Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau nominat als TOP 20 2018
  10/10/2018

  Sant Pau nominat als TOP 20 2018

  L’Hospital de Sant Pau ha estat nominat als TOP 20 2018 en la categoria “Gestión Hospitalaria Global”. Top 20 és un programa d’avaluació d’hospitals basat en indicadors objectius, obtinguts a partir de dades que es registren de forma rutinària. Aquesta avaluació ofereix al sector un benchmark útil per a la millora de resultats, basat en indicadors de qualitat, funcionament i eficiència, a més de reconèixer les bones pràctiques del sector.
 • Sant Pau engega un programa d’ajuda mútua entre persones amb trastorns mentals
  09/10/2018

  Sant Pau engega un programa d’ajuda mútua entre persones amb trastorns mentals

  Sant Pau engega, per primer cop a l’Estat, un programa d’ajuda mútua entre persones ingressades a la Unitat d’aguts de Psiquiatria de l’Hospital i persones amb trastorn mental que han passat una experiència similar. El programa consisteix en la formació de grups de diàleg entre els pacients ingressats a la Unitat d’aguts de Psiquiatria de l’Hospital i persones que conviuen amb trastorn mental fora de l’entorn hospitalari.
 • Visita del Dr. Martijn Figee, psiquiatra investigador de l’Hospital Mount Sinai de Nova Iork
  09/10/2018

  Visita del Dr. Martijn Figee, psiquiatra investigador de l’Hospital Mount Sinai de Nova Iork

  El Dr. Martijn Figee, psiquiatra investigador de l’Hospital Mount Sinai de Nova Iork, ha visitat Sant Pau per l'interès científic que té aquest centre dels Estats Units sobre el projecte d'Estimulació cerebral profunda en esquizofrènia liderat per la Dra. Iluminada Corrípio, psiquiatra del Servei de Psiquiatria de Sant Pau. Aquest projecte és un dels estudis que porta a terme el Grup de recerca en trastorns psiquiàtrics de l'IIB, coordinat per la Dra. Maria Portella. Aquest grup de recerca es completa amb la Dra. Sandra Roldan, el Dr. Carles Garcia Rivera i la Dra. Anna Alonso Solis.
 • Neurologia de Sant Pau publica al Neurology
  07/10/2018

  Neurologia de Sant Pau publica al Neurology

  El Servei de Neurologia de Sant Pau publicarà l’article “CSF sAPPβ, YKL-40, and NfL along the ALS-FTD spectrum” a la prestigiosa revista Neurology. Un article que recull l’estudi que han portat a terme des de les Unitats de Memòria i de Malalties Neuromusculars de l’Hospital per a investigar la utilitat clínica dels biomarcadors de fluid cerebrospinal (CSF) al llarg de l'espectre clínic de l'esclerosi lateral amiotròfica (ALS) i la demència frontotemporal (FTD).
 • Programa Cuida’t: consells pràctics durant els tractaments
  03/10/2018

  Programa Cuida’t: consells pràctics durant els tractaments

  Segona xerrada del Programa Cuida’t. De la ma de ginecòlegs i amb el testimoni de dones que han estat mares després d’un tractament de fertilitat, She Oak en col•laboració amb l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert ofereixen en aquesta segona xerrada “consells pràctics durant els tractaments”. La cita és el proper 17 d’octubre a les 19 hores a les sales polivalents de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El Dr. Joan Cinca al Consell Assessor en Política de Recerca i Innovació en Salut
  02/10/2018

  El Dr. Joan Cinca al Consell Assessor en Política de Recerca i Innovació en Salut

  El Dr. Joan Cinca, cap del Grup de Cardiologia Clínica i Traslacional de l'Institut de Recerca de Sant Pau i exdirector del Servei de Cardiologia de l'Hospital de Sant Pau, ha estat confirmat recentment per la consellera de Salut, Alba Vergés, com a membre del Consell Assessor en Política de Recerca i Innovació en Salut (CAPRIS). Aquest organisme consultor es constitueix arran de l’aprovació del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS, 2016-2020) i és precisament un dels instruments principals que ajudaran a desenvolupar-lo.
 • Tres cites més amb els seminaris de l’IIB
  02/10/2018

