Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Cursos Penèlope 2024
  26/02/2024

  Cursos Penèlope 2024

  Presentem els Cursos Penèlope 2024, una oferta de formació infermera de qualitat, dissenyada des del Campus d’Aprenentatge de l’Hospital de Sant Pau junt amb diverses infermeres expertes en àmbits de màxima complexitat, que s’adapta a les necessitats socials sanitàries actuals. L’oferta creada des d’una perspectiva transversal i humanitzadora, s’adreça a professionals del sector sanitari i ofereix formació acreditada pel Consell Català de Formació Continuada de Professions Sanitàries.
 • Sant Pau posa en marxa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries
  26/02/2024

  Sant Pau posa en marxa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries

  Sant Pau impulsa un nou Model d’Atenció a les Malalties Minoritàries, alineat amb el programa promogut pel Departament de Salut, que aglutina les diverses xarxes d’expertesa en l’àmbit català, espanyol i europeu: XUEC, CSUR i ENR. El nou model, coordinat pel Dr. Diego Castillo, neix per optimitzar-ne la identificació, rebaixar el temps de diagnòstic i augmentar el coneixement assistencial i de recerca. En definitiva, per millorar l’experiència de pacient dins un sistema d’atenció integral.
 • Arriba la 35a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau
  22/02/2024

  Arriba la 35a Cursa Científica de l’Hospital de Sant Pau

  El pròxim dissabte, 16 de març, l’Hospital de Sant Pau i la Fundació Cors Units celebren una nova Cursa Científica, que enguany celebra la seva 35a edició, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de practicar exercici físic per a la seva salut i benestar.
 • Sant Pau organitza la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-Pràctic del Bloqueig Nerviós
  22/02/2024

  Sant Pau organitza la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-Pràctic del Bloqueig Nerviós

  El 15 de març de 2024 tindrà lloc la 45a edició del Curs Intensiu Teòric-pràctic del Bloqueig Nerviós al Recinte Modernista de Sant Pau. Aquesta formació, que dirigeixen professionals del Servei d’Anestesiologia de Sant Pau, se centrarà en l’anestèsia locorregional en cirurgia ambulatòria i cirurgia pediàtrica, i també inclourà tallers pràctics. El curs està acreditat pel Consell Català de Formació Continuada de les Professions Sanitàries i la Comisión de Formación Continuada del Sistema Nacional de Salud. Podeu consultar el programa i inscriure-us aquí.
 • Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya
  22/02/2024

  Sant Pau crea la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural multidisciplinària de Catalunya

  L’Hospital de Sant Pau ha posat en marxa la primera Unitat Funcional de Patologia Pleural (UPP) multidisciplinària especialitzada a atendre pacients amb aquesta patologia, que afecta a més d’un milió i mig de persones cada any a Espanya i que es produeix per un excés de líquid que s’acumula a l’espai que envolta els pulmons. El seu objectiu és oferir una atenció transversal i d’excel·lència a aquests pacients millorant els circuits assistencials, el diagnòstic i els tractaments. Aquesta nova Unitat l’integren professionals dels diferents Serveis que intervenen en l’abordatge d’aquesta patologia: Pneumologia, Cirurgia Toràcica, Anestesiologia, Radiodiagnòstic, Anatomia Patològica, i els equips d’Infermeria de les diferents àrees.
 • El dr. Ferran Navarro, director del Servei de Microbiologia de Sant Pau, nomenat secretari del Comité Español del Antibiograma (COESANT)
  22/02/2024

  El dr. Ferran Navarro, director del Servei de Microbiologia de Sant Pau, nomenat secretari del Comité Español del Antibiograma (COESANT)

  L'objectiu del COESANT és promoure la utilització dels criteris del Comitè Europeu de l’Antibiograma en la pràctica clínica i col·laborar amb aquest comitè en el desenvolupament de futures normatives.
 • L’Hospital de Sant Pau incorpora una tecnologia pionera que permet confirmar el càncer de pulmó en zones fins ara inaccessibles
  21/02/2024

  L’Hospital de Sant Pau incorpora una tecnologia pionera que permet confirmar el càncer de pulmó en zones fins ara inaccessibles

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona ha incorporat una tecnologia pionera que permet confirmar o descartar el càncer de pulmó en zones que fins ara eren inaccessibles. Es tracta de la broncoscòpia per navegació electromagnètica (NEB), un projecte finançat pel Departament de Salut a través del Programa Compra Pública d’Innovació en Salut. Fins ara, se n’han beneficiat més de 50 pacients.
 • Apunta’t al webinar: Empowering Healthcare; el potencial de les col·laboracions publicoprivades en la transformació digital de la salut.
  14/02/2024

  Apunta’t al webinar: Empowering Healthcare; el potencial de les col·laboracions publicoprivades en la transformació digital de la salut.

