Ruta de navegació

Actualitat

Actualitat
 • Es crea la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau
  14/06/2024

  Es crea la nova Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere per iniciativa de Sant Pau

  La Comissió de Salut i Gènere (CSG) de Sant Pau, formada per diverses professionals de diferents àrees assistencials i no assistencials de l’Hospital, vetlla per garantir el principi d’equitat en l’àmbit de la salut, eliminant les desigualtats de gènere. Amb aquest objectiu, duu a terme diverses iniciatives al llarg de l’any, i recentment ha culminat la darrera: la creació de la Societat Catalana de Salut en perspectiva de sexe i gènere.
 • Sant Pau acull la 1a jornada de Medicina de família de Neurologia de l’AIS Barcelona Dreta
  13/06/2024

  Sant Pau acull la 1a jornada de Medicina de família de Neurologia de l’AIS Barcelona Dreta

  Aquest matí, la sala d’actes de l’Hospital ha acollit la 1a Jornada de Medicina de família de Neurologia de l’AIS Barcelona Dreta, una jornada que pretén millorar l’assistència de les persones amb malalties neurològiques a través de l’optimització de la coordinació entre els neuròlegs de l’Hospital de Sant Pau i Dos de Maig, i els metges de família de l’AIS Barcelona Dreta.
 • Per un hospital amb perspectiva de gènere
  15/05/2024

  Per un hospital amb perspectiva de gènere

  La Comissió de Salut i Gènere (CSG) treballa per aconseguir un hospital amb biaix de gènere zero. Aquest mes de maig, conjuntament amb Campus d’Aprenentatge, hem fet la formació Perspectiva de Gènere en l’àmbit de la salut, adreçada als i les professionals que formen part del grup de referents de gènere dels diferents Serveis de l’Hospital i de l’Institut de Recerca de Sant Pau. La formació vol per identificar les necessitats diferencials en salut en funció del sexe i el gènere, així com per prendre consciència de la necessitat de tenir perspectiva de gènere quan s’aborden els processos assistencials i la recerca en salut.
 • El Dr. Lluís Sainz de Reumatologia defensa la seva tesi doctoral a la UAB
  12/06/2024

  El Dr. Lluís Sainz de Reumatologia defensa la seva tesi doctoral a la UAB

  El Dr. Lluís Sainz, del Servei de Reumatologia de l’Hospital de Sant Pau, ha defensat la seva tesi doctoral a la Universitat Autònoma de Barcelona UAB). Titulada “Estudis farmacogenètics dels fàrmacs inhibidors del receptor antagonista de la interleucina-6 en el tractament de l’artritis reumatoide”, és fruit de la col·laboració multidisciplinària dels Serveis de Reumatologia, Genètica i Farmàcia. Ha estat dirigida pel Dr. Hèctor Corominas i per la Dra. Patrícia Moya, director i adjunta del Servei de Reumatologia respectivament; i, com a tutor, pel Dr. Jordi Casademont, director del Servei de Medicina Interna.
 • Els xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam i els actors Joan Pera i Roger Pera, protagonistes del pròxim Sant Pau Talks sobre addiccions
  12/06/2024

  Els xefs Carme Ruscalleda i Raül Balam i els actors Joan Pera i Roger Pera, protagonistes del pròxim Sant Pau Talks sobre addiccions

  El pròxim dijous 4 de juliol a les 18 hores arriba una nova edició dels Sant Pau Talks a la sala Pau Gil del Recinte Modernista de Sant Pau, un acte que pretén trencar l’estigma de les addiccions, una tipologia de trastorn mental crònic que cada vegada presenta unes prevalences més altes en la societat.
 • Tres àrees d’Endocrinologia de Sant Pau acreditades com a XUEC
  12/06/2024

  Tres àrees d’Endocrinologia de Sant Pau acreditades com a XUEC

  Les malalties minoritàries endocrines de Sant Pau, liderades pel director del Servei d’Endocrinologia i Nutrició, Dídac Mauricio, han estat reconegudes centre de referència com a XUEC per a les següents patologies: trastorns genètics de l'homeostasi de la glucosa i la insulina, hipòfisi, i tiroides.
 • El Dr. Tandaipán, premi al millor article publicat el 2023 sobre malalties autoimmunes
  12/06/2024

  El Dr. Tandaipán, premi al millor article publicat el 2023 sobre malalties autoimmunes

