Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència
  09/02/2020

  Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

  L'11 de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Aquesta iniciativa promou la realització d’activitats que, visibilitzant la tasca de les científiques, commemoren aquest dia, fomenten vocacions científiques en les nenes i ajuden a tancar la bretxa de gènere en la ciència. Aquesta quarta edició acull més de 1.700 fins el 15 de febrer.
 • Investigadors de Sant Pau, la UAB i el CIBER-BBN demostren la potent activitat antimetastàsica de cossos d'inclusió bacterians que alliberen nanopartícules dirigides a les cèl·lules mare metastàsiques
  09/02/2020

  Investigadors de Sant Pau, la UAB i el CIBER-BBN demostren la potent activitat antimetastàsica de cossos d'inclusió bacterians que alliberen nanopartícules dirigides a les cèl·lules mare metastàsiques

  Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) han publicat un article a Advanced Materials, una de les revistes científiques internacionals més prestigioses en l'àmbit de la Nanomedicina i la Ciència dels Materials. El treball descriu la generació pels propis investigadors, d'una nova forma farmacèutica d'administració subcutània i alliberament sostingut de nanopartícules proteiques citotòxiques dirigides, que eliminen selectivament les cèl·lules mare metastàtiques, induint un potent efecte de prevenció de la metàstasi en un model de càncer colorectal sense efectes adversos o tòxics detectables.
 • Sant Pau participa en la trobada dels hospitals pediàtrics de referència de la Fundació Barça
  04/02/2020

  Sant Pau participa en la trobada dels hospitals pediàtrics de referència de la Fundació Barça

  La Dra. Gemma Craywinckel, directora gerent de Sant Pau va participar en la trobada de la Fundació Barça amb altres gerents dels hospitals pediàtrics de referència amb l'objectiu de fer balanç del Programa pel Benestar Pediàtric, en què s’engloba la col·laboració conjunta. Un programa del qual s’han beneficiat durant la temporada 2018/19 més de 134.000 nens i nenes.
 • Sant Pau guanya el premi a la millor comunicació a la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica
  03/02/2020

  Sant Pau guanya el premi a la millor comunicació a la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica

  El treball “Hiperpigmentación lineal en áreas intertriginosas: clave diagnóstica en niñas” va guanyar el premi a la millor comunicació durant la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica, celebrat recentment a Madrid. Una comunicació en la que han participat diferents professionals dels Serveis de Dermatologia i de Pediatria de Sant Pau.
 • Sant Pau acull i organitza el curs en mà i canell: des d’artroscòpia a l’artroplàstia
  30/01/2020

  Sant Pau acull i organitza el curs en mà i canell: des d’artroscòpia a l’artroplàstia

  Els propers 5 i 6 de març tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el curs “Course in Hand and Wrist: from arthroscopy to arthroplasty”, dirigit per la Dra. Claudia Lamas Gómez, de la Unitat de Cirurgia de la Mà i de l'Extremitat Superior, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau amb destacats ponents nacionals i internacionals. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • XXI edició de Dolor 2020
  29/01/2020

  XXI edició de Dolor 2020

  Com cada any el Servei d'Anestesiologia de Sant Pau i la Clínica del Dolor tornen a organitzar l’activitat científica de formació continuada en Dolor “DOLOR2020”. Enguany és la XXI edició i es durà a terme el proper 12 de març al Recinte Modernista de Sant Pau. Trobareu tota la informació en el programa adjunt.
 • Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei
  29/01/2020

  Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei

  L'Hospital de Sant Pau implanta un projecte d'humanització en el seu Servei de Pneumologia i Al·lèrgia amb l'objectiu de reduir la contaminació acústica al centre, implementar l'educació terapèutica en el pacient ingressat i incentivar la seva mobilització. Aquest projecte beneficiarà fonamentalment a pacients crònics, pluripatològics i d’alta complexitat.
 • Costumama amb la recerca oncològica de Sant Pau
  28/01/2020

