Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Curs d’Intervencionisme Estructural dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi
  31/03/2022

  Curs d’Intervencionisme Estructural dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi

  Aquesta setmana té lloc la segona edició del Curs d’Intervencionisme Estructural (CSC), organitzat per la Fundació Inter hospitalària per a la Investigació Cardiovascular (FIC) i dirigit pel Dr. Dabit Arzamendi, metge adjunt de la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de Sant Pau. La formació, acreditada amb 7,8 crèdits pel Comitè d’Acreditació de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), acaba avui divendres 1 d’abril.
 • Èxit d’assistència a la XII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau
  30/03/2022

  Èxit d’assistència a la XII Jornada de Portes Obertes de Sant Pau

  Avui, 31 de març, s’ha celebrat a la sala d’actes, de forma presencial, la XII Jornada de Portes Obertes per als residents. L’acte ha començat amb un parlament de la cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència de Sant Pau, la Dra. Gemma Carreras, en la qual ha informat sobre la Institució, sobre les seves vessants d’assistència, docència i recerca, i sobre la Formació Sanitària Especialitzada que es porta a terme l’Hospital. Els assistents també han pogut escoltar l’experiència a Sant Pau dels/les representants dels residents.
 • Actuació de la pianista Anfisa Bobylova participant del Concurs de Maria Canals
  30/03/2022

  Actuació de la pianista Anfisa Bobylova participant del Concurs de Maria Canals

  Demà, dijous 31 de març, a les 12 h hi haurà una actuació de la pianista Anfisa Bobylova (Ucraïna, 29 anys), participant del Concurs Maria Canals al vestíbul de Sant Quintí de l’Hospital de Sant Pau. Us animem a apropar-vos a escoltar la seva actuació!
 • L'Hospital de Sant Pau realitza la primera reconstrucció quirúrgica d'un pavelló auricular amb suport de la tecnologia 3D
  29/03/2022

  L'Hospital de Sant Pau realitza la primera reconstrucció quirúrgica d'un pavelló auricular amb suport de la tecnologia 3D

  Actualment, existeixen diferents opcions per a les reconstruccions quirúrgiques d’un pavelló auricular, la més utilitzada és la realització d'un motlle amb cartílag de costella a partir d'una còpia de l'altre pavelló. Fins ara les còpies de l'altre pavelló eren planes, però ara amb la tecnologia 3D iniciada a l’Hospital es poden obtenir models més precisos en la reproducció del pavelló, recreant molt detalladament els replecs, relleus i irregularitats de l'orella. Els traumatismes i les causes congènites són les principals etiologies de la malformació del pavelló auricular i la seva reconstrucció suposa un repte quirúrgic donada la complexitat de reproduir fidelment les seves característiques.
 • El piano del Concurs de Maria Canals ja sona a Sant Pau
  13/03/2022

  El piano del Concurs de Maria Canals ja sona a Sant Pau

  Sant Pau ha acollit un piano de cua com a part del Concurs Maria Canals.
 • El Dr. Lleó, director del Servei de Neurologia
  29/03/2022

  El Dr. Lleó, director del Servei de Neurologia

  Durant la sessió del Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, que va tenir lloc el dia 29 de març de 2022, es va acordar el nomenament del Dr. Alberto Lleó, com a director del Servei de Neurologia de Sant Pau.
 • Mario Salido, resident de Cardiologia, guardonat amb el “Young Author Award”
  28/03/2022

  Mario Salido, resident de Cardiologia, guardonat amb el “Young Author Award”

  El resident de cinquè any Mario Salido Iniesta, del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha guanyat el “2021 Young Author Award”. Aquest premi, que cada any convoca la revista JACC Case Reports, són un reconeixement a la tasca dels joves investigadors.
 • Professionals de Sant Pau han parlat sobre endometriosi a l’Endomarch
  27/03/2022