  En el marc del 50è Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Reumatologia (SER), que ha tingut lloc fa unes setmanes a Maspalomas (Gran Canària), el Dr. José Luis Tandaipán, del Servei de Reumatologia de l’Hospital de Sant Pau, ha guanyat el premi al millor article publicat l´any 2023 sobre malalties autoimmunes. El guardó ha estat per al treball multicèntric “Immunoglobulins in systemic sclerosis management. A large multicenter experience”, publicat a la revista Autoimmunity Reviews, una de les més reconegudes en aquest àmbit. Podeu accedir a l’article fent clic a la notícia.
 • 12 de juny - Dia mundial del MASLD, la Malaltia Hepàtica Metabòlica
  12/06/2024

  12 de juny - Dia mundial del MASLD, la Malaltia Hepàtica Metabòlica

  Avui, 12 de juny, celebrem a Sant Pau el dia mundial del MASLD amb la jornada “La salut hepàtica és vida, la prevenció és vital” enfocada a conscienciar sobre la malaltia hepàtica metabòlica. Una patologia que es caracteritza per l'acumulació de greix en el fetge, que pot progressar a formes més greus, provocant inflamació i mal hepàtic.
 • El Congrés SEMES premia una comunicació oral del Servei de Farmàcia de Sant Pau
  11/06/2024

  El Congrés SEMES premia una comunicació oral del Servei de Farmàcia de Sant Pau

  Durant el 34 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Medicina d’Urgències i Emergències (SEMES), celebrat del 5 al 7 de juny a Sevilla, s’ha concedit el premi a la millor comunicació oral a la Cristina Martínez Molina, resident de quart any del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau, pel treball “Consultes a Urgències per reaccions adverses a inhibidor de quinasa Janus en pacients amb artritis reumatoide”. Els resultats presentats formen part del seu projecte de tesi, dirigit pel Dr. Hèctor Corominas, del Servei de Reumatologia, i la Dra. Sílvia Vidal, del Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries de l’Institut de Recerca Sant Pau (IR Sant Pau). El treball és fruit de la col·laboració entre els Serveis de Farmàcia, Reumatologia i Urgències de l’Hospital de Sant Pau i el Grup de Recerca en Malalties Inflamatòries de l’IR Sant Pau.
 • La Dra. Acebes guardonada als Premis Indispensables
  11/06/2024

  La Dra. Acebes guardonada als Premis Indispensables

  La Dra. Xènia Acebes, directora assistencial de Sant Pau, ha rebut el Premi Indispensables SEDISA-SEFH en la categoria “Gestió Sanitària a Nivell de Gerències i Direccions Mèdiques” per la seva gestió i lideratge del projecte Codi Medicament, d’experiència pilot a la pràctica sistèmica.
 • Doble reconeixement per al Servei de Cirurgia Toràcica en el Congrés SEPAR
  11/06/2024

  Doble reconeixement per al Servei de Cirurgia Toràcica en el Congrés SEPAR

  El Dr. Juan Carlos Trujillo, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, ha impartit la conferència Lliçó Jove Modalitat Clínica “La SEPAR i la seva contribució al cribratge del càncer de pulmó: avançant cap a l’èxit en la reducció de la seva elevada mortalitat” en el 57è Congrés Nacional de la Sociedad Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) que ha tingut lloc a València, un reconeixement als professionals de menys de 40 anys que desenvolupen línies de recerca rellevants en la medicina i cirurgia respiratòria. A més, la Dra. Sonia Stephania Chavarria, resident de segon any del Servei, ha guanyat el Premi SEPARpacientes 2024.
 • Les corals Canta Sant Pau i Parkinsongs celebren els seus respectius aniversaris amb un concert commemoratiu
  10/06/2024

  Les corals Canta Sant Pau i Parkinsongs celebren els seus respectius aniversaris amb un concert commemoratiu

  Aquest divendres, 14 de juny a les 17:30 h, l’Església de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau acollirà un concert commemoratiu amb motiu del desè i cinquè aniversari respectivament de les corals Canta Sant Pau i Parkinsongs.
 • Neurologia de Sant Pau, premiada per partida doble al congrés de la SEN
  10/06/2024

  Neurologia de Sant Pau, premiada per partida doble al congrés de la SEN

  La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) ha premiat dos professionals de Sant Pau en el seu Acte Institucional, que ha tingut lloc recentment al Col·legi de Fonseca, a Santiago de Compostela. El Dr. Juan Fortea, director de la Unitat de Memòria ha estat guardonat amb el Premi Modalitat Científica en la categoria d’Alzheimer; i la Dra. Elena Cortés, del Grup de Malalties Neuromusculars, amb el Premi Modalitat Científica en la categoria de Malalties Neuromusculars. Aquests guardons destaquen el compromís i l’excel·lència d’aquests dos professionals en els seus respectius àmbits de la Neurologia.
 • Publicació assignació definitiva de llocs resultants fase 1 (convocatòries de desembre 2022)
  10/06/2024