  Tres cites més amb els seminaris de l’IIB

  El Dr. Francisco Sánchez-Madrid és el protagonista de la primera de les cites del mes, prevista per el dia 3 d’octubre, però des de Recerca ens han preparat tres seminaris més aquest mes. Tots ells impartiran les seves conferències, com sempre, a les 15 hores a les Sales Polivalents de l'Hospital de Sant Pau.
 • Presentació de la Fundació Anèmia de Fanconi
  30/09/2018

  Presentació de la Fundació Anèmia de Fanconi

  El proper 8 d'octubre al matí, a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau, tindrà lloc la presentació pública de la Fundació Anèmia de Fanconi. La Fundació neix amb la idea d’oferir una millora en el marc de la lluita contra aquesta malaltia. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • El Dr. Francisco Sánchez Madrid participarà en el proper seminari de l’IIB
  27/09/2018

  El Dr. Francisco Sánchez Madrid participarà en el proper seminari de l’IIB

  L’Institut de Recerca en col•laboració amb el Programa Cardiovascular ICCC organitza, el proper 3 d'octubre, a les sales polivalents de l'Hospital de Sant Pau el seminari "Immune intercellular communication: transfer of genetic information (miRNAs and MitDNA) through the immunological synapse" a càrrec del Dr. Francisco Sánchez Madrid, director del Servei d'Immunologia y director científic de l’Instituto de Investigación Sanitaria Hospital Universitario de la Princesa. El Dr. Sánchez Madrid ha estat convidat per la professora Lina Badimon i la Dra. Gemma Vilahur.
 • II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau
  27/09/2018

  II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau

  Del 4 al 18 d’octubre es podrà visitar la II Exposició col·lectiva de pintura i escultura de l’Associació Amics i Alumnes de l’Hospital de Sant Pau a l’antiga casa d’operacions del Recinte Modernista de Sant Pau. Enguany la mostra s’amplia i recull obres de diferents professionals de l’Hospital, a més de les habituals dels socis, i es podran contemplar diferents aspectes pictòrics i vàries obres d’escultura que ens permetran entrar en el seu món i veure la seva versió més creativa.
 • Identificats nous biomarcadors associats amb canvis estructurals i metabòlics en els ventricles en casos de malaltia cardiovascular
  26/09/2018

  Identificats nous biomarcadors associats amb canvis estructurals i metabòlics en els ventricles en casos de malaltia cardiovascular

  Un equip multidisciplinar integrat per Grup d’investigació lípids i patología cardiovascular liderats per la Dra. Vicenta Llorente Cortés de l’Institut de Recerca de Sant Pau, membres del Servei de Cardiologia de Sant Pau i físics de la Universitat de Toulouse han identificat nous biomarcadors biofísics i estructurals de remodelat ventricular en pacients amb malaltia cardiovascular que obren un nou camí per avançar en el diagnòstic i els tractaments més personalitzats.
 • El Servei de Farmàcia de Sant Pau guardonat pel Projecte MHEART
  26/09/2018

  El Servei de Farmàcia de Sant Pau guardonat pel Projecte MHEART

  Mar Gomis, del Servei de Farmàcia de Sant Pau va rebre el premi “Best practice” dins la jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART, que va tenir lloc ahir 26 de setembre al Recinte Modernista de Sant Pau, pel seu projecte adreçat a pacients trasplantats cardíacs.
 • Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART
  25/09/2018

  Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART

  Avuí 26 de setembre, tindrà lloc la Jornada “Ruta de la excelencia 2018” Projecte MHEART, a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Una jornada enfocada a la innovació aplicada al seguiment integral del pacient trasplantat cardíac. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Conveni entre l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
  25/09/2018

  Conveni entre l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial, l’Hospital de la Cerdanya i la Fundació Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