  Professionals de Sant Pau han parlat sobre endometriosi a l’Endomarch

  Març és el mes de l’endometriosi sota el lema “Endometriosis Worldwide March”. I una de les iniciatives que es duen a terme és Endomarch, una iniciativa organitzada per les tres associacions d’afectades més importants de Catalunya: Endo&Cat, ADAEC i MoviEndo, i que aquest cap de setmana ha inclòs diverses xerrades amb experts de renom. Entre ells, professionals de Sant Pau, amb dues intervencions. La primera, sobre el projecte TRANSFORM, per transformar l’abordatge multidisciplinari de la pacient amb endometriosi. I, la segona, sobre el dolor pèlvic.
 • El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposició per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona
  24/03/2022

  El Recinte Modernista de Sant Pau acull una exposició per commemorar els 150 anys de la Creu Roja a la ciutat de Barcelona

  El Recinte Modernista de Sant Pau acull, del 22 de març fins al 8 d'abril, l’exposició ‘150 anys d’història de la Creu Roja a Barcelona’. Aquesta mostra compta amb el suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. L’exposició s’ha inaugurat avui, 25 de març, amb la presència el conseller de Salut, Josep Maria Argimon acompanyat de Manel Balcells, president del Patronat de la Fundació Gestió Sanitària i Adrià Comella, director gerent de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Jordi Bachs i Josep Maria Forcada, de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau; Josep Quitet, president de Creu Roja a Catalunya, i Lidia Lanuza i Mercè Torres, presidenta provincial i presidenta local de la Creu Roja a Barcelona, respectivament.
 • El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records
  24/03/2022

  El Grup d’atenció al Dol Perinatal de Sant Pau rep una càmera de l’associació La Capsa dels Records

  El Grup de Treball del Dol Perinatal de Sant Pau, ha rebut aquesta setmana la donació d’una càmera Instax Fujifilm, a través de l’associació La Capsa dels Records. Aquest gest forma part de la iniciativa per a la creació de records davant la pèrdua d’un fill/a. Gràcies a aquesta donació el Grup de Treball del Dol Perinatal posarà la càmera a disposició de les famílies que ho desitgin.
 • Dr. Albert Flotats, adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca
  23/03/2022

  Dr. Albert Flotats, adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca

  El Dr. Albert Flotats, director del Servei de Medicina Nuclear, ha estat nomenat recentment adjunt a la Direcció Mèdica per a la Recerca. Compaginarà la seva tasca al capdavant del Servei que dirigeix amb l’impuls dels diferents projectes de Recerca a l’Hospital i donarà suport a la relació entre l’Hospital i l’Institut de Recerca.
 • Els alumnes de l’escola Mas Casanovas fan el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  23/03/2022

  Els alumnes de l’escola Mas Casanovas fan el recorregut de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  Un grup 22 alumnes de l’escola Mas Casanovas, amb la que Sant Pau hi té una aliança a través del projecte Magnet, han realitzat una cursa-simulacre en el circuit en el qual es desenvoluparà la XXXIII Edició de la Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau el pròxim dissabte 26 de març.
 • Sant Pau i Amalfi presenten el projecte d’innovació TRAJECT en el Congrés Inforsalud 2022
  23/03/2022

  Sant Pau i Amalfi presenten el projecte d’innovació TRAJECT en el Congrés Inforsalud 2022

  El projecte TRAJECT, liderat per l’Hospital de Sant Pau i Amalfi Analytics i finançat amb l’ajut europeu @TheCovidX, s’ha presentat en el XXV Congrés Nacional d’Informàtica de la Salut (Inforsalud, 22-24 de març). TRAJECT permet crear un programa amb Intel·ligència Artificial, que representa, en temps real, les trajectòries evolutives dels pacients atesos amb COVID-19, marcant els riscos i complicacions en cada transició d’estat. La presentació l’ha feta Carla San Martín, Innovation Project Manager de Sant Pau.
 • La direcció Infermera de Sant Pau i l’Hospital destacats entre els millors de l’Estat segons el Monitor de Reputació Sanitària (MRS)
  22/03/2022

  La direcció Infermera de Sant Pau i l’Hospital destacats entre els millors de l’Estat segons el Monitor de Reputació Sanitària (MRS)

  Eugènia Masip, directora Infermera de Sant Pau, ha rebut avui, 23 de març, el premi en reconeixement als millors directius d’Infermeria dels millors hospitals de l’Estat. Masip ha estat guardonada en un acte celebrat a Madrid i organitzat pel Consejo General de Enfermería y el Monitor de Reputación Sanitaria (MRS).
 • La Unitat de Mitjans Aeris del SEM ha realitzat més de 23.000 assistències a pacients en 10 anys
  22/03/2022

  La Unitat de Mitjans Aeris del SEM ha realitzat més de 23.000 assistències a pacients en 10 anys

  Aquest mes es commemoren 10 anys de la creació de la Unitat de Mitjans Aeris (UMA) del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), una unitat que coordina i gestiona tots els helicòpters medicalitzats de Catalunya des de la Central de Coordinació Sanitària (CECOS) del SEM a l’Hospitalet de Llobregat. El SEM commemorava el 2021 la data de la seva creació, una iniciativa que va néixer de la mà d’un grup de pediatres especialitzats en cures intensives pediàtriques, en el que s'hi trobava el Dr. Eduard Carreras, del Servei de Pediatria de Sant Pau.
 • Entrega dels premis OAT a l’equip de mHeart
  22/03/2022

  Entrega dels premis OAT a l’equip de mHeart

  El treball, pioner a Espanya, “Mejora de la adherencia al tratamiento inmunosupresor en trasplante cardíaco con el soporte de la salud digital: ensayo clínico mHeart” ha estat guardonat com el Millor projecte d’Adherència en Farmàcia Hospitalària en la III i IV edició dels Premios OAT Adherencia.
 • Curs de Farmàcia Joaquim Bonal, un cas d’èxit
  21/03/2022

  Curs de Farmàcia Joaquim Bonal, un cas d’èxit

  Sant Pau ha celebrat la segona edició del 49a edició del Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal amb un èxit de participació i una alta valoració dels assistents. El curs, que l’any vinent sumarà 50 anys, va dirigit principalment a residents de farmàcia hospitalària i combina una setmana de duració amb l’aplicació pràctica d’un cas clínic, basat en el bon ús dels medicaments, en els diferents hospitals d’on provenen els alumnes.
 • El Dr. Viñolas participa en el G20 Global Innovation Hub for Improving Value in Health
  21/03/2022

  El Dr. Viñolas participa en el G20 Global Innovation Hub for Improving Value in Health

  El Dr. Xavier Viñolas, director del Servei de Cardiologia de Sant Pau, participa en un esdeveniment a Aràbia Saudí, organitzat pel G20 Global Innovation Hub for Improving Value in Health i convidat pel ministre de Salut d’aquest país on impartirà una sessió sobre el sistema de salut espanyol.
 • Les conferències inaugural i de clausura del XXXI Congrés de la Societat Espanyola de Farmacologia Clínica es podran veure en obert
  21/03/2022

  Les conferències inaugural i de clausura del XXXI Congrés de la Societat Espanyola de Farmacologia Clínica es podran veure en obert

  Avui comença el XXXI Congrés de la Societat Espanyola de Farmacologia Clínica, que coorganitza l’Hospital de Sant Pau, en format virtual. La conferència inaugural d’aquesta tarda a partir de les 15:00h i la ponència de clausura d’aquest dijous a les 16:30h, les podreu veure en obert.
 • 1r curs de modelatge/impressió en 3D en Medicina Cardiovascular per a principiants
  17/03/2022

  1r curs de modelatge/impressió en 3D en Medicina Cardiovascular per a principiants

  El pròxim 31 de març tindrà lloc el 1r curs de modelatge/impressió en 3D en Medicina Cardiovascular per a principiants, al Recinte Modernista de Sant Pau, codirigit per Abdel Hakim Moustafa i David Viladés, adjunts del Servei de Cardiologia de Sant Pau.