  Publicació assignació definitiva de llocs resultants fase 1 (convocatòries de desembre 2022)

  Ja podeu consultar la publicació de les assignacions definitives de les places associades a la fase 1 de llocs resultants derivats de les convocatòries publicades el 30 de desembre de 2022. El llistat de la publicació conté les dades anonimitzades amb la corresponent puntuació definitiva del barem per codi de DLT i per codi de la convocatòria.
 • El Dr. Jaume Masià presideix el 56è Congrés Nacional de la SECPRE
  06/06/2024

  El Dr. Jaume Masià presideix el 56è Congrés Nacional de la SECPRE

  Aquesta setmana, entre els dies 6 i 8 de juny, Sitges acull la 56a edició del Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SECPRE). El Dr. Jaume Masià, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Plàstica de l’Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, presideix aquesta trobada que reuneix els experts internacionals i nacionals líders en els seus respectius àmbits dins aquesta especialitat i més de 500 professionals.
 • La Unitat Integrada d'Hemofília Sant Pau-Sant Joan de Déu designada Centre Integral d’Hemofília Europeu
  06/06/2024

  La Unitat Integrada d'Hemofília Sant Pau-Sant Joan de Déu designada Centre Integral d’Hemofília Europeu

  La Unitat Integrada d’Hemofília i Malalties Afins, Sant Pau-Sant Joan de Déu, ha estat recentment designada com a Centre Integral d’Hemofília Europeu per l’EAHAD (European Association for Haemophilia and Allied disorders) i per l’EHC (European Haemophilia Consortium). La Unitat també és centre de referència amb un CSUR del Ministerio de Sanidad, un XUEC del Servei Català de Salut i pertany a les xarxes europees ERN/EuroBloodNet de malalties rares no oncològiques.
 • Dia Mundial del MASLD: La salut hepàtica és vida, la prevenció és vital
  05/06/2024

  Dia Mundial del MASLD: La salut hepàtica és vida, la prevenció és vital

  El pròxim dimecres 12 de juny, amb motiu del Dia Mundial del MASLD, la Malaltia Hepàtica Metabòlica, es duran a terme diverses activitats al vestíbul de l’Hospital al llarg del matí. Vine i passa un matí entretingut amb nosaltres!
 • L’Hospital de Sant Pau, primer centre a Espanya que incorpora la substitució completa de la vàlvula tricúspide del cor
  04/06/2024

  L’Hospital de Sant Pau, primer centre a Espanya que incorpora la substitució completa de la vàlvula tricúspide del cor

  L’Hospital de Sant Pau és el primer centre a l’Estat espanyol que incorpora la primera teràpia transcatèter de substitució completa de la vàlvula tricúspide comercialitzada amb marca CE a la seva cartera de serveis. Ja ha tractat els primers pacients, que estaven en fases molt avançades d’insuficiència tricúspide i en els quals la reparació de la vàlvula estava contraindicada degut a la seva elevada morbimortalitat, amb molt bons resultats i millorant de forma significativa la seva qualitat de vida.
 • La Dra. M. Antònia Mangues, Sòcia de Mèrit de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears
  03/06/2024

  La Dra. M. Antònia Mangues, Sòcia de Mèrit de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears

  L’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears ha atorgat el reconeixement com a Sòcia de Mèrit 2024 a la Dra. M. Antònia Mangues, vicepresidenta primera de l’Acadèmia del 2017 al 2022, directora del Servei de Farmàcia de Sant Pau del 2000 al 2023 i, actualment, presidenta de la Comissió de Salut i Gènere de l’Hospital de Sant Pau. Aquest guardó reconeix els mèrits de la seva trajectòria acadèmica vinculada a l’Acadèmia.
 • Conferència del Dr. Trujillo sobre CASSANDRA amb motiu del Dia Mundial sense Tabac
  03/06/2024

  Conferència del Dr. Trujillo sobre CASSANDRA amb motiu del Dia Mundial sense Tabac

  El Dr. Juan Carlos Trujillo, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica de l’Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, ha fet una conferència recentment sobre el programa de cribratge de càncer de pulmó en estadis inicials CASSANDRA al Complejo Asistencial Universitario de Salamanca, dins les activitats que aquest centre ha realitzat amb motiu del Dia Mundial sense Tabac. Com a co-coordinador del CASSANDRA, ha destacat la integració de la deshabituació tabàquica com a un dels seus eixos d’actuació del projecte. “Cada 20 minuts una persona mor a Espanya per un càncer de pulmó. No és el tumor més greu, però sí un dels que més tard diagnostiquem perquè els símptomes no apareixen fins que la malaltia està avançada”.