  L’objectiu d’aquest conveni, signat recentment, és la constitució d’una aliança estratègica que permeti establir un marc general per a la gestió compartida de les prestacions de serveis de caràcter sanitari assistencial entre l’Hospital de la Cerdanya i Sant Pau. Una aliança que neix amb la finalitat de millorar la prestació dels serveis d’assistència sanitària sota criteris d’equitat i qualitat dins l’àmbit territorial de les seves respectives àrees d’influència, mitjançant la utilització òptima dels recursos humans i materials sota el marc de l’assumpció compartida de responsabilitat de l’activitat per part d’ambdues entitats.
 • Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer
  19/09/2018

  Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer

  El proper 27 de setembre tindrà lloc la sessió del Cicle de Xerrades divulgatives per a familiars de persones amb Alzheimer: “Recursos socials per a les persones amb Alzheimer”, a càrrec de Montserrat Darder, treballadora social de Sant Pau. La cita és a les 17 hores a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • La Dra. Astrid Crespo, guanya els IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca
  18/09/2018

  La Dra. Astrid Crespo, guanya els IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca

  La Dra. Astrid Crespo, adjunta del Servei de Pneumologia de l'Hospital de Sant Pau i integrant del Grup de Malalties Respiratòries Cròniques (GREC) de l'Institut de Recerca Biomèdica (IIB-Sant Pau), vinculat al CIBERES del grup d'Asma, ha estat la guanyadora en la categoria d'Asma i Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) dels IV Premis Joves Investigadors de la Fundació AstraZeneca. El guardó se li ha concedit per la seva investigació sobre l'asma neutrofílica (AN), una malaltia greu que no posseeix tractament específic.
 • L'IDIC impulsa la connexió entre diferents institucions sanitàries de Barcelona per potenciar la innovació en salut
  18/09/2018

  L'IDIC impulsa la connexió entre diferents institucions sanitàries de Barcelona per potenciar la innovació en salut

  El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del Col•legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha impulsat la generació d’un grup de treball que reuneix directors i responsables de departaments d’Innovació de diferents institucions sanitàries de la demarcació de Barcelona. La idea principal és esdevenir un referent en l’àmbit de la innovació en salut. Meritxell Cucala, adjunta a la direcció infermera, de l’Àrea d’Innovació i Projectes de Sant Pau, és la representant del nostre Hospital.
 • El Dr. Xavier Bonfill, escollit membre del nou Consell Assessor de Salut del Departament de Salut
  16/09/2018

  El Dr. Xavier Bonfill, escollit membre del nou Consell Assessor de Salut del Departament de Salut

  La consellera de Salut, Sra. Alba Vergés, ha nomenat el nou Consell Assessor de Salut i entre els seus membres s'hi troba el Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de l'Hospital de Sant Pau i director del Centre Cochrane Iberoamericà. La resta de membres són: Manuel Balcells (president), M. Cristina Martínez (secretària) i els vocals David Elvira, Núria Terribas, Carme Borrell, Alícia Granados, Joan Borràs, Ramon Pujol, Pere-Joan Cardona i Helena Ris.
 • L’Institut de Recerca seleccionat per a les ajudes del programa Caixa Impulse
  13/09/2018

  L’Institut de Recerca seleccionat per a les ajudes del programa Caixa Impulse

  El projecte “Inhibidors de la dimerització del receptor d’andrògens com una nova teràpia contra el càncer de pròstata”, de l’Institut de Recerca de Sant Pau i de la Fundació Bosch i Gimpera (FBG)/Oficina de transferència de la UB, ha estat seleccionat per rebre una ajuda del programa Caixa Impulse.
 • Coneix que t’ofereix el Programa Cuida’t
  13/09/2018

  Coneix que t’ofereix el Programa Cuida’t

  Comencen les xerrades gratuïtes del Programa Cuida’t. Un cop al més podràs gaudir del suport global, emocional i fisiològic, que ofereix She Oak en col·laboració amb l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Puigvert, a totes aquelles dones que volen fer realitat el somni de ser mares. Adjunt trobareu el programa les xerrades.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat