Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Sant Pau col·labora amb 4 altres hospitals catalans i Vueling en un enviament solidari de mascaretes, pantalles facials i ulleres protectores a Tenerife
  24/08/2023

  Sant Pau col·labora amb 4 altres hospitals catalans i Vueling en un enviament solidari de mascaretes, pantalles facials i ulleres protectores a Tenerife

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, l’Hospital Clínic, el Consorci Sanitari de Terrassa, el Consorci Hospitalari de Vic, i l’Hospital del Mar - Parc de Salut Mar, en un esforç coordinat i amb col·laboració de la companyia aèria Vueling Airlines han fet una donació de més de 150.000 mascaretes, pantalles facials i ulleres estanques al Cabildo de Tenerife i a la conselleria de Sanitat del Govern de Canàries.
 • Protocol d’ús de mascaretes a l’Hospital
  21/08/2023

  Protocol d’ús de mascaretes a l’Hospital

  Tot i que s’ha decretat el final de l’emergència sanitària a tot l’Estat, l’ús de la mascareta seguirà sent obligatori a diverses àrees de Sant Pau. Us expliquem com apliquem el protocol d’ús de mascaretes al nostre centre.
 • Mites i realitats sobre la lactància materna
  04/08/2023

  Mites i realitats sobre la lactància materna

  En el marc de la Setmana de la Lactància materna (1-7 d’agost) volem recordar que, segons l’OMS, la lactància materna és el millor aliment per als nounats i se’n recomana l’exclusivitat durant els primers 6 mesos. Per tal de conscienciar i fomentar-la, a continuació desmuntem 12 mites molt estesos.
 • Setmana Mundial de la Lactància Materna – 1-7 d’agost
  02/08/2023

  Setmana Mundial de la Lactància Materna – 1-7 d’agost

  La Setmana Mundial de la Lactància Materna se celebra tots els anys la primera setmana d’agost i té l’objectiu de crear consciència sobre la seva importància i promoure-la com a primera opció per a totes les mares que els sigui possible. Aquest any el seu lema és: Alletar i treballar; fem que sigui possible!
 • Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans
  28/07/2023

  Enquesta de satisfacció PLAENSA® als usuaris dels hospitals catalans

  Segons l’enquesta de satisfacció PLAENSA® del CatSalut del 2022, a l’àrea “Embaràs, part i puerperi” Sant Pau ha destacat amb una bona valoració de les instal·lacions i el tracte assistencial. Respecte a l’àrea de “Cirurgia Major Ambulatòria”, estem per sobre de la mitjana de Catalunya en més d’un 90% i, també en aquest cas, la sensació d’estar en bones mans s’endú la puntuació més elevada, igual que ho fa en l’àrea d’“Atenció Hospitalària amb Internament” on el grau de satisfacció global ha augmentat respecte a la revisió de 2021.
 • Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau
  25/07/2023

  Ampliació del calendari d’activitats durant l’agost al refugi climàtic de Sant Pau

  Al llarg de tot l’agost, a Sant Pau es seguiran duent a terme diverses activitats a l’interior del nostre centre, que durant l’estiu actua com a refugi climàtic contra la calor per als nostres usuaris. I recorda, quan puja la temperatura, tingues cura.
 • La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau
  25/07/2023

  La Dra. Arantxa Mas, directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau

  La Dra. Arantxa Mas ha estat nomenada recentment directora del Servei de Medicina Intensiva de Sant Pau. Mas es va formar com a metgessa especialista en Medicina Intensiva a l’Hospital Parc Taulí. Un cop finalitzada la seva residència va treballar a la Fundació Althaia de Manresa com a metgessa adjunta, durant 13 anys, i a partir de 2010, a l’Hospital Moisès Broggi (Consorci Sanitari Integral), inicialment com a coordinadora assistencial i, posteriorment, com a gestora del Procés d’Hospitalització de Crítics i com a cap de Servei de Medicina Intensiva.
 • Publicació barems definitius i assignació provisional de places de les convocatòries de desembre 2022
  24/07/2023

  Publicació barems definitius i assignació provisional de places de les convocatòries de desembre 2022

  Avui, 24 de juliol, us informem de la publicació del càlcul definitiu del barem i assignació provisional de places associades a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que no tenen associada una prova tècnica.
 • Busquem persones voluntàries per participar en entrevistes
  24/07/2023

  Busquem persones voluntàries per participar en entrevistes

  En el marc de la creació d'un nou centre per l'atenció de pacients vulnerables a Sant Pau, hem iniciat un procés de detecció de necessitats en el que volem incorporar la veu dels nostres usuaris, familiars, acompanyants, etc. per tal que puguin ser partícips dels nous projectes de l'Hospital.
 • Dia Mundial del Cervell – 22 de juliol
  21/07/2023

  Dia Mundial del Cervell – 22 de juliol

  Com a referents i capdavanters en el tractament de les malalties neurològiques, en motiu del Dia Mundial del Cervell des de l’Hospital de Sant Pau volem subratllar la importància d’aquest òrgan vital del cos humà.
 • L’Hospital de Sant Pau, pioner en la reanimació neonatal amb el cordó umbilical intacte
  19/07/2023

  L’Hospital de Sant Pau, pioner en la reanimació neonatal amb el cordó umbilical intacte

  Dur a terme la reanimació del nadó amb el cordó umbilical intacte o íntegre i esperar fins que deixa de bategar per tallar-lo. Aquest és un nou protocol que Sant Pau aplica als nadons a terme i a partir d’ara també a tots els prematurs, de menys de 34 setmanes, ja que poden requerir una reanimació immediata. Aquesta tècnica encara no es fa de manera rutinària als hospitals, però l’evidència científica disponible conclou que aporta beneficis molt importants per als nounats: facilita la seva transició i adaptació a la vida fora de l’úter de la mare i redueix el risc de complicacions posteriors. Per això, Sant Pau i l’equip multidisciplinari de professionals que la duen a terme són pioners a Catalunya i a l’Estat espanyol
 • La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR
  19/07/2023

  La Unitat de Pneumologia Intervencionista de Sant Pau rep l’acreditació d’Alta Complexitat de la SEPAR

  La Comissió d'Acreditació d'Unitats d'Endoscòpia i Pneumologia Intervencionista de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit l'Acreditació d'Alta Complexitat a la Unitat de Pneumologia Intervencionista de l'Hospital de Sant Pau coordinada per la Dra. Virginia Pajares.
 • L’Hospital de Sant Pau i Fenin plantegen els reptes clau per a la sanitat pública en l’adquisició de tecnologia sanitària durant la dècada vinent
  18/07/2023

  L’Hospital de Sant Pau i Fenin plantegen els reptes clau per a la sanitat pública en l’adquisició de tecnologia sanitària durant la dècada vinent

  Un repte clau en la incorporació de nova tecnologia sanitària per anys vinents és l’adopció de sistemes de compra basats en el valor del producte o el servei, optimitzant l’eficiència, garantint l’accés de professionals i pacients a tecnologies de qualitat i als darrers avenços i, sobretot, situant el pacient en l’eix central del sistema. Però, com aconseguir-ho? Quines noves eines planteja aquest nou model? Aquesta i d’altres qüestions es van analitzar durant la jornada “Aprovisionament efectiu: els nous models de relació i contractació” celebrada, recentment, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Règim de visites per acompanyants a pacients en les diferents àrees de l’Hospital
  17/07/2023

  Règim de visites per acompanyants a pacients en les diferents àrees de l’Hospital

  Us informem del règim de visites d’acompanyants a pacients de Sant Pau, en àrees no Covid-19 i en les àrees Covid, amb la duració de les estades i horaris a les diferents zones de l’Hospital.
 • 14 de juliol – Dia Internacional de les TCAI
  13/07/2023

  14 de juliol – Dia Internacional de les TCAI

  El Dia Internacional de les Tècnics de Cures Auxiliars d'Infermeria té l’objectiu de destacar el seu paper essencial en l'atenció sanitària, la seva dedicació i la seva importància en el benestar dels pacients. Perquè ser TCAI és molt més.
 • Dia Mundial del sarcoma
  13/07/2023

  Dia Mundial del sarcoma

  Avui, 13 de juliol, és el Dia Mundial del Sarcoma, terme general que s’utilitza per a un ampli grup de tipus de càncers que s’originen en els ossos i en els teixits tous del cos. Existeixen moltes varietats diferents de sarcomes i poden aparèixer en diverses parts de l’organisme. Una altra característica comuna és que poden presentar-se a qualsevol edat, des de la infància fins a la vellesa. Sant Pau s’adhereix a la lluita com a centre de referència d’aquesta especialitat amb una Unitat Funcional per a l’atenció dels tumors mesenquimals malignes ossis i de parts toves.
 • Us volem donar les gràcies
  13/07/2023

  Us volem donar les gràcies

  Per fi podem donar per finalitzada l’emergència sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19. Hem pogut superar aquesta etapa amb l’esforç i la feina de tots els professional de Sant Pau. Ara ens tornem a veure els somriures, i per això us volem donar les gràcies.
 • Natalia Mangas, vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis
  10/07/2023

  Natalia Mangas, vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis

  Natalia Mangas Fernández, infermera educadora de Diabetis de Sant Pau, ha estat nomenada vocal de la Junta directiva de l'Associació Catalana de Diabetis.
 • Publicació provisional barems convocatòries de desembre 2022
  07/07/2023

  Publicació provisional barems convocatòries de desembre 2022

  Avui dia 7 de juliol, us informem de la publicació del càlcul provisional del barem associat a les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022 que tenen vinculada una prova tècnica.
 • 8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia
  07/07/2023

  8 Juliol, Dia mundial de l’al·lèrgia

  Segons les últimes estadístiques, Catalunya està experimentant un augment notable en el nombre de persones que pateixen malalties al·lèrgiques. Actualment, hi ha un total de 2,5 milions de catalans afectats per algun tipus d'al·lèrgia, i aquesta xifra es preveu que es duplicarà al 2050.