Actualitat

null SEPAR

Actualitat
11/06/2024
Doble reconeixement per al Servei de Cirurgia Toràcica en el Congrés SEPAR

El Dr. Juan Carlos Trujillo, director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, ha impartit la conferència Lliçó Jove Modalitat Clínica  “La SEPAR i la seva contribució al cribratge del càncer de pulmó: avançant cap a l’èxit en la reducció de la seva elevada mortalitat” en el 57è Congrés Nacional de la Sociedad Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) que ha tingut lloc a València, un reconeixement als professionals de menys de 40 anys que desenvolupen línies de recerca rellevants en la medicina i cirurgia respiratòria. A més, la Dra. Sonia Stephania Chavarria, resident de segon any del Servei, ha guanyat el Premi SEPARpacientes 2024. 

La Lliçó Jove del Dr. Trujillo ha exposat els avantatges que suposa la posada en marxa del projecte CASSANDRA (Cancer Screening Smoking Cessation AND Respiratory Assessment) en el cribratge del càncer de pulmó. “Actualment, el càncer pulmonar segueix sent el més letal al nostre país, i bona culpa d’això és que més del 70% dels pacients en el moment del diagnòstic estan en una fase avançada o molt avançada”.

La SEPAR ha estat i és una de les societats científiques més implicades en el desenvolupament de programes de prevenció secundària en combinació amb la prevenció primària per reduir la mortalitat per càncer de pulmó. Amb l’objectiu de demostrar la seva factibilitat d’implementació al nostre país, neix el projecte pilot CASSANDRA en col·laboració amb altres societats científiques i de pacients que pretén aportar la informació necessària per a la seva implementació amb èxit en el sistema sanitari espanyol. A més, ajudarà a millorar les estratègies de prevenció primària i a la detecció precoç d’altres malalties cardiorespiratòries associades al consum de tabac.

La SEPAR escull cada any a una persona jove, pel seu currículum i treball, per impartir una conferència magistral en el seu congrés nacional. Segons el Dr. Trujillo, “agraeixo la possibilitat que se m’ha ofert per poder explicar i analitzar els avenços obtinguts en aquest projecte mitjançant la conferència lliçó jove en la seva modalitat clínica en el congrés nacional de la SEPAR”.  A més de director del Servei Mancomunat de Cirurgia Toràcica Hospital de Sant Pau – Hospital del Mar, el Dr. Trujillo també és co-coordinador del Projecte CASSANDRA de cribratge del càncer de pulmó mitjançant TC de baixa dosi (Cancer Screening Smoking Cessation & Respiratory Assessment) i director PII Oncologia Toràcica de la SEPAR.

Per la seva banda, la Dra. Sonia Stephania Chavarria, resident de segon any del Servei de Cirurgia Toràcica, ha guanyat el Premi SEPARPacientes 2024, que reconeix la transcendència dels projectes en benefici dels pacients, pel seu treball “Reseccions sublobars en pacients octogenaris amb carcinoma broncogènic: menys és més?”. 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat