Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de Sant Pau han participat en un curs de la Societat Europea de Cardiologia
  21/12/2022

  L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de Sant Pau han participat en un curs de la Societat Europea de Cardiologia

  L’equip d'ECMO i de la Unitat Coronària de l’Hospital de Sant Pau han participat recentment en el curs de l'Association for Acute Cardiovascular Care (ACVC) basat en la simulació i que la Societat Europea de Cardiologia organitza cada any per a residents i adjunts joves de tota Europa. Concretament, l'equip ha participat en els tallers d'ECMO veno arterial, de maneig de la via aèria i d’accessos vasculars eco guiats.
 • Més de 200 persones i entitats es sumen a la campanya #VullAgraïr de Sant Pau
  21/12/2022

  Més de 200 persones i entitats es sumen a la campanya #VullAgraïr de Sant Pau

  Aquest Nadal, l’Hospital de Sant Pau s’ha omplert de missatges d’agraïment, mostres d’afecte, bons desitjos i compliments. En aquesta època tan especial de l’any, ens hem donat les gràcies per la feina que tirem endavant cada dia, amb dedicació, força, compromís i afecte, per donar el millor servei a la nostra població de referència.
 • Sant Pau estudia durant 24 anys els virus respiratoris a l’àrea de Barcelona, un dels treballs més extensos publicats en aquest àmbit
  20/12/2022

  Sant Pau estudia durant 24 anys els virus respiratoris a l’àrea de Barcelona, un dels treballs més extensos publicats en aquest àmbit

  El Servei de Microbiologia de Sant Pau i el Grup de Recerca en Patologia Infecciosa i Microbiologia Clínica de l’IIB Sant Pau ha publicat un estudi que analitza la freqüència i distribució dels virus respiratoris en l’àrea de Barcelona durant 24 anys, inclosos els primers mesos de la pandèmia. La principal conclusió és que “quan un malalt ingressa amb un quadre d’infecció respiratòria aguda, cal fer un cribratge de tots els virus respiratoris per identificar quin té, perquè d’això depenen les decisions clíniques i la prevenció de infeccions nosocomials, és a dir, que altres pacients de l’Hospital també s’infectin”, segons la Dra. Núria Rabella, consultora sènior del Servei de Microbiologia, responsable de l’Àrea de Virologia de l’Hospital de Sant Pau i investigadora de l’IIB Sant Pau.
 • El Dr. Eduardo Mª Targarona, director del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”
  20/12/2022

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, director del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau, ha estat un dels tres directors del Manual “Com i per què investigar en cirurgia”, publicat en paper i online per la Secció de Formació de l’Associació Espanyola de Cirurgians (AEC) i el Comitè Editorial de Cirurgia Espanyola.
 • El Pare Noel visita un any més els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers
  19/12/2022

  El Pare Noel visita un any més els nens de Pediatria de Sant Pau acompanyat dels bombers

  Els petits de Sant Pau han rebut la visita del Pare Noel que ha arribat a Hospitalització de Pediatria despenjant-se amb l’ajut d’un equip de bombers solidaris de la mà de la Fundació Villavecchia. Un any més volen portar un missatge d’il·lusió i d’esperança als infants i joves que es troben ingressats a la planta de Pediatria i a les seves famílies.
 • Sant Pau rep una subvenció internacional del National Institute on Aging dels EUA
  19/12/2022

  Sant Pau rep una subvenció internacional del National Institute on Aging dels EUA

  Hi ha estudis demostrant que ser bilingüe pot retardar l’edat d’inici dels símptomes de demència en una mitjana de 4-5 anys. El Dr. Miguel Ángel Santos, de la Unitat de Memòria del Servei de Neurologia de l’Hospital Sant Pau, juntament amb la Dra. Stephanie Grasso, de la Universitat de Texas (EUA), han rebut una subvenció R01 (assaig clínic) del National Institute on Aging (NIA) del National Institutes of Health (NIH) per estudiar les associacions entre factors de bilingüisme i l’inici, la progressió, i la resposta al tractament en bilingües (castellà-català) amb afàsia primària progressiva (APP).
 • Professionals i pacients de Sant Pau han participat en la Marató de TV3 per la Salut Cardiovascular
  18/12/2022

  Professionals i pacients de Sant Pau han participat en la Marató de TV3 per la Salut Cardiovascular

  Durant la 31a edició de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, professionals i pacients de l’Hospital de Sant Pau han tingut una presència destacada al llarg del programa en directe per ràdio i televisió. Una edició que enguany ha recaptat, de moment, més de 8 milions d’euros per la recerca de les malalties que afecten el sistema circulatori del nostre cos.
 • Sant Pau i Puigvert realitzen el procés de selecció d’un embrió compatible i el trasplantament de medul·la òssia en anèmia falciforme per primer cop a l’Estat
  14/12/2022

  Sant Pau i Puigvert realitzen el procés de selecció d’un embrió compatible i el trasplantament de medul·la òssia en anèmia falciforme per primer cop a l’Estat

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i la Fundació Puigvert han estat els primers a Catalunya i a l’Estat espanyol que han dut a terme tant el procés de diagnòstic genètic preimplantacional amb antígens d’histocompatibilitat leucocitària (DGP-HLA) com el trasplantament de cèl·lules hematopoètiques de sang de cordó umbilical i de medul·la òssia a partir d’una germana seleccionada genèticament.
 • Participa en la XI Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3!
  13/12/2022

  Participa en la XI Cursa Solidària de la UAB en suport a La Marató de TV3!

  Des de l’Hospital de Sant Pau donem suport a la XI Cursa Solidària que la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, amb la col·laboració i el patrocini de la UAB i d’Applus + Laboratories, organitzen aquest diumenge 18 de desembre al matí per a La Marató de TV3, dedicada a la salut cardiovascular.
 • Inauguració de l’exposició “Crossing Lives” de la Creu Roja a Sant Pau
  13/12/2022

  Inauguració de l’exposició “Crossing Lives” de la Creu Roja a Sant Pau

  Avui, dimecres 14 de desembre, s’ha inaugurat al vestíbul de Sant Pau l’exposició de la Creu Roja “Crossing Lives-Històries de persones. Retrats d’Humanitat”. Aquesta mostra de 77 imatges en blanc i negre neix d'un treball d'any i mig de coordinació entre la fotògrafa Mónica Das Neves i l’Àrea de Salut de Creu Roja Catalunya, amb l'objectiu de sensibilitzar i visibilitzar la tasca comunitària i de suport en matèria de Salut als col·lectius en situació de major vulnerabilitat, no només per millorar la salut des d'una perspectiva física sinó també des de la perspectiva emocional.
 • La Dra. Elena Roselló rep la beca Francis Fontan de formació en vàlvula aòrtica
  13/12/2022

  La Dra. Elena Roselló rep la beca Francis Fontan de formació en vàlvula aòrtica

  La Dra. Elena Roselló, adjunta del Servei de Cirurgia Cardíaca i coordinadora del Programa de Reparació Valvular de Sant Pau, acaba d’aconseguir la beca “Aortic Root and Valve Repair Francis Fontan Fund Fellowship Award Fellow” que atorga la Societat Europea de Cirurgia Cardíaca i Toràcica (EACTS). Aquesta beca , amb un nombre elevat de sol·licitants, és un dels reconeixements més importants d’aquesta entitat destinada a que especialistes europeus puguin seguir la seva formació en centres d’excel·lència de la Unió Europea.
 • Sant Pau s’omple de música
  11/12/2022

  Sant Pau s’omple de música

  Nadal arriba a Sant Pau ple de música. Enguany comptarem amb els tradicionals concerts de la coral d’afàsia, de la de Sant Pau i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona i la cantada de nadales dels estudiants de Medicina, amb d’altres com l’actuació de l’escola de música Pausa o la del violinista de jazz manouche, Pau Hormies... No us ho podeu perdre!
 • Nadal és temps de donar les gràcies
  06/12/2022

  Nadal és temps de donar les gràcies

  Des de l’Hospital Sant Pau volem donar les gràcies a tots els professionals que tenen cura de nosaltres cada dia de l’any, amb dedicació, força compromís i afecte. Suma’t a la nostra iniciativa i envia el teu missatge d’agraïment a través d’alguns dels nostres canals!
 • El Dr. Eduardo Mª Targarona, president de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons
  06/12/2022

