Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • 5 de maig – Dia Mundial d’Higiene de mans a Sant Pau
  04/05/2023

  5 de maig – Dia Mundial d’Higiene de mans a Sant Pau

  Saps què passa cada dia per les teves mans? El 90% de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària es transmeten directament o indirecta a través de les mans. Des de l’Hospital de Sant Pau ho hem volgut mostrar de la manera més visual possible. Descobreix en aquest vídeo quantes coses podrien passar sobre una mà en tan sols 6 hores.
 • Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2023
  03/05/2023

  Curs monogràfic d’actualització en infecció nosocomial 2023

  Aquest matí, Sant Pau ha celebrat la XIV edició del Curs Monogràfic d’actualització en infecció nosocomial que organitza anualment la Unitat de Malalties Infeccioses i el Programa d’Infecció Nosocomial i Política Antibiòtica de l’Hospital.
 • Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva a Sant Pau
  03/05/2023

  Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva a Sant Pau

  Avui dijous i demà divendres (4 i 5 de maig) se celebra el Curs 2023 de Sedació Profunda en Endoscòpia Digestiva que organitza la SEED (Societat Espanyola d’Endoscòpia Digestiva) en col·laboració amb Sant Pau Docent i la Unitat d'Endoscòpia del Servei de Patologia Digestiva de l’Hospital.
 • Sant Pau comença a administrar un nou medicament CAR-T, de producció pròpia, contra limfomes B
  02/05/2023

  Sant Pau comença a administrar un nou medicament CAR-T, de producció pròpia, contra limfomes B

  Amb aquest nou medicament de teràpia avançada s'ofereix una proposta terapèutica, única a l’Estat, per a pacients amb alguns tipus de càncer limfàtic que no han respost bé als tractaments convencionals
 • El Servei de COT de Sant Pau celebra una nova jornada pels seus membres històrics
  27/04/2023

  El Servei de COT de Sant Pau celebra una nova jornada pels seus membres històrics

  Aquest matí, el Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) de l'Hospital de Sant Pau ha celebrat el retrobament que organitza anualment amb els membres històrics del seu staff. La diada, a la qual participen membres històrics i professionals sanitaris actuals del Servei, és una gran oportunitat per compartir els coneixements adquirits en matèria de traumatologia al llarg de la seva llarga trajectòria entre tots els assistents.
 • 2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau
  25/04/2023

  2 de Maig - Dia Mundial de l’Asma a Sant Pau

  El proper dimarts dia 2 de maig se celebra el Dia Mundial de l’Asma, una jornada que té l’objectiu de informar i conscienciar sobre una malaltia que afecta a milions de persones en tot el món. I a l’Hospital de Sant Pau no ens quedem enrere.
 • Sant Jordi 2023
  25/04/2023

  Sant Jordi 2023

  Ahir, dimarts 25 d’abril, els petits de l’Hospital vam rebre una visita molt especial, la de l’escriptora Muntsa Mimó i la il·lustradora de contes infantils Isa Loureiro.
 • Sant Pau celebra l’acte de comiat de residents
  24/04/2023

  Sant Pau celebra l’acte de comiat de residents

  Aquest matí, Sant Pau ha celebrat l’acte de comiat de residents d’enguany a la sala d’actes de l’Hospital. La celebració, que ha comptat amb la presència d’amics i familiars de residents que han finalitzat la seva etapa de residència a Sant Pau, ha servit als assistents per escoltar l’experiència personal de diferents professionals sanitaris que havien completat la seva residència a l’Hospital.
 • L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery, la trobada de referència internacional de la cirurgia del limfedema
  23/04/2023

  L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery, la trobada de referència internacional de la cirurgia del limfedema

  L’Hospital de Sant Pau organitza el 9è World Symposium on Lymphedema Surgery reunint els experts líders en aquest àmbit els dies 24 i 25 d’abril en el Recinte Modernista de Sant Pau. A més d’explorar les complexitats de la cirurgia limfàtica, debatre els darrers avenços i fomentar la col·laboració entre els especialistes, la trobada presentarà en primícia mundial el microscopi quirúrgic més avançat del moment: el Mitaka HawkSight 4K3D Video Microscope. El dispositiu és l’únic que incorpora una càmera dual de 4 sensors que ofereix un augment i una resolució sense precedents. Els assistents tindran el privilegi de provar aquest microscopi de la mà d’un expert de Sant Pau en microcirurgia.
 • Què llegeixen els nostres professionals?
  20/04/2023

  Què llegeixen els nostres professionals?

  Amb motiu de Sant Jordi hem consultat als nostres professionals què els hi agrada llegir. Voleu saber quins són els seus llibres preferits?
 • L'EUI-Sant Pau organitza una jornada per repassar la història de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria
  20/04/2023

  L'EUI-Sant Pau organitza una jornada per repassar la història de Sant Pau amb motiu del Dia Mundial de la Infermeria

  El pròxim 12 de maig, la sala d'actes de l'Hospital de Sant Pau acollirà la jornada "El llegat de l'Hospital. Històries de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona" en el que serà un repàs de la història d'Infermeria de l'Hospital de Sant Pau.
 • L'exposició fotogràfica
  18/04/2023

  L'exposició fotogràfica "El valor de les cicatrius" arriba a Sant Pau

  Durant la jornada d’ahir, es va inaugurar a l'Hospital de Sant Pau "El valor de les cicatrius", una exposició fotogràfica que presenta en imatges les històries de 22 persones sotmeses a trasplantaments de fetge. L'objectiu consisteix a normalitzar i donar valor a les cicatrius, com un signe de fortalesa i de vivència personal.
 • Sant Pau forma professionals internacionals en microcirurgia del limfedema i lipedema
  17/04/2023

  Sant Pau forma professionals internacionals en microcirurgia del limfedema i lipedema

  El Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar ha participat en la cinquena edició de la Diplomatura Internacional Dermatofuncional de la Universitat de Sao Paulo (Brasil), on una quarantena de professionals procedents de països com Brasil, Mèxic, Paraguai, Argentina i Xile han pogut conèixer les darreres novetats en microcirurgia del limfedema i lipedema.
 • Sant Pau participa en el Run /Walk to Fight Lymphatic Diseases
  17/04/2023

  Sant Pau participa en el Run /Walk to Fight Lymphatic Diseases

  L’Hospital de Sant Pau ha organitzat un taller de marxa nòrdica amb pacients i professionals pel Recinte Modernista per sumar-se al Run /Walk to Fight Lymphatic Diseases, una iniciativa que cada any impulsa l’organització nord-americana Lymphatic Education & Research Network (LE&RN) per donar visibilitat a les malalties limfàtiques.
 • Sant Pau participa en el webinar “La prevenció d’hemorràgies”, coincidint amb el Dia Mundial de l’Hemofília
  16/04/2023

  Sant Pau participa en el webinar “La prevenció d’hemorràgies”, coincidint amb el Dia Mundial de l’Hemofília

  Avui 17 d’abril, Dia Mundial de l’Hemofília, té lloc el webinar “La prevenció d’hemorràgies. Com a norma d’atenció a nivell mundial” en el que hi participen professionals de l’Hospital de Sant Pau, centre de referència en l’atenció d’aquests pacients.
 • Sant Pau ha acollit aquest matí la Jornada de l’Associació Catalana per al Parkinson
  16/04/2023

  Sant Pau ha acollit aquest matí la Jornada de l’Associació Catalana per al Parkinson

  Pacients, familiars de pacients i professionals sanitaris s’han reunit aquest matí a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau en la Jornada Principal del Dia Mundial del Parkinson de l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAT). La trobada ha comptat amb experts de diversos hospitals catalans, com el Dr. Jaume Kulisevsky, director de la Unitat de Parkinson i Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de Sant Pau i del Grup de Recerca de Parkinson i Trastorns del Moviment a l’Institut de Recerca de l’ IIB Sant Pau. La benvinguda institucional ha anat a càrrec de l’Hble. Conseller de Drets Socials, Carles Campuzano.
 • Concert de Sant Jordi de la Coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona
  16/04/2023

  Concert de Sant Jordi de la Coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona

  Demà 18 d’abril tindrà lloc el concert de Sant Jordi de la coral de l’Hospital de Sant Pau i del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).
 • La Dra. Escolà escollida membre del Comitè Executiu de l’ESGBIES
  16/04/2023

  La Dra. Escolà escollida membre del Comitè Executiu de l’ESGBIES

  La Dra. Laura Escolà, metgessa adjunta de la Unitat de Malalties Infeccioses, del Servei de Medicina Interna de Sant Pau, ha estat escollida membre del Comitè Executiu del grup de treball ESGBIES (Study Group for Bloodstream Infections, Endocarditis and Sepsis) de la societat ESCMID (European Society of Clinical Microbiology and Infectius Diseases), per un període de 2 anys. La seva tasca consistirà en la coordinació de tasques de formació, recerca i organització de congressos.
 • L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada           a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal
  13/04/2023

  L’Hospital de Sant Pau implanta per primera vegada a l’Estat espanyol una nova pròtesi per a la reparació endovascular de l’arc aòrtic distal

  El Servei d’Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular de l’Hospital de Sant Pau ha implementat amb èxit i per primer cop a l’Estat espanyol l’única endopròtesi que existeix per a la reparació de l’arc aòrtic amb una branca específica integrada per a l’artèria subclàvia amb marca CE. Aquest dispositiu, anomenat CASTOR?, suposa un gran avenç en el tractament de diverses patologies que comprometen l’artèria aorta toràcica descendent proximal, perquè evita les cirurgies que suposen obrir el tòrax del pacient i redueix les possibles complicacions posteriors. A més la recuperació del malalt és més ràpida. Amb aquesta nova fita, la Unitat Funcional de Patologia de l’Aorta (UPA) de Sant Pau, reforça el seu posicionament com a centre pioner que aposta per les tècniques més innovadores en la cirurgia endovascular aòrtica.
 • Sant Jordi a l’Hospital
  13/04/2023

  Sant Jordi a l’Hospital

  La festa més literària i floral arriba als passadissos de Sant Pau ja durant els dies previs a Sant Jordi. Al llarg de la setmana vinent, l’Hospital s’anirà omplint d’activitats relacionades amb el món del llibre i el color vermell de la rosa en tenyirà tots els racons. El dimecres 19 es podrà trobar un punt de bookcrossing i tothom que s’acosti al vestíbul principal gaudirà de les lectures en viu dels nostres professionals, que també ens desvetllaran les seves preferències literàries. El Recinte Modernista obrirà les portes a tots els públics durant el 23 d’abril. Deixa’t contagiar per l’esperit primaveral, apropa’t a Sant Pau i participa amb nosaltres de la gran festa de la cultura.