  Sant Pau participa en la Barcelona Health Innovation Week 2024 organitzada pel Biocat i que se celebra per impulsar la innovació, l'acceleració, la tecnologia i la transformació. L’objectiu és mostrar la diversitat, les fortaleses, l'impacte i el potencial en l'atenció sanitària de l'ecosistema de les ciències de la vida i la salut amb seu a Barcelona.
 • 11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència
  12/02/2024

  11 de febrer, Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència

  Actualment, les desigualtats de gènere en recerca i investigació segueixen vigents. Però, amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència, volem donar visibilitat a les investigadores de Sant Pau i promoure la vocació científica entre les noves generacions.
 • Comissions avaluadores (llocs resultants de les convocatòries de desembre de 2022)
  08/02/2024

  Comissions avaluadores (llocs resultants de les convocatòries de desembre de 2022)

  Us informem dels membres que formaran part de les comissions avaluadores dels llocs resultants de les convocatòries publicades el passat 30 de desembre de 2022, per si hi hagués algun conflicte d’interès.
 • Dia Mundial contra el Càncer
  02/02/2024

  Dia Mundial contra el Càncer

  El pròxim diumenge 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, des de Sant Pau treballem amb diferents fundacions i associacions per donar un suport integral a totes aquelles persones que es troben en alguna de les etapes oncològiques, sigui com a usuari/ària o familiar.
 • Ús de la mascareta a Sant Pau
  31/01/2024

  Ús de la mascareta a Sant Pau

  El Departament de Salut suprimeix l’ús obligatori de la mascareta en els centres sanitaris i sociosanitaris donada la millora de la situació epidemiològica general.
 • Dos professionals de la Unitat del Dolor de Sant Pau acreditats pel WIP
  26/01/2024

  Dos professionals de la Unitat del Dolor de Sant Pau acreditats pel WIP

  La Dra. Miren Revuelta Rizo i el Dr. Rubén Díaz Jover, membres de la Unitat del Dolor de l’Hospital, han estat acreditats el 2023 pel World Institut of Pain (WIP). Dues titulacions que els permetran portar a terme intervencionisme complex a una Unitat de Nivell III+ com la de Sant Pau.
 • Informació sobre els llocs de treball resultants publicats el 20 desembre de 2023
  25/01/2024

  Informació sobre els llocs de treball resultants publicats el 20 desembre de 2023

  Per la present la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb domicili social a Barcelona (08025) c/. Sant Antoni M. Claret, 167, fa la següent comunicació sobre els llocs de treball resultants publicats el 20 de desembre.
 • Sant Pau lidera la Jornada PROA hospitalari a Catalunya
  25/01/2024

  Sant Pau lidera la Jornada PROA hospitalari a Catalunya

  El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà el pròxim 14 de març la Jornada PROA hospitalari a Catalunya, coordinada i moderada per les doctores Laura Escolà i Antonella Simonetti, de la Unitat de Malalties Infeccioses de Sant Pau. Un curs dirigit a clínics, microbiòlegs i farmacèutics vinculats als PROA hospitalaris. L'organització donarà prioritat d'inscripció a aquells professionals que ja pertanyin als equips PROA dels seus hospitals.
 • Sant Pau, primer hospital que ofereix descomptes a les persones beneficiàries de la Targeta Cuidadora gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona
  24/01/2024

  Sant Pau, primer hospital que ofereix descomptes a les persones beneficiàries de la Targeta Cuidadora gràcies a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona

  Sant Pau és el primer hospital que, en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, i amb el suport d’ARCASA, engega un pla pilot amb la Targeta Cuidadora per oferir descomptes del 30% en el menú de la cafeteria pública a aquells usuaris que tinguin un familiar o persona al seu càrrec ingressat al centre. Des de l’Ajuntament s’informarà les persones cuidadores d’aquesta nova prestació de la Targeta Cuidadora.
 • Sant Pau participa en un estudi pioner que obre la porta a diagnosticar l'Alzheimer amb una analítica de sang
  23/01/2024

  Sant Pau participa en un estudi pioner que obre la porta a diagnosticar l'Alzheimer amb una analítica de sang

  La incorporació d’aquesta tècnica en el procés diagnòstic podria reduir significativament la necessitat de proves addicionals, disminuint en un 80% la quantitat de proves requerides per tal de confirmar el diagnòstic de la malaltia.
 • Sant Pau, Taulí i Bellvitge, pioners en la implantació d’un marcapassos que es programa automàticament durant una ressonància magnètica
  22/01/2024

  Sant Pau, Taulí i Bellvitge, pioners en la implantació d’un marcapassos que es programa automàticament durant una ressonància magnètica

  El Servei de Cardiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, del Parc Taulí i l’Hospital Universitari de Bellvitge han estat els primers centres de l’Estat en implantar amb èxit el nou model de marcapassos TRC-P Amvia de Biotronik, que utilitza sensors que reconeixen automàticament quan el pacient està en un cap de ressonància magnètica, convertint el dispositiu al mode de ressonància magnètica.
 • La Dra. Elisabeth Martínez, vocal del Comitè Científic i d’Investigació de la SEPAR
  19/01/2024

  La Dra. Elisabeth Martínez, vocal del Comitè Científic i d’Investigació de la SEPAR

  La Dra. Elisabeth Martínez Téllez, coordinadora del Servei de Cirurgia Toràcica de l’Hospital de Sant Pau, ha estat nomenada vocal del Comitè Científic i d’Investigació de la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR).
 • Èxit de la Jornada informativa del Servei de Patologia Digestiva en la Setmana de les Malalties Hepàtiques
  18/01/2024

  Èxit de la Jornada informativa del Servei de Patologia Digestiva en la Setmana de les Malalties Hepàtiques

  Amb motiu de la Setmana de les Malalties Hepàtiques a Catalunya organitzada per la Asociación Española para el Estudio del Hígado (AEEH), diferents hospitals de Catalunya han donat informació sobre com cuidar el nostre fetge i com prevenir les malalties hepàtiques. Perquè la salut hepàtica és vida, la prevenció és vital.