  El Dr. Eduardo Mª Targarona, president de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons

  El Comitè Executiu de la International Federation of Societies of Endoncopic Surgeons (IFSES), ha nomenat el Dr. Eduardo Mª Targarona, director de la Unitat de Cirurgia Gastrointestinal i Hematològica de Sant Pau, nou president d’aquesta entitat fins al 2024.
 • Apropa’t al videomaton de Sant Pau i felicita les festes amb un agraïment personal
  03/12/2022

  Apropa’t al videomaton de Sant Pau i felicita les festes amb un agraïment personal

  Nadal és temps de donar les gràcies. Des de l’Hospital de Sant Pau volem reconèixer a tots els professionals que tenen cura de nosaltres cada dia de l’any, amb dedicació, força, compromís i afecte. Enguany a més, a Sant Pau volem fer-ho d’una manera especial, per això des d’avui, 5 de desembre, fins al pròxim divendres 9, podràs deixar el teu missatge d’agraïment a la persona, al Servei o a l’equip de Sant Pau a qui vulguis donar les gràcies, en format vídeo. Apropa’t al videomaton que hem instal·lat al vestíbul de l’Hospital de dilluns a divendres.
 • Dia Internacional del Voluntariat
  04/12/2022

  Dia Internacional del Voluntariat

  Sabies que el Programa de Voluntariat de Sant Pau és un dels més antics de l’àmbit hospitalari de Catalunya? Que funciona des de fa quasi 30 anys? I que actualment col·laboren amb nosaltres més d’un centenar de persones? Avui, Dia Internacional del Voluntariat, volem homenatjar la tasca que duen a terme totes aquestes persones, el seu compromís, la seva dedicació i els seus valors... perquè gràcies a elles l’assistència sanitària que oferim als pacients i les seves famílies és molt més amable, molt més propera i, en definitiva, molt més humana.
 • Vine a Sant Pau a veure “Mons propis” l’exposició del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist
  01/12/2022

  Vine a Sant Pau a veure “Mons propis” l’exposició del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist

  Des d’avui, 2 de desembre, fins al pròxim 9 de gener, es podrà visitar l’exposició “Mons propis”, un recull d’obres dels participants del Racó Artístic de la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist, del Servei de Psiquiatria de Sant Pau. Les obres en pintura acrílica sobre futa, tela o paper, s’exposen als passadissos del Bloc A, de la planta 2, de Consultes Externes de l’Hospital.
 • Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau rep la certificació Or de la SERMEF en maneig de la toxina botulínica
  01/12/2022

  Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau rep la certificació Or de la SERMEF en maneig de la toxina botulínica

  La Societat Espanyola de Rehabilitació i Medicina Física (SERMEF) ha atorgat el certificat “Toxin Excellence Management” al Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau amb la categoria d’Or. Només 4 hospitals de l’Estat espanyol han aconseguit aquesta màxima categoria pel que fa a l’administració de toxina botulínica.
 • El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau
  01/12/2022

  El Consejo General de Enfermería atorga dos ajuts per a doctorands a professionals d’Infermeria de Sant Pau

  Neus Buil, infermera, i Jordi Torralbas, cap d’Infermeria de recerca i avaluació, tots dos de Sant Pau, han estat escollits per rebre els ajuts per a professionals en formació del Consejo General de Enfermería. Han optat a aquests ajuts, creats amb l'objectiu de donar suport a la generació de coneixement i investigació a través de subvencions, un total de 315 doctorands/des de l'Estat.
 • Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable
  30/11/2022

  Dia Mundial de la SIDA, una malaltia crònica controlable

  Els experts destaquen el fet que avui la SIDA és una malaltia crònica i controlable gràcies als tractaments actuals, que “més enllà de ser efectius i ben tolerats pels pacients, permeten fer una vida plena a tots els nivells: laboral, social, personal... de manera que més enllà de seguir el tractament prescrit i de fer els controls que toquen, els pacients no tenen cap mena de limitació pel fet de tenir el virus del VIH”, explica el Dr. Pere Domingo, cap clínic de Malalties Infeccioses i cap d’Hospitalització COVID-19 de l’Hospital de Sant Pau.