  Costumama amb la recerca oncològica de Sant Pau

  L’Institut de Recerca de Sant Pau va rebre recentment una donació molt especial d’una família d’Aiguafreda. Els diners recaptats provenen de la venda de productes tèxtils de Costumama. Una idea d'Anna Martínez, la seva creadora, que va néixer del repte de superar un càncer, una malaltia que han patit diferents membres de la seva família. El refugi en la costura durant el procés del tractament li va portar a crear uns moneders que amb el temps s’han convertit en tot tipus d’objectes tèxtils dels quals destina la totalitat dels beneficis a la investigació. I que ha decidit donar a la recerca que es porta a terme a Sant Pau.
 • Els anticossos enfront del colesterol 'bo' estan elevats en pacients amb aneurisma aòrtic abdominal
  28/01/2020

  Els anticossos enfront del colesterol 'bo' estan elevats en pacients amb aneurisma aòrtic abdominal

  L'Institut d'Investigacions Biomèdiques, IIB - Sant Pau, participa en un estudi, publicat al Journal of Clinical Medicine, que apunta la resposta immunitària enfront de les lipoproteïnes d'alta densitat (HDL) com a mecanisme patogènic en la progressió de l’aneurima aòrtic abdominal. Els investigadors d’aquest estudi suggereixen que els nivells d'anticossos anti-HDL podrien ser un biomarcador per al diagnòstic i pronòstic d'aquesta patologia vascular.
 • Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible
  21/01/2020

  Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible

  Sant Pau posa en marxa una iniciativa pionera a tot l’Estat per reduir el plàstic a l’Hospital amb la implantació de nous punts d’aigua ecològics. Treballadors, pacients i familiars podran comprar ampolles reutilitzables i reciclables per reomplir, prèvia higienització, evitant així el haver de llençar cada vegada l’ampolla de plàstic d’un sol ús. La primera d’aquestes màquines, ubicada a l’E3, entra en funcionament avui. Aquesta és una iniciativa més de les que l’Hospital està engegant en la seva aposta per una vida sana i sostenible.
 • La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein
  21/01/2020

  La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein

  El proper dimarts 28 gener, a les 19 hores, la Dra. Cristina Rodríguez-Sinovas, investigadora i coordinadora del Grup de Recerca en Mecanismes Reguladors del Remodelat Cardiovascular de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, impartirà la xerrada “La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein”. Aquesta sessió forma part del projecte del Centre Cívic Guinardó, Aula 141, per apropar la ciència als ciutadans.
 • Investigadors catalans proposen un nou protocol en la punció endoscòpica al pàncrees
  21/01/2020

  Investigadors catalans proposen un nou protocol en la punció endoscòpica al pàncrees

  Un grup d’investigadors catalans, liderats pel director de la Unitat d'endoscòpia digestiva del Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital de Sant Pau – IIB Sant Pau, Carles Guarner Argente, han publicat un article a Gastroenterology en el que es demostra que la profilaxi amb antibiòtic no és necessària per la punció endoscòpica guiada per ultrasó de lesions quístiques pancreàtiques.
 • 2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO
  26/01/2020

  2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO

  Els dies 30 i 31 de gener tindrà lloc a l'Hospital la 2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO, que organitza Sant Pau amb la participació de World Medica com a empresa col·laboradora. És un curs obert, a nivell nacional i de Portugal, i està dedicat al paper fonamental que juga la infermera d'Hemodinàmica en el tractament de les oclusions cròniques totals.
 • Tres hospitals catalans i un britànic, liderats per Sant Pau, impulsen la compra pública conjunta de serveis de marcapassos basada en valor més important d’Europa
  20/01/2020

  Tres hospitals catalans i un britànic, liderats per Sant Pau, impulsen la compra pública conjunta de serveis de marcapassos basada en valor més important d’Europa

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau va fer públic el passat 16 de gener de 2020 -en nom del grup de compradors del projecte RITMOCORE- una licitació conjunta que servirà per a contractar serveis innovadors per a la millora de l’atenció a pacients que necessitin marcapassos.

  El projecte, que ha comptat amb la coordinació i suport metodològic de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del Departament de Salut, reuneix el grup de compradors, que està format pel Liverpool Heart and Chest Hospital (Regne Unit), l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau com a comprador principal. El valor de la licitació és de 19.424.635 €.

 • 20 anys combatent el tabaquisme
  19/01/2020

  20 anys combatent el tabaquisme

  El proper 24 de gener tindrà lloc la XIII Jornada de treball sobre “La intervenció en tabaquisme als Centres d’Atenció i Seguiment de Drogodependències de Catalunya (CAS). Un camí de 20 anys”. L’objectiu d’aquesta jornada commemorativa repassa l’evolució que s’ha produït en la intervenció en el trastorn per consum de tabac als CAS, els canvis d’actituds, conceptes i formació dels seus professionals, així com els reptes presents i futurs als quals ens enfrontem. Una jornada dirigida a professionals de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions i a d’altres professionals de la salut implicats en el tabaquisme. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • Medicina al teu abast: Ictus, reconèixe’l i actuar
  16/01/2020

  Medicina al teu abast: Ictus, reconèixe’l i actuar

  El proper 30 de gener tindrà lloc una nova sessió del cicle La Medicina al teu abast. La sessió “Ictus, reconèixe’l i actuar”, a càrrec del Dr. Joan Martí Fàbregas, cap clínic de la Unitat de Malalties Vasculars Cerebrals, del Servei de Neurologia de Sant Pau i de Boukra Attou, infermera d’Urgències Generals de l’Hospital, es farà a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • El professor i investigador Ginés Morata impartirà el proper seminari de l’IIB Sant Pau
  15/01/2020

  El professor i investigador Ginés Morata impartirà el proper seminari de l’IIB Sant Pau

  L’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau) amb el Grup de Recerca en Diagnòstic Hematològic,coordinat pel Dr. Josep F. Nomdedéu, organitzen el seminari “Competición Celular y Tumorogénesis” a càrrec de Ginés Morata, investigador i professor d’investigació del Centro de Biología Molecular CSIC-UAM (Madrid) i Foreign Member of the Royal Society i Foreign Member of the US National Academy of Sciences.
 • IV edició del curs Maneig dels trastorns de l’Hemostàsia associats al sagnat massiu
  14/01/2020

  IV edició del curs Maneig dels trastorns de l’Hemostàsia associats al sagnat massiu

  El Servei d’Anestesiologia de Sant Pau organitza, els propers 14 i 15 de febrer, a les sales polivalents de l’Hospital, el curs “Maneig dels trastorns de l’Hemostàsia associats al sagnat massiu”. Aquesta és la IV edició del curs i va dirigida a metges especialistes en Anestesiologia que tinguin interès en el maneig del sagnat massiu i d’altres professionals involucrats en el maneig d’aquests pacients.
 • Dilluns de ciència “Genètica i salut al segle XXI”
  13/01/2020

  Dilluns de ciència “Genètica i salut al segle XXI”

  El proper 27 de gener es farà una nova sessió de Dilluns de ciència, a càrrec del Dr. Jordi Surrallés, director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau-IIB Sant Pau i catedràtic de Genètica de la UAB. La sessió porta el títol “Genètica i salut al segle XXI” i tindrà lloc, a les 18.30h, a l’amfiteatre de la Residència d'Investigadors, CSIC-Generalitat de Catalunya.
 • Taller informatiu a Sant Pau sobre el part natural
  13/01/2020

  Taller informatiu a Sant Pau sobre el part natural

  El Servei de Ginecologia i Obstetrícia organitza, el proper 16 de gener, de 10.30 a 12.30 hores, una nova sessió informativa sobre el part natural. La trobada és oberta a tothom, lliure i gratuïta formalitzant inscripció, i tindrà lloc a les sales polivalents de l’Hospital.