Ruta de navegació

Actualitat

null Sant Pau ha estat guardonat per partida doble en la 18a edició dels Premis Best in Class

Actualitat
30/11/2023
Sant Pau ha estat guardonat per partida doble en la 18a edició dels Premis Best in Class

 

L’Hospital ha estat guardonat per partida doble en la 18a edició dels Premi Best in Class (BIC) 2023, atorgats per la publicació especialitzada en sanitat Gaceta Médica i la Cátedra de Innovación y Gestión Sanitaria de la Universidad Rey Juan Carlos a l’excel·lència en l’atenció als pacients. Sant Pau ha aconseguit la Menció d’Honor a la Millor Unitat de Teràpies Avançades CAR-T i el Servei d’Urgències ha estat Premi BIC en la categoria de Millor Especialitat.

 

El Dr. Javier Briones, cap de la Unitat d’Hematologia Clínica del Servei d’Hematologia de l’Hospital de Sant Pau i director del Grup de recerca d’Immunoteràpia Cel·lular i Teràpia Gènica de l’Institut de Recerca Sant Pau; la Dra. Míriam Mateo, directora de la Unitat d’Urgències, la Laia Casas, supervisora del Servei d’Urgències, i la Mª Carmen Arjones, secretària del Servei d’Urgències, respectivament, han recollit els guardons en la cerimònia oficial de lliurament dels Premis BIC 2023 celebrada a la Sala d’Actes de l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València. 

 

En el cas del Servei d’Urgències, aquest any és la tercera vegada que aconsegueix el Premi BIC en la categoria de Millor Especialitat: en les edicions de 2017, 2019 (com a Millor Projecte d'Humanització) i de 2020 també va ser guardonat per la seva atenció excel·lent al pacient urgent. 


Pel que fa a les CAR-T, des del 2020 l’Institut de Recerca Sant Pau és un dels dos únics centres catalans amb el certificat de compliment de Normes de Correcta Fabricació per la producció d’un medicament de teràpia avançada. El 2022 va presentar els resultats de la Fase I del primer assaig clínic amb un medicament d’immunoteràpia CAR-T a Europa, de producció pròpia, per a limfoma d’Hodgkin i no-Hodgkin T en recidiva o refractaris a totes els tractaments convencionals aprovats amb èxit: un 50% dels pacients van tenir una resposta completa al tractament amb desaparició del limfoma. Aquests excel·lents resultats són la base per a l’estudi de Fase II, els pacients del qual ja han començat a rebre el tractament a l’Hospital de Sant Pau.

 

Els Premis BIC reconeixen públicament l’excel·lència sanitària d’aquells Hospitals i Unitats de l’Estat espanyol, públics i privats, que han sobresortit en la seva aposta per la qualitat assistencial. La concessió dels guardons es basa en la puntuació obtinguda pels candidats en l’índex de Qualitat Assistencial al Pacient (ICAP), establert a partir de l’anàlisi multivariable de les dades recollides en els qüestionaris d’autoavaluació dels Hospitals i Centres d’Atenció Primària en la web oficial dels Premis BIC. 

Banner Butlleti Sant Pau Ara

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí

 

ContacteComunicacio

Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat