Actualitat
 • Sant Pau incorpora equipament d’última generació gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu
  18/05/2021

  Sant Pau incorpora equipament d’última generació gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo Andreu

  L’Hospital de Sant Pau, gràcies a la Fundació Privada Daniel Bravo, ha posat en marxa una sala d’intervencionisme híbrida d’última generació que permetrà realitzar intervencions cardíaques de diferent complexitat, una sala de visionat i transmissió que facilita la docència dels mètodes d’implant de dispositius i altres intervencions a altres centres, i a estudiants avançats que volen millorar les seves tècniques en aquest tipus d’intervencions.
 • Cardiologia de Sant Pau guardonada durant 16è Congrés de la SCT
  14/05/2021

  Cardiologia de Sant Pau guardonada durant 16è Congrés de la SCT

  La Dra. Clara Simón, del Servei de Cardiologia de Sant Pau, ha estat guardonada amb el premi a la millor presentació de pòster pel seu treball sobre “Monitoratge de les poblacions limfocitàries en sang perifèrica en pacients trasplantats de cor. Una nova eina per a detectar CAB?”, durant el 16è Congrés de la Societat Catalana de Trasplantament (SCT).
 • I Setmana de la Innovació a Sant Pau
  13/05/2021

  I Setmana de la Innovació a Sant Pau

  L’Oficina de gestió de la Innovació de l’Hospital organitza la I Setmana de la Innovació del 17 al 21 de maig amb l’objectiu de donar a conèixer les idees innovadores que els mateixos professionals de Sant Pau han creat i posat en marxa, fomentar una cultura de l’excel·lència a través de la innovació a l’Hospital i posar en marxa altres projectes que millorin la qualitat assistencial. L’acte central de la I Setmana de la Innovació és una taula rodona gratuïta que tindrà lloc el 19 de maig, a les 15 h, a la sala d’actes de l’Hospital (aforament limitat). També es podrà seguir online.
 • Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau
  12/05/2021

  Dia Internacional de la Infermera a l’Hospital de Sant Pau

  El 12 de maig se celebra el Dia Internacional de la Infermera en tot el món. Amb el lema "Infermeres: una veu per liderar - una visió de futur per a l'atenció de salut", l'edició d'enguany vol reflexionar sobre l'impacte de la COVID-19 en el sistema de salut, especialment en els professionals de la infermeria, que han lluitat i continuen lluitant a primera línia durant tota la pandèmia amb una forta pressió. Per assolir aquest repte i continuar oferint una atenció de qualitat, els sistemes sanitaris s'han reorganitzat i han desenvolupat nous sistemes de treball basats en la innovació. I les infermeres i els infermers, com a màxims proveïdors de serveis sanitaris, estan liderant tot aquest procés de transformació, que està assentant les bases de la medicina del futur.
 • Sant Pau i Amalfi Analytics lideren el projecte d’innovació TRAJECT
  11/05/2021

  Sant Pau i Amalfi Analytics lideren el projecte d’innovació TRAJECT

  L’Hospital de Sant Pau (http://www.santpau.cat/) i Amalfi Analytics (https://amalfianalytics.com/ca/) lideren el projecte d’innovació TRAJECT finançat amb fons de la Unió Europea. Aquest projecte construirà trajectòries d'evolució temporals dels pacients hospitalitzats a Sant Pau afectats per la Covid 19 i proporcionarà estimacions de riscos i recomanacions terapèutiques, donant suport al maneig d’aquests pacients. Al final del projecte, a gener de 2022, l’aplicació serà capaç d’acceptar dades d’altres hospitals i es podrà adaptar a altres patologies.
 • L’equip d’Infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau reconeguts per la seva tasca durant la pandèmia
  07/05/2021

  L’equip d’Infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau reconeguts per la seva tasca durant la pandèmia

  La Fundació Fundeficsa i l’Ajuntament de Barcelona han reconegut la tasca dels professionals sanitaris durant la pandèmia. Roser Torrens, infermera de l’UCI de l’Hospital va recollir ahir, 6 de maig, el premi que es va concedir a l’equip d’infermeria i TCAI de l’UCI de Sant Pau, acompanyada de Carme Valls, supervisora d’Infermeria de l’Hospital.
 • Ja es pot visitar l’exposició de TMB a l’Espai Mercè Sala
  07/05/2021

  Ja es pot visitar l’exposició de TMB a l’Espai Mercè Sala

  Fins al 25 de juny ja es pot visitar l’exposició Els colors de l’agraïment, de l’artista Philip Stanton, que inclou més d’una cinquantena de vídeos amb testimonis de professionals d’hospitals de l’àrea metropolitana de Barcelona. L’exposició està situada a l’espai Mercè Sala, de TMB, a l’estació de metro de Diagonal, i és d’accés lliure i gratuït.
 • Sant Pau s’adhereix al 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans!
  05/05/2021

  Sant Pau s’adhereix al 5 de maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans!

  Des de 2009 l’OMS ens convida a unir-nos a la celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans, que se celebra cada 5 de maig. Des de Sant Pau, enguany amb el lema: “Els segons salven vides... Renta’t les mans” destaquem la importància de la higiene de mans en el punt d’atenció (espai que reuneix tres elements: el pacient, el professional sanitari i l’atenció o tractament que implica contacte amb el pacient i el seu entorn).
 • L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Gilead signen un acord de col·laboració per millorar el seguiment dels pacients amb VIH
  04/05/2021

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Gilead signen un acord de col·laboració per millorar el seguiment dels pacients amb VIH

  Aquesta col·laboració entre la FGS i Gilead, per a la implementació d'una eina de seguiment multidisciplinari via web i app permetrà fer un seguiment a distància dels pacients VIH i millorar els seus resultats en salut. Mitjançant aquesta plataforma de telemedicina es podrà posar l'accent en aspectes com l'adherència terapèutica, l'experiència del pacient en relació al seu tractament i malaltia, i el bon ús del patient-reported outcomes (Pros).
 • “El segons salven vides... Renta’t les mans”
  03/05/2021

  “El segons salven vides... Renta’t les mans”

  Sant Pau s’adhereix com sempre al Dia Mundial de la Higiene de Mans, el pròxim 5 de maig, i vol conscienciar de com un bon rentat de mans ens protegeix i protegeix als altres. Amb el lema “El segons salven vides... Renta’t les mans” des del Programa de Control de la Infecció Nosocomial volen fer palesa la importància d’aquest gest al llarg de la setmana.
 • Nova edició del curs “Virtual DTI” de Neurocirurgia
  03/05/2021

  Nova edició del curs “Virtual DTI” de Neurocirurgia

  El pròxim 27 de maig se celebrarà una nova edició del curs “Virtual DTI” sobre com realitzar una tractografia en la planificació 3D de tumors cerebrals, dirigit pel Dr. Christian De Quintana, coordinador de Neurocirurgia, del Servei de Neurocirurgia de Sant Pau. Aquesta formació virtual està orientada a neurocirurgians amb accés a les tecnologies i interès per aprendre més sobre la planificació amb StealthStation & StealthViz per a procediments cranials navegables.
 • Segona edició del 48 Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal
  30/04/2021

  Segona edició del 48 Curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal

  Del 3 al 7 de maig se celebrarà la segona edició del curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal, organitzat pel Servei de Farmàcia de Sant Pau, enguany en format virtual. El curs està dirigit a residents de Farmàcia Hospitalària que vulguin compartir la pràctica d’aquesta especialitat en diferents àmbits assistencials amb un enfoc pràctic i participatiu.
 • Sant Pau i l’Escola Politècnica Federal de Lausane (EPFL) descriuen el circuit cerebral responsable de les al·lucinacions menors en la malaltia de Parkinson
  29/04/2021

  Sant Pau i l’Escola Politècnica Federal de Lausane (EPFL) descriuen el circuit cerebral responsable de les al·lucinacions menors en la malaltia de Parkinson

  L'equip de professionals liderats per Jaume Kulisevsky, director de la Unitat de Parkinson i trastorns del moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i del Grup de recerca de Parkinson i trastorns del moviment a l’IIB Sant Pau, i per Olaf Blanke, de l’EPFL de Ginebra, ha desenvolupat un dispositiu robòtic que permet induir al·lucinacions a persones sanes i també a malalts de Parkinson que, combinat amb estudis de ressonància magnètica els ha permès estudiar els circuits cerebrals responsables i identificar que són els mateixos implicats en les al·lucinacions formades que donen lloc a problemes greus als malalts de Parkinson.
 • Sant Pau finalista als #ArtsAgainstCovid
  28/04/2021

  Sant Pau finalista als #ArtsAgainstCovid

  Sant Pau ha quedat finalista dels premis Premis #ArtsAgainstCovid de l’Arts in Health International Foundation (AiHIF), pel seu Projecte de Musicoteràpia Telemàtica. Aquests premis tenen l’objectiu de reconèixer públicament aquelles iniciatives que explorin els efectes positius de les arts per a la salut i que sorgeixin com a resposta a les afectacions en la salut individual i col·lectiva ocasionades per la COVID-19 i l’actual context de pandèmia.
 • Sant Pau entre els 15 millors Hospitals de l’Estat i el tercer de Catalunya
  28/04/2021

  Sant Pau entre els 15 millors Hospitals de l’Estat i el tercer de Catalunya

  Sant Pau distingit entre els 15 millors hospitals de l’Estat, i el tercer de Catalunya, segons el rànquing elaborat, per tercer any consecutiu, per Newsweek i Statista Inc., la reputada firma mundial d’investigació de dades. Una llista que valora l’excel·lència constant en l’assistència, els seus equips professionals i l’alta tecnologia.
 • Diada internacional de la seguretat i la salut en el treball 28 d’abril de 2021, “Involucrats en lluitar contra la Covid”
  28/04/2021

  Diada internacional de la seguretat i la salut en el treball 28 d’abril de 2021, “Involucrats en lluitar contra la Covid”

  En la Diada internacional de la seguretat i la salut en el treball (28 d’abril), l’equip del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de Sant Pau i tots els professionals i delegats de prevenció que vetllen per la seguretat i salut de tots a l’Hospital segueixen treballant per aconseguir un entorn de treball més saludable.
 • Entre Mares 2021
  26/04/2021

  Entre Mares 2021

  El Servei de Ginecologia i Obstetrícia de Sant Pau, amb el suport de la Fundació Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i de la Fundació Puigvert, i amb la col·laboració de la Unitat de Neonatologia, del Servei de Pediatria de Sant Pau, organitza el pròxim 2 de maig la 2a edició de la Jornada “Entre Mares”, presencial i online, al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • La resposta del flux sanguini quan es canvia de postura els pacients amb ictus assenyala errors en l’autoregulació cerebral
  22/04/2021

  La resposta del flux sanguini quan es canvia de postura els pacients amb ictus assenyala errors en l’autoregulació cerebral

  La Unitat de Malalties Vasculars Cerebrals, del Servei de Neurologia de Sant Pau, participa en un projecte internacional, liderat per investigadors de l'ICFO, que ha elaborat una anàlisi combinada de tres estudis sobre el flux sanguini cerebral de pacients amb ictus isquèmic. L'anàlisi conclou que les variacions del flux sanguini cerebral d'aquests pacients, observades quan se'ls canvia de postura al llit, podrien indicar que hi ha errors en la resposta d'autoregulació cerebral.
 • Punt de llibre solidari de Sant Pau
  21/04/2021

  Punt de llibre solidari de Sant Pau

  Els infants ingressats a l'Hospital de Sant Pau i els nens i les nenes integrats en el Programa de teràpia ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació han preparat enguany punts de llibre solidaris per Sant Jordi. La iniciativa els permet explorar i treballar les seves capacitats amb les mans fent un exercici relacionat amb el seu aprenentatge i transformar el seu esforç terapèutic en un regal especial lligat a la Diada.
 • La Unitat del Son de Sant Pau rep el premi a la millor comunicació al Congrés de SOCAP
  19/04/2021

  La Unitat del Son de Sant Pau rep el premi a la millor comunicació al Congrés de SOCAP

  L'estudi multicèntric: “Model PASHOS: Una nova eina per al cribratge de la Síndrome d'Apnea-Hipopnea del Son en Atenció Primària”, presentat per la Dra. Patricia Peñacoba i dut a terme per la Unitat de Son del Servei de Pneumologia de Sant Pau, rep el premi a la millor comunicació del Congrés català anual, XXXVIII Diada Pneumològica de la Societat Catalana de Pneumologia (SOCAP).

Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat