de la convocatòria 2022 d’ajudes per a projectes d’Investigació en al·lergologia per a l’estudi “Análisis exploratorio de biomarcadores en células epiteliales nasales de pacientes con rinitis y su relevancia como predictores evolución clínica”.
 • Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre
  06/11/2023

  Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició - Del 6 del 10 de novembre

  Entre el 6 i el 10 de novembre se celebra la Setmana de la Conscienciació contra la Desnutrició. Al llarg d’aquest dies, a l’Hospital hem preparat diverses activitats que tenen l’objectiu de crear consciència entre la ciutadania i els professionals de la importància d’uns hàbits alimentaris saludables i de les conseqüències que pot tenir la desnutrició en els pacients ingressats. Vine i participa a les iniciatives de Sant Pau!
 • IV Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana
  03/11/2023

  IV Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana

  Del pròxim 15 al 17 de novembre, el Servei d’Otorrinolaringologia de Sant Pau organitza la quarta edició del Curs de Cirurgia Reconstructiva de la Cadena Ossicular i Dispositius Implantables d’Oïda Mitjana a la sala d’actes de l’Hospital.
 • Sant Pau crea el Grup multidisciplinari de millora per a la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos
  03/11/2023

  Sant Pau crea el Grup multidisciplinari de millora per a la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos

  Amb la fi d’optimitzar la prevenció de les bacterièmies associades a l’ús de catèters venosos, el passat 31 d’octubre es va constituir a l’Hospital un grup multidisciplinari de millora format per 29 professionals. Aquest grup s’encarregarà de formar al personal assistencial, garantir el coneixement, l’accés i l’ús del protocol institucional de catèters, així com de recordar i vetllar pel compliment òptim de les mesures preventives durant la cura i el manteniment d’aquests dispositius.
 • 1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per a l’Atenció Primària
  31/10/2023

  1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per a l’Atenció Primària

  El pròxim 14 de novembre, la sala d'actes de l'Hospital acull la 1ª Jornada d’actualització en patologia digestiva per l’Atenció Primària de Sant Pau, unes formacions dirigides a tots els professionals d’atenció primària que estan interessats a conèixer les últimes novetats sobre patologia digestiva.
 • Dia Mundial de l’ictus
  27/10/2023

  Dia Mundial de l’ictus

  Sant Pau, com a centre de referència en l’assistència i recerca en aquest àmbit, s’adhereix al Dia Mundial de l’Ictus, una iniciativa impulsada per l’Organització Mundial de l’Ictus que enguany se celebra el 29 d’octubre i que pretén sensibilitzar la població en la prevenció i el tractament d’aquesta malaltia, primera causa de discapacitat al món.
 • El Programa d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, guardonat per la Federació Internacional d’Hospitals
  27/10/2023

  El Programa d’Atenció a la Fragilitat del Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau, guardonat per la Federació Internacional d’Hospitals

  L’Hospital ha rebut el Premi Or a l’Excel·lència en Qualitat i Seguretat del Pacient d’aquesta organització en el marc del seu 46è Congrés anual, que té lloc aquesta setmana a Lisboa. El guardó reconeix la tasca multidisciplinària del Servei d’Urgències en aquest àmbit i el treball en xarxa amb els proveïdors de l’Àrea Integral de Salut (AIS) Barcelona Dreta.
 • Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica
  24/10/2023

  Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica

  El pròxim divendres 10 de novembre, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau acollirà el Curs d’Aplicacions de la Genètica en la pràctica clínica organitzat pel Servei de Genètica de l’Hospital.
 • Amb 3.939 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais més visitats durant el 48h Open House Barcelona.
  23/10/2023

  Amb 3.939 persones, Sant Pau - Campus Salut Barcelona ha estat un dels deu espais més visitats durant el 48h Open House Barcelona.

  Sant Pau – Campus Salut Barcelona ha obert per segon any consecutiu les seves portes a la ciutadania. En total, 3.939 persones han visitat els diferents espais que integren els seus cinc eixos estratègics: Assistència, Recerca, Innovació, Aprenentatge i Humanisme, al llarg del cap de setmana. De fet, s’ha situat en el rànquing dels deu espais més visitats durant el 48H Open House Barcelona d’enguany.
 • 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau
  20/10/2023

  51è Curs de Pneumologia de Sant Pau

  Els propers 26 i 27 d’octubre, el Servei de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau organitza el 51è Curs de Pneumologia de Sant Pau, unes formacions que pretenen donar a conèixer les últimes novetats en el diagnòstic i tractament de pacients amb malalties respiratòries.
 • Èxit de la Jornada pel Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau
  20/10/2023

  Èxit de la Jornada pel Dia Mundial del Càncer de Mama a Sant Pau

  Al llarg del dia d’ahir, l’Hospital de Sant Pau vam impulsar, juntament amb altres entitats, diverses iniciatives per commemorar el Dia Mundial del Càncer de Mama, donar visibilitat a la malaltia i crear un espai de debat, reflexió i recolliment per a les pacients i tota la comunitat.
 • La Dra. Gómez Chiari copresidenta de la Taskforce Europera
  18/10/2023

  La Dra. Gómez Chiari copresidenta de la Taskforce Europera

  La Dra. Marta Gómez Chiari, adjunta del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Sant Pau, experta en Neurorradiologia, imatge pediàtrica i imatge fetal, ha estat escollida copresidenta de la Taskforce Europera d’imatge fetal.
 • Dia Mundial de la Reanimacio Cardiopulmonar
  16/10/2023

  Dia Mundial de la Reanimacio Cardiopulmonar

  Avui, l’Hospital de Sant Pau s’ha adherit al Dia Mundial de la Reanimació Cardiopulmonar amb diferents tallers organitzats pel Servei d’Anestesiologia i el Servei de Pediatria.