Ruta de navegació

Actualitat

null Vicent Fonollosa ha estat escollit nou dega de la Facultat de Medicina

Actualitat
28/06/2017
Vicent Fonollosa ha estat escollit nou degà de la Facultat de Medicina

Vicent Fonollosa, catedràtic del Departament de Medicina i especialista en Medicina Interna de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, ha estat escollit nou degà de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. El nomenament va ser aprovat a la Junta de la Facultat que va tenir lloc el 20 de juny passat. Fonollosa agafa el relleu de Manel Armengol, que ha estat el degà del centre des de 2012.

Fonollosa es va llicenciar en Medicina i Cirurgia per la UAB a la segona promoció (1975). Ha estat responsable d'assignatures sobre reumatologia i malalties autoimmunes sistèmiques o sobre bases biològiques de la patologia i coordinador del tercer curs del Grau de Medicina, entre altres activitats docents. La seva recerca ha estat centrada en les malalties autoimmunes sistèmiques i en particular en la malaltia esclerodèrmica. Ha publicat més de 200 treballs a revistes indexades i 25 capítols de llibre, i ha dirigit 25 tesis doctorals. Ha estat coordinador nacional de la línia de recerca sobre esclerodèrmia dins del Grup de Malalties Autoimmunes Sistèmiques de la Societat Espanyola de Medicina Interna i responsable del Registre Nacional de malalts amb esclerodèrmia (RESCLE).

Pel que fa a les responsabilitats institucionals a la UAB, Fonollosa ha estat vicedegà de Docència de la Facultat de Medicina, director del Departament de Medicina i coordinador de la Unitat Docent Vall d'Hebron. A més, és acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya, ha presidit la Societat Catalanobalear de Medicina Interna i ha estat membre de l'European Consortium on Systemic Sclerosis Genetics, així com revisor i membre dels consells editorials de diverses revistes biomèdiques. Entre altres distincions, ha rebut els premis Farreras-Valenti, Joan Vivancos i Josep Font, com també el Premi a l'Excel·lència Professional en la Categoria Medicina Hospitalària del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya.