Actualitat
 • 27 de maig – Dia Mundial de les Urgències i les Emergències
  30/05/2023

  27 de maig – Dia Mundial de les Urgències i les Emergències

  El passat dissabte, 27 de maig, es va celebrar el Dia Mundial de les Urgències i les Emergències. Des de l’Hospital volem destacar i posar en valor la labor d’un servei essencial que per a molts usuaris és la porta d’entrada al nostre centre. Històricament, Sant Pau ha estat un centre pioner en l’atenció urgent dels pacients, i actualment ho segueix sent gràcies l’excel·lència dels seus equipaments i professionals.
 • El Dr. Bonfill, nomenat catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB
  30/05/2023

  El Dr. Bonfill, nomenat catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la UAB

  El Dr. Xavier Bonfill, director del Servei d’Epidemiologia Clínica i Salut Pública de Sant Pau, ha estat nomenat catedràtic de Medicina Preventiva i Salut Pública de la Universitat Autònoma de Barcelona.
 • Melinda Jiménez representa Sant Pau a la Conferència Europea de Treball Social
  30/05/2023

  Melinda Jiménez representa Sant Pau a la Conferència Europea de Treball Social

  Melinda Jiménez, cap de la Unitat de Treball Social i Programa de Voluntariat de Sant Pau, ha participat en la Conferència Europea de Treball Social que s’ha celebrat a Praga, del 21 al 24 de maig, on ha fet una presentació oral amb relació a la formació dels estudiants d’aquesta disciplina.
 • Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple
  30/05/2023

  Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple

  Sant Pau s’adhereix al Dia Mundial de l’Esclerosi Múltiple, una data que se celebra cada 30 de maig i que promou la Federació Internacional d’Esclerosi Múltiple (MSIF) per donar a conèixer la malaltia i conscienciar de l’impacte que aquesta malaltia suposa en la qualitat de vida de les persones afectades. L’Hospital de Sant Pau és un centre de referència en l’assistència i la recerca d’aquesta patologia, anomenada la malaltia de les mil cares, perquè els símptomes afecten de manera diferent a cada persona.
 • Vine a veure “Los renglones torcidos de Dios” i queda’t a la sessió de Cinefòrum de Sant Pau
  29/05/2023

  Vine a veure “Los renglones torcidos de Dios” i queda’t a la sessió de Cinefòrum de Sant Pau

  El pròxim dijous, 1 de juny, la sala d’actes de l’Hospital de Sant Pau acull el passi de la pel·lícula “Los renglones torcidos de Dios”, amb una posterior sessió de cinefòrum amb diferents experts en Salut Mental. És una activitat més programada dins del marc de la Setmana de la Salut Mental. L’entrada és lliure i gratuïta fins omplir l’aforament, no t’ho pots perdre!
 • Gerard Moreno, resident d’Anestesiologia de Sant Pau, rep el premi Luis Aliaga
  26/05/2023

  Gerard Moreno, resident d’Anestesiologia de Sant Pau, rep el premi Luis Aliaga

  El Dr. Gerard Moreno Giménez, resident de 4t any del Servei d'Anestesiologia, va rebre el Premi Luis Aliaga a la millor comunicació oral, que atorga la Societat Catalana de Dolor, durant l’acte de cloenda del curs 2022-2023 de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques de la Salut de Catalunya i Balears.
 • Alejandra Torrado, infermera de Pediatria premiada a la XXVII Reunió anual de la SEUP
  25/05/2023

  Alejandra Torrado, infermera de Pediatria premiada a la XXVII Reunió anual de la SEUP

  La infermera de Pediatria, Alejandra Torrado Hernández, ha guanyat el Premi al millor treball relacionat amb el tema de la XXVII Reunió anual de la Sociedad Española de Urgencias de Pediatría (SEUP) amb el treball titulat "Percepción del personal sanitario sobre la situación actual de la salud mental infanto-juvenil en las urgencias pediátricas". Aquest Congrés s'ha celebrat a Las Palmas de Gran Canaria, els dies 18, 19 i 20 de maig de 2023.
 • La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació
  25/05/2023

  La Dra. Helena Bascuñana, presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació

  La Dra. Helena Bascuñana, directora del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l’Hospital de Sant Pau, acaba de ser nomenada presidenta de la Societat Espanyola de Medicina Física i Rehabilitació (SERMEF) per al període 2024-2028 en la darrera Assemblea de Membres de l’entitat. Actualment és la vicepresidenta de SERMEF i durant el període juny 2019 - juny 2023 també ha estat vicepresidenta de la Societat Catalana de Medicina Física i Rehabilitació (SCMFir),
 • Benvinguts i benvingudes a la Familia Sant Pau!
  24/05/2023

  Benvinguts i benvingudes a la Familia Sant Pau!

  En un acte presentat i moderat per la periodista Cristina Puig, Sant Pau ha donat la benvinguda als 123 nous residents que ahir es van incorporar l’Hospital. L’esdeveniment va tenir lloc a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista i a la tarda es va traslladar a la Sala d’Actes de l’Hospital.
 • L’Hospital de Sant Pau, capdavanter en Diagnòstic per la Imatge a Catalunya
  24/05/2023

  L’Hospital de Sant Pau, capdavanter en Diagnòstic per la Imatge a Catalunya

  La renovació tecnològica i la incorporació de nous equipaments a l’Àrea de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Sant Pau implica un canvi significatiu pels pacients i pels professionals, així com el lideratge del centre en aquest àmbit a Catalunya. L’actualització tècnica de l’Àrea de Radiodiagnòstic de l’Hospital comporta la incorporació de tecnologies d’avantguarda i la renovació de les tecnologies convencionals, la qual cosa permetrà millorar els protocols i la velocitat d’adquisició d’imatges i, alhora, incrementar la cartera de serveis de l’Hospital.
 • XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília de l’ACH
  23/05/2023

  XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília de l’ACH

  Aquest dissabte 27 de maig té lloc la XV Jornada d’actualització sobre l’hemofília a la Sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. El programa de la jornada inclou diverses ponències impartides per diferents experts, alguns d’ells internacionals com el Dr. Michael Makris, professor d’Hemostàsia i Trombosi a la Sheffield University, director de la Sheffield Haemophilia and Trombosis Centre (Regne Unit).
 • Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut
  23/05/2023

  Sant Pau acull una Jornada de Salut Mental i Addiccions del CSC i el CatSalut

  Dins la Setmana de la Salut Mental de Sant Pau, la Sala d’Actes de l’Hospital acull aquest matí la Jornada Salut Mental i Addicions: “Transformem l’atenció a la salut mental amb una mirada compartida per afrontar els nous reptes”, organitzada pel Consorci Sanitari de Barcelona (CSC) i el Servei Català de la Salut (CatSalut).
 • Dia mundial del melanoma
  23/05/2023

  Dia mundial del melanoma

  Sant Pau s’adhereix, avui, 23 de maig, al Dia Mundial del Melanoma, una malaltia poc freqüent, però amb una mortalitat elevada i que pot aparèixer a totes les fases de la vida. El melanoma és un tipus de càncer de pell molt agressiu, està associat a episodis de cremades solars acumulats al llarg de la vida i apareix en els llocs del cos més exposats.
 • El 25 de maig teniu dues cites amb la Salut Mental
  22/05/2023

  El 25 de maig teniu dues cites amb la Salut Mental

  Apunta-ho a l’agenda i vine a gaudir de les dues propostes que hem preparat per al proper 25 de maig a la sala d’actes de l’Hospital: taules rodones sobre els trastorns de la conducta alimentària i sobre la prevenció del suïcidi, i la presentació del llibre del Dr. Enric Álvarez, director del Servei de Psiquiatria de Sant Pau (1996-2021). L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament.
 • Setmana de la Salut Mental a Sant Pau
  19/05/2023

  Setmana de la Salut Mental a Sant Pau

  Coincidint amb la Setmana Europea de la Salut Mental, l’Hospital de Sant Pau posa en marxa vàries iniciatives relacionades amb aquest àmbit. Des d’una taula rodona sobre els trastorns de la conducta alimentària i sobre la prevenció del suïcidi, a la presentació d’un llibre amb 11 casos reals, escrit pel Dr. Enric Álvarez, fins a una tarda de cinema amb debat cinefòrum. Totes elles tindran lloc a la sala d’actes de l’Hospital. L’entrada és lliure i gratuïta, fins a completar l’aforament.
 • El curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a l’Hospital de Sant Pau
  19/05/2023

  El curs de Farmàcia Clínica Joaquim Bonal celebra els seus 50 anys a l’Hospital de Sant Pau

  Ahir dijous 18 de maig a la tarda, el curs de Farmàcia Clínica, creat pel Dr. Joaquim Bonal, va celebrar una Jornada per commemorar els seus 50 anys de vida. El projecte de docència iniciat l'any 1974 a l'Hospital de Sant Pau va ser pioner a l'Estat i ha tingut lloc ininterrompudament i de manera anual, atraient i formant a professionals nacionals i internacionals i convertint-se en un referent per al sector. Des de llavors i fins l'actualitat cada any ha tingut lloc a l'Hospital. Al llarg d'aquests 50 anys, hi han passat més de 3.200 alumnes.
 • El Dr. Munuera nou director del Servei de Diagnòstic per la Imatge
  18/05/2023

  El Dr. Munuera nou director del Servei de Diagnòstic per la Imatge

  El Dr. Josep Munuera ha estat nomenat recentment director del Servei de Diagnòstic per la Imatge pel Patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Munuera és metge especialista en Radiodiagnòstic, radiòleg des de 2005 i doctor Cum laude en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, des de 2016. Va desenvolupar la seva activitat com a neuroradiòleg (EDiNR) a la Vall d’Hebron i a Sant Pau (2005 i 2012). Posteriorment, va assumir el càrrec de responsable de l’àrea de Ressonància Magnètica de l‘Institut de Diagnòstic per la Imatge a l’Hospital Germans Tries i Pujol, fins a l’any 2016, on s’incorpora com a director clínic general de l’Institut de Diagnòstic per la Imatge. El 2017 inicia una nova etapa com a cap de Servei responsable de l’àrea de qualitat i innovació-recerca a l’Hospital Sant Joan de Déu.
 • Alba Villalobos, vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC)
  18/05/2023

  Alba Villalobos, vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC)

  L’Alba Villalobos, infermera supervisora del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau, ha estat escollida per ocupar el càrrec de vocal de la filial catalana de l’Associació Espanyola d’Infermeria en Cardiologia (AEEC), integrada per professionals d’Infermeria que treballen en totes les àrees de de l’especialitat, tant pediàtrica com d’adults.
 • Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau
  12/05/2023

  Dia Internacional de la Infermeria a Sant Pau

  El 12 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional de la Infermeria per posar en valor i donar a conèixer la importància d’una professió complexa, compromesa, amb un fort component humà i implicada en tots els àmbits de gestió, assistència, recerca i docència de l’àmbit sanitari.
 • La Dra. Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”
  12/05/2023

  La Dra. Ana Polo ha fet una xerrada dins la candidatura de Catalunya a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”

  Aquesta setmana la Dra. Ana Polo, directora del Servei de Medicina Reproductiva de la Fundació Puigvert – Hospital de Sant Pau, ha participat en la candidatura de Catalunya com a “Regió Mundial de la Gastronomia 2025”.