Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Modificacions sobre la publicació de llocs resultants fase 2 de les convocatòries publicades el desembre de 2022
  22/07/2024

  Modificacions sobre la publicació de llocs resultants fase 2 de les convocatòries publicades el desembre de 2022

  Des del passat 12 de juliol de 2024 hi ha publicats un total de 63 llocs resultants derivats de les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022, amb un termini de presentació fins al 26 de juliol de 2024. S’han advertit uns errors en els llocs resultants que cal corregir i que detallem en la notícia.
 • Ajuts per a alumnes de l’EUI-Sant Pau amb vulnerabilitat econòmica
  22/07/2024

  Ajuts per a alumnes de l’EUI-Sant Pau amb vulnerabilitat econòmica

  La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, en el marc del Pla d’Acció Social i Recerca 2024, destina un ajut de 15.000 € per facilitar l’accés als estudis universitaris d’Infermeria a l’alumnat de l’EUI-Sant Pau que es troba en situació de vulnerabilitat econòmica.
 • La Unitat del Dolor de Sant Pau, primera a Catalunya en implantar l’última generació de bombes d’infusió intratecal de fàrmacs en pacients amb dolor crònic refractari
  18/07/2024

  La Unitat del Dolor de Sant Pau, primera a Catalunya en implantar l’última generació de bombes d’infusió intratecal de fàrmacs en pacients amb dolor crònic refractari

  La Unitat del Dolor del Servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l’Hospital de Sant Pau ha estat la primera a Catalunya en implantar l’últim model de bomba d’infusió de medicaments per al tractament del dolor crònic refractari, és a dir, que no respon a tractaments convencionals. El dispositiu rep el nom nombre de Synchromed III i ha estat desenvolupat per Medtronic. Aquest dispositiu permet una administració dirigida i localitzada del fàrmac cap al target de la nocicepció, interrompent les vies del dolor en el seu origen, reduint la seva concentració sistèmica i els seus possibles efectes secundaris1-4, millorant la qualitat de vida dels pacients significativament.
 • SEMES concedeix la seva acreditació de qualitat i i seguretat al Servei d’Urgències de Sant Pau
  18/07/2024

  SEMES concedeix la seva acreditació de qualitat i i seguretat al Servei d’Urgències de Sant Pau

  El Servei d’Urgències de l’Hospital de Sant Pau ha rebut l’acreditació SEMES, de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències, per complir tots els requisits que exigeix la societat científica en termes de seguretat i qualitat en l’atenció dels pacients.
 • Sant Pau inaugura el nou espai dedicat a les Urgències Psiquiàtriques
  17/07/2024

  Sant Pau inaugura el nou espai dedicat a les Urgències Psiquiàtriques

  Sant Pau inaugura el nou espai dedicat a les Urgències Psiquiàtriques. Unes obres que responen a la necessitat de disminuir la tensió d’un Servei que ha vist els darrers anys un augment significatiu i de complexitat en el nombre de visites.
 • La nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de Sexe i Gènere celebra la seva primera jornada el pròxim 15 de novembre i obre la convocatòria per presentació d’abstracts
  15/07/2024

  La nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de Sexe i Gènere celebra la seva primera jornada el pròxim 15 de novembre i obre la convocatòria per presentació d’abstracts

  L’objectiu de la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de Sexe i Gènere (SCSpSG) és fomentar la incorporació de la perspectiva de sexe i gènere en l’activitat assistencial, en recerca i en docència per tal d’eliminar les desigualtats existents i aconseguir una millor salut per tothom. Aquí tota la informació sobre la jornada del pròxim novembre.
 • Premi a l’equip de genoll de Sant Pau durant el 11 Congrés AEA-SEROD
  15/07/2024

  Premi a l’equip de genoll de Sant Pau durant el 11 Congrés AEA-SEROD

  Els Drs. Gelber i Ramírez, adjunts de l’equip de genoll, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau, han guanyat, en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits (BST), el premi a la millor col·laboració oral en el 11 Congrés conjunt de l’Associació Espanyola d’Artroscòpia-Societat Espanyola de Genoll (AEA-SEROD) celebrat recentment a Barcelona.
 • Dia Mundial dels/de les TCAI’s
  12/07/2024

  Dia Mundial dels/de les TCAI’s

  El pròxim diumenge, 14 de juliol, és el Dia Mundial dels/de les TCAI’s, un col·lectiu que a Sant Pau suma al voltant de 900 professionals i que representa el 21,5%, amb un perfil clarament femení: el 87% són dones. Des de l’Hospital, conscients de la importància de la figura de/de les TCAI’s en el marc de la conjuntura actual aposta per una formació contínua i específica per poder donar resposta a les necessitats dels pacients.
 • Publicació Llocs Resultants fase 2 de les convocatòries de desembre de 2022
  12/07/2024

  Publicació Llocs Resultants fase 2 de les convocatòries de desembre de 2022

  Des del dia 12 de juliol de 2024 fins el 26 de juliol de 2024, s'obre el període d’inscripció als 65 llocs resultants que s’han derivat dels moviments interns de la fase 1 de llocs resultants de les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022, d’acord a l'article 14.4 b del Conveni Col·lectiu FGS.
 • 1ª Edició del Curs d'Ecodinàmica: Monitoratge hemodinàmic mitjançant ecografia en el pacient crític
  10/07/2024

  1ª Edició del Curs d'Ecodinàmica: Monitoratge hemodinàmic mitjançant ecografia en el pacient crític

  Ja et pots inscriure a la 1a edició del “Curs d’Ecodinàmica: Monitoratge hemodinàmic mitjançant ecografia en el pacient crític” que organitzen els Serveis de Medicina Intensiva de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital Universitari de Bellvitge. 30 hores de formació per dotar als professionals que tracten el pacient crític de coneixements en ecografia avançada, per incrementar la seva capacitat resolutiva davant el pacient amb inestabilitat hemodinàmica.
 • “Una addició és una malaltia crònica, no una feblesa. La persona decideix consumir, però mai decideix ser addicta”
  09/07/2024

  “Una addició és una malaltia crònica, no una feblesa. La persona decideix consumir, però mai decideix ser addicta”

  Una addicció és una malaltia crònica adquirida i recidivant, on la persona decideix consumir, però mai decideix ser addicta. I tothom està exposat a patir una addició. Cal trencar l’estigma encara existent per afavorir menys resistències a buscar ajuda, un major accés als recursos i, en definitiva, reduir el nombre d’addiccions. I el suport de la família és clau en el procés de desintoxicació i de prevenció. Són les principals conclusions del Sant Pau Talks “Demà ho deixo. L’estigma de les addicions i l’impacte en les famílies”. La Unitat d’Addiccions de Sant Pau va ser la primera creada a Espanya i avui compta amb 3 dispositius: el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS), en règim ambulatori; l’Hospital de Dia, en condicions d’hospitalització parcial; i la Unitat Hospitalària de Desintoxicació, en règim d’hospitalització total i que és la més gran de Catalunya.
 • La Dra. Anna López presenta al Congrés dels Diputats un decàleg per millorar l’atenció als pacients amb psoriasi
  05/07/2024

  La Dra. Anna López presenta al Congrés dels Diputats un decàleg per millorar l’atenció als pacients amb psoriasi

  La Dra. Anna López, adjunta del Servei de Dermatologia de l’Hospital de Sant Pau, ha anat a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats com a coordinadora del Grup Espanyol de Psoriasi de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) i juntament amb l’associació de pacients Acció Psoriasi per presentar el manifest “PSOlucions: un decàleg de garanties en psoriasis”. El document recull les principals demandes de pacients i professionals, proposant un conjunt de deu mesures adreçades a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia i garantir l’equitat en l’accés de tots els pacients a una atenció integral.
 • Dia mundial de l’Al·lèrgia
  04/07/2024

  Dia mundial de l’Al·lèrgia

  El pròxim dilluns, 8 de juliol, al matí, amb motiu del dia mundial de l’al·lèrgia, Sant Pau organitza diferents taules informatives al vestíbul de l’Hospital sobre al·lèrgies respiratòries, alimentàries i a medicaments.
 • Sant Pau, primer hospital de l’Estat espanyol al grup formatiu IXCELLENCE
  04/07/2024

  Sant Pau, primer hospital de l’Estat espanyol al grup formatiu IXCELLENCE

  Enguany l’Hospital de Sant Pau ha entrat al grup IXCELLENCE, un curs intensiu per a metges experts que volen millorar habilitats i compartir experiències en el tractament de pacients adults amb toxina botulínica atesos a Medicina Física i Rehabilitació (MFRHB). Integrat per 28 hospitals d’arreu del món, Sant Pau és l’únic centre de l’Estat espanyol que ha entrat en aquest grup.
 • Sant Pau, l’únic hospital activat com a refugi climàtic amb la campanya “Quan puja la temperatura, tingues cura”
  28/06/2024

  Sant Pau, l’únic hospital activat com a refugi climàtic amb la campanya “Quan puja la temperatura, tingues cura”

  Aquesta campanya s’adreça a pacients i usuaris vulnerables per a refugiar-los de la calor en un espai fresc i acollidor i oferint-los eines per afavorir el seu benestar. Durant tot el mes de juliol i fins al 15 d’agost, de dilluns a divendres de 10 a 13 hores, es duran a terme diverses iniciatives al vestíbul del carrer Sant Quintí.
 • Sant Pau col·loca la primera pedra de la nova Unitat de Teràpies Avançades reafirmant el seu lideratge mundial en aquest camp
  26/06/2024

  Sant Pau col·loca la primera pedra de la nova Unitat de Teràpies Avançades reafirmant el seu lideratge mundial en aquest camp

  L’Institut de Recerca Sant Pau ha celebrat avui la col·locació de la primera pedra de la seva nova Unitat de Teràpies Avançades. Aquestes noves instal·lacions, que es construeixen amb el suport de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras i la Fundació Josep Carreras contra la Leucèmia, es consoliden com un recurs estratègic per al Campus Sant Pau, ja que permeten el desenvolupament i la fabricació de medicaments biològics personalitzats dins del centre hospitalari per al tractament dels seus pacients, reafirmant la posició de Sant Pau com un centre de referència mundial en aquest camp.
 • El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau guardonat al Congrés de la SCCOT
  21/06/2024

  El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau guardonat al Congrés de la SCCOT

  El Dr. Joan Accensi i el Dr. Manel Fa Binefa, tots dos residents del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau, guardonats durant el 26 Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT) celebrat recentment a Hospitalet de Llobregat.
 • Preceptorship pioner a l’Hospital de Sant Pau
  19/06/2024

  Preceptorship pioner a l’Hospital de Sant Pau

  L’Hospital de Sant Pau, conjuntament amb el Campus d’Aprenentatge i en col·laboració amb el Grup Permanyer, ha estat l’escenari d’un programa pioner de preceptorship. Un programa coordinat per Dani Romero, infermer gestor de casos de càncer de mama de la Unitat de Patologia Mamària, en col·laboració amb tots els/les professionals d’Oncologia, Radioteràpia, Ginecologia i Unitat funcional de mama.
 • Sant Pau destaca al Congrés SEMES 2024
  19/06/2024

  Sant Pau destaca al Congrés SEMES 2024

  Amplia representació de Sant Pau durant el Congrés SEMES (Sociedad Española de Urgencias y Emergencias) celebrat recentment a Sevilla. Un Congrés on s’han reconegut els treballs de la resident de Farmàcia Hospitalària, Cristina Martínez Molina, de la doctoranda Concepción Marín de la Bárcena, per la seva investigació sobre els problemes de salut relacionats amb els medicaments a Urgències i, on també ha rebut un guardó la comunicació oral del grup de treball ETV SEMES.
 • Es crea la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau
  14/06/2024

  Es crea la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau

  La Comissió de Salut i Gènere (CSG) de Sant Pau, formada per diverses professionals de diferents àrees assistencials i no assistencials de l’Hospital, vetlla per garantir el principi d’equitat en l’àmbit de la salut, eliminant les desigualtats de gènere. Amb aquest objectiu, duu a terme diverses iniciatives al llarg de l’any, i recentment ha culminat la darrera: la creació de la Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